Dostum seni çok iyi şekilde anlıyorum bende aynı sorundan müzdarip'tim nasıl çözdüğüm konusuna gelirsek. Adc Ve Sup rollerinden uzak dur bunlar tek başına oyunu taşıyamaz evet çok değerli roller ama tek taşıma potansiyelleri yok denicek kadar az birbirlerine bağlılar, Solo oynamakta kumar a giriyor pren varsa soloda oyunu kolay winlersiniz ama pren yoksa takım dengersiz oldugu için oyuna etkin çok az olur, bu durumsa sana JG ve Mid kalıyor. jg ile başlayalım en önemlisi mental jgda sohbeti kapatıyorsun alıyorsun "viego,eveleyn,taliyah" bunlar solo iş yapabilicek ve sc ile uyumlu çarlar karşı jg rotasyonuna göre oyna sc sana nerde ne yaptıgını söylüyor zaten eger 1v1 de alabilicegin birşeyse önüne çık onun ormanını clear at eğer yapamayacagın birşeyse tam tersi yerlere gank kovala takımınızın koridorlar çok öndeyse counter gang at en azından haritadaki gang attıgı koridor birşey kazanamasın objektiflere oyna sana önerdiğim çarlar objektifleri güzel topluyor unutma sen 4 tane beyinsiz insanı taşımakla yükümlüsün bu mentalle oyna. Mid içinse Zed Yasuo fln bunlardan uzak dur düşürmek kolay bu çarları mage çarlara odaklan "Vex,Taliyah,Sylas" Bunlar lanede her türlü tutuna bilicek çarlar ama senin önceliğin haritada etki etmek lanende sürekli öne geçip roma çık koridorların öndeyse jgla yardım et eğer karşı jglın yerini biliyorsan ormanındaki yaratıklarıda alabilirsin. Bu taktiklere uygun oyna ve gerekirse takımını sat her fight a atlama roama çıktıgında kimin ne oldugunu görürsün ona göre oyun planı yap burda önemli olan tekrardan diyorum haritadaki etkin gerekeirse 0/3/7 ol fark etmez haritada etkin büyük olduktan sonra ölümün önemli değil koridorunu ittirmişssin ölmüşsün o lanede kaybdeceğin birşey yok kısa şekilde bunları anlata bilirim başkalarına ilham olursa bu yazım bu konuyla ilgili bir konu açabilirim kendime özel configde ayarladım onuda veririm