Merhaba sevgili dostlar, bu konumda sizlere en eski MOBA'cılardan biri olarak, piyasadaki bütün MOBA oyunlarını oynamış, ve en sonunda League of Legends'i çıktığı saliseden itibaren indirip oynamaya başlayarak bu oyuna ömrünü harcamış birisi olarak size bu oyunun gerçek yüzünden biraz bahsedeceğim. Direk konuya geleceğim introyu fazla uzun tutmak istemiyorum. Bırakın emeğinizle kazanmayı, emek hırsızlığı yapsanız dahi kazanamayacağınız yegâne oyundur kendisi; her maç rakip takıma DDOS atabileceğin bir yazılım olsun, sen o DDOS'u atınca rakip takımdaki oyuncular internetten düşer, düşer eyvallah amma bu sefer oyunda minyonlar güçlenir, hepsinin 10K canı olur gelir sana tek ata ata cumhuriyet olur bir anda bitiriverir oyunu neye uğradığını şaşırırsın, ekrana yumruk atıp ekranı kırarsın sinirinden canım kardeşim benim. Alışveriş merkezlerinde oyuncak kutuları vardır ya parayı atarsın robot kol ile oyuncak çekmeye çalışırsın ama aslında o kol hiçbir oyuncağı tutmaz çünkü attığın otuz beşinci paradan sonra bir kereliğine tutması için ayarlanmıştır, burada amaç ne peki? İnsanları hırslandırmak ve heveslerini kursağında bırakmak. Hah işte, League of Legends de böyle bir oyun... Tamamen sizi ekran başında uzun süre tutmak için, sizi oyuna bağlamak için ve zamanınızdan çalmak için üretilmiş, boooş beleş vakit kaybından ibaret bir oyun. O farkı bu farkı diye detaylara hiç girmek istemiyorum çünkü bir oyunda ben şahsen dünyanın farkını çıkartıp masaya doksan derecelik açıyla koymama rağmen ben o oyunu hâlâ kaybediyorsam ben bunu şahsıma edilmiş ağır bir hakaret olarak algılarım, sizi bilemem bu size göre bir rekabet olabilir bir elektronik spor olabilir ama ben bu oyunun haksızlıklardan ibaret olduğunu, ve bu oyunda iyi oynayanın kazanamadığını düşünüyorum. Bu söylediklerimi de tabii ki bu oyunun bir takım oyunu olduğunu bilerek söylediğimi belirtmek isterim ayrıca, çünkü bu konuda benim tersimi savunan çok olacaktır ama durum maalesef ki böyle. Takım oyunu eyvallah ama karşınıza gelen takım Kore ligini darma duman edip dört dakikada inhibitöre dayanırken size gelen takımdaki oyuncular, "klavyemde Q tuşu neredeydi?", "ben fareme basıyorum ama karakterim yerinde duruyor neden acaba bunun bir ayarı falan mı var?" gibi soruları yakınlarına sorana kadar çoktan dokuz tane skor vermiş oluyor. Ve ne hikmetse oynadığımız her maç eksiksiz bir şekilde böyle geçiyor. Az önce de dediğim gibi tamamen sizi bilgisayar başında daha uzun süre tutabilme amacı güdülerek profesyonelce yazılmış bir algoritma ile yürütüldüğü gibi, bu amacına ulaşmayı fazlasıyla başarmış olan bu oyun vaktinizi çalmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Dostlar bırakın şu yalan dolan işleri, hayatınıza bakın okulunuza bakın gençliğinizi yakmayın benden size bir tavsiye. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Kalın sağlıcakla; büyüklerime saygılar, kardeşlerime sevgiler ve tüm dostlara sağlıklı günler diliyorum.
Son düzenleme: