Çözüldü Laptop NVIDIA 2. Ekran Kartını Kullanamama Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
merhabalar şuan kullandığım laptopda 2 tane ekran kartı mevcut birisi intel diğeri ise nvidia oyun oynarken sürekli inteli kullanıyor ve nvidia yı görmüyor yani ekran kartı çalışmıyor ne yapabilirim

Çözüm
zaten böyle ayarlar fotorafta gördüğünüz gibi kullanım 0 ve eskiden böyle değildi​
Sisteminizde arka planda çalışan herhangi bir veya birden çok programının sisteme müdahale edip etmediğini belirlemek için temiz önyükleme yaparak sorunu çözmeye çalışalım aşağıdaki adımları izleyiniz

Adım 1 : Windows + R tuşlarına basınız, msconfig yazınız Tamam'ı tıklatınız.
Adım 2 : Sistem Yapılandırması penceresinde hizmetler sekmesine tıklayınız
Adım 3 : Ekranın alt kısmında Tüm Microsoft hizmetlerini gizle kutusunu işaretleyin ve Tümünü devre dışı bırak'ı tıklatınız
Adım 4 : Şimdi Programlar Başlangıç sekmesine tıklayınız ve Görev yöneticisini aç'ı tıklatınız
Adım 5 : Başlangıç sekmesindeki görev yöneticisi penceresinde, Microsoft...​
Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
merhabalar şuan kullandığım laptopda 2 tane ekran kartı mevcut birisi intel diğeri ise nvidia oyun oynarken sürekli inteli kullanıyor ve nvidia yı görmüyor yani ekran kartı çalışmıyor ne yapabilirim
Merhaba
Nvidia Denetim Masası Penceresini açınız ve resimlerde tik işareti ile belirttiğim ayarların aynısını uygulayınız.

Bar kısmındaki "Performans-----------------------------Kalite" seçeneğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz görüntü önemli değil performans olsun istiyorsanız bardaki oku Performans olan tarafa çekiniz.
70.png

Buradan Nvidia ekran kartınızı seçiniz.
71.png

Buradan oyun oynarken fps performans için ince ayar seçeneklerinden tercih yapıyorsunuz benimde bu şekilde
72.png

Buradan oyun oynarken fps performans için ince ayar seçeneklerinden tercih yapıyorsunuz benimde bu şekilde
73.png

74.png

Buradaki ayarıda seçtikten sonra sağ altta uygula ve tamam deyiniz.
75.png

Buradaki Ayarlamaları yapınız ve uygula tamam deyiniz. Bu kısım ekran kartları arasındaki geçişi sağlama penceresidir.
76.png
Bu Yaptığınız ayarlamalardan sonra Nvidia ekran kartını kullanabileceksiniz.

Son düzenleme:
Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Anakartla uyumlu değildir veya ekran kartı bozuktur birde önceden ekran kartı takmişmiydin yani anakarttaki ekran karti takma yerinin çaliştiğindan eminmisin

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Merhaba
Nvidia Denetim Masası Penceresini açınız ve resimlerde tik işareti ile belirttiğim ayarların aynısını uygulayınız.

Bar kısmındaki "Performans-----------------------------Kalite" seçeneğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz görüntü önemli değil performans olsun istiyorsanız bardaki oku Performans olan tarafa çekiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 99165

Buradan Nvidia ekran kartınızı seçiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 99166

Ekli dosyayı görüntüle 99167

Ekli dosyayı görüntüle 99168

Ekli dosyayı görüntüle 99169

Buradaki ayarıda seçtikten sonra sağ altta uygula ve tamam deyiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 99170

Buradaki Ayarlamaları yapınız ve uygula tamam deyiniz. Bu kısım ekran kartları arasındaki geçişi sağlama penceresidir.
Ekli dosyayı görüntüle 99171
Bu Yaptığınız ayarlamalardan sonra Nvidia ekran kartını kullanabileceksiniz

zaten böyle ayarlar fotorafta gördüğünüz gibi kullanım 0 ve eskiden böyle değildi

Ekli dosyalar

• resim_2023-12-18_163348014.png
    resim_2023-12-18_163348014.png
    21.1 KB · Görüntüleme: 43
Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
zaten böyle ayarlar fotorafta gördüğünüz gibi kullanım 0 ve eskiden böyle değildi​
Sisteminizde arka planda çalışan herhangi bir veya birden çok programının sisteme müdahale edip etmediğini belirlemek için temiz önyükleme yaparak sorunu çözmeye çalışalım aşağıdaki adımları izleyiniz

Adım 3 : Ekranın alt kısmında Tüm Microsoft hizmetlerini gizle kutusunu işaretleyin ve Tümünü devre dışı bırak'ı tıklatınız
Adım 4 : Şimdi Programlar Başlangıç sekmesine tıklayınız ve Görev yöneticisini aç'ı tıklatınız
Adım 5 : Başlangıç sekmesindeki görev yöneticisi penceresinde, Microsoft dışı tüm programları devre dışı bırakınız görev yöneticisini tıklatın ve Tamam'ı tıklatınız ve istenirse bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

Bu adımlar tüm üçüncü taraf hizmetleri ve programlarını devre dışı bırakır. Eğer sorun bu şekilde çözülürse, her şeyi devre dışı tutmak yerine Windows ile başlayacak programları ve hizmetleri seçerek etkinleştirebilirsiniz. Sorun, belirli bir hizmetin veya programın başlatılmasını etkinleştirdikten sonra döndürürse, sorun tam olarak bu yazılımın başlangıcındadır ve kaldırılmanız gerekir.​

Son düzenleme:
Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI

Adım 5 : Başlangıç sekmesindeki görev yöneticisi penceresinde, Microsoft dışı tüm programları devre dışı bırakınız görev yöneticisini tıklatın ve Tamam'ı tıklatınız ve istenirse bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

Bu adımlar tüm üçüncü taraf hizmetleri ve programlarını devre dışı bırakır. Eğer sorun bu şekilde çözülürse, her şeyi devre dışı tutmak yerine Windows ile başlayacak programları ve hizmetleri seçerek etkinleştirebilirsiniz. Sorun, belirli bir hizmetin veya programın başlatılmasını etkinleştirdikten sonra döndürürse, sorun tam olarak bu yazılımın başlangıcındadır ve kaldırılmanız​

Bu adımlar tüm üçüncü taraf hizmetleri ve programlarını devre dışı bırakır. Eğer sorun bu şekilde çözülürse, her şeyi devre dışı tutmak yerine Windows ile başlayacak programları ve hizmetleri seçerek etkinleştirebilirsiniz. Sorun, belirli bir hizmetin veya programın başlatılmasını etkinleştirdikten sonra döndürürse, sorun tam olarak bu yazılımın başlangıcındadır ve kaldırılmanız gerekir.​
yaptım oldu teşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...