Laptopu HDMI ile TV'ye bağladığımda fps düşüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
⭐⭐⭐⭐⭐
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Herkese merhaba,
Başlıkta belirttiğim gibi laptopu tv'ye bağladım hdmi ile fakat oyun oynarken fps bazen 30'a düşüp 3 4 saniye sonra tekrar 60fps oluyor. Bu böyle her 20-30 saniyede bir tekrarlanıyor. Sorun veya çözüm ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Herkese merhaba,
Başlıkta belirttiğim gibi laptopu tv'ye bağladım hdmi ile fakat oyun oynarken fps bazen 30'a düşüp 3 4 saniye sonra tekrar 60fps oluyor. Bu böyle her 20-30 saniyede bir tekrarlanıyor. Sorun veya çözüm ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim
ekran kartı çözünürlüğe göre çalışır yani çözünürlük düşürüp fps artar ama görüntü kalitesi kötüleşir

Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Laptop çözünürlüğün muhtemelen 1366x728 Televizyonda 1080p üstü olduğu için fps düşmesi normal.

⭐⭐⭐⭐⭐
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
ekran kartı çözünürlüğe göre çalışır yani çözünürlük düşürüp fps artar ama görüntü kalitesi kötüleşir
Çözünürlük düşürmekle alakalı olduğunu zannetmiyorum 60fps alabiliyorum. benim sorunum fps drop ile alakalı yani düşük fps sorunu değil dostum

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Herkese merhaba,
batarya ile ilgili sorun olabilir. laptopu şarja takıp performans moduna alıp oynayabilirmisin?

⭐⭐⭐⭐⭐
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Uzman Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
HDMI kablosu 60 fps taşımayı desteklemiyordur kablo önemli oluyor bu yüzden monitör fps sabitliyor olabilir hz düşükse fps gözüne düşük geliyor olabilir

Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Laptopum 1920x1080 çözünürlükte tv'de aynı şekilde FHD tv
Post automatically merged:

Şarjda ve performans modunda kullanıyorum zaten sürekli :)
Farklı bir monitöre bağlayınca yine fps düşüklüğü yapıyor mu?

⭐⭐⭐⭐⭐
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
HDMI kablosu 60 fps taşımayı desteklemiyordur kablo önemli oluyor bu yüzden monitör fps sabitliyor olabilir hz düşükse fps gözüne düşük geliyor olabilir
Kablo 4K destekliyor ama senin dediğin gibi fps sabitlemeden kaynaklıysa sürekli 30fps'de sabit kalır yani 60fps'e çıkıp biranda 30'a düşmez zannetmiyorum

Farklı bir monitöre bağlayınca yine fps düşüklüğü yapıyor mu?
Farklı monitörde denemedim henüz deneyince yazarım dostum

Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Kablo 4K destekliyor ama senin dediğin gibi fps sabitlemeden kaynaklıysa sürekli 30fps'de sabit kalır yani 60fps'e çıkıp biranda 30'a düşmez zannetmiyorum

Farklı monitörde denemedim henüz deneyince yazarım dostum
Tamamdır hocam.

Edep aklın tercümanıdır
Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Bir tamirciye göster bence ana kartta sorun olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Merhaba,

Sorununuzun birkaç farklı sebebi olabilir, ancak genellikle bu tür sorunlar donanım veya yazılım uyumsuzluklarından kaynaklanır. İşte bazı olası çözümler:

1. Sürücülerinizi Güncelleyin: Laptopunuzun grafik kartı sürücülerinin güncel olmadığından emin olun. İşletim sisteminizde grafik kartı sürücüsünü güncelleyin ve güncel bir sürüm mevcut ise indirin.
  2. Farklı bir HDMI kablosu kullanın: Daha kaliteli bir HDMI kablosu kullanarak sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. Bazı HDMI kabloları yetersiz kalabilir veya sinyal bozulması yaşanabilir.
  3. TV Ayarlarınızı Kontrol Edin: Televizyonunuzun HDMI ayarlarını kontrol edin ve "oyun modu" gibi özelliklerin açık olduğundan emin olun. Ayrıca televizyonunuzun görüntü ayarları da soruna neden olabilir.
  4. Sıcaklık sorunu: Laptopunuzun aşırı ısınması, performans sorunlarına neden olabilir. Laptopunuzu temizleyerek ve daha iyi bir soğutma çözümü kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz.
  5. Arka planda çalışan programları azaltın: Arka planda çalışan bazı programlar, oyun performansınızı olumsuz etkileyebilir. Oyun oynarken diğer programları kapatın veya arka planda çalışanlarınızın listesini azaltın.
Bu çözümler sorununuzu çözmezse, laptopunuzun ve TV'nizin birbirleriyle uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Bazı cihazlar arasında uyumsuzluk yaşanabilir ve bu nedenle sorun devam edebilir.

Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
Televizyonunuzun HDMI ayarlarını kontrol edin ve oyun modu gibi özelliklerin açık olduğundan emin olun. Ayrıca televizyonunuzun görüntü ayarları da soruna neden olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Bildiğim kadarıyla her hdmi kablo desteklemiyor 60hz olanlar işini görebilir

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Herkese merhaba,
çözünürlükle alakalı büyük ihtimal tv 4k veya 8k ise fazla fps alamazsın

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Görüntü ayarlarından 1. ekranı televizyon olarak seç muhtemelen sorunun düzelir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...