Lisede hangi alanı seçmeliyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Donator
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
merhaba bence kendinizi daha çok tanımladığınız bir meslek seçmelisiniz mesela.. daha çok beşeri bilimlere odaklanan işleri sevmiyorsanız matematiğe daha çok odaklanan bir alan seçin mesela. ve bence sen de ingilizceye odaklanmalısın, başta ingilizce olmak üzere bir dil daha bilirsen birçok iş fırsatına sahip olacaksın.

Never look back
Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
knka bence elıne meslek alacagın kaynak yada motor tarzı sec pısman olmazsın

Kalender
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Hocam Matematik(ing) bölümü okuyorum emin ol matematik o kadar gözünde büyüteceğin bir şey değil.Maalesef tr deki matematik hocalarımız kendilerini şey gibi gördüğü için egosunu da size gösteriyor.Matematik bol pratik ve soruyla olur.Bu arada yapılan büyük bir yanlışı da dile getirmek istiyorum.Millet soru ezberliyor hocam veya sadece yapabildiği konulardan soru çözüyor.Birde son sene sana şey diyicekler 300-500 soru çözüyorum günde diye emin ol aynısını sadece Temel Kavramlar çözerek sen bile yaparsın ama dediğim gibi mat yapmak istiyorsan biraz konfor alanından çıkıcaksın,soru ezberlemeyeceksin,sürekli soru çözerek pratik yapıcaksın ve en önemlisi gözünde büyütmeyeceksin.Ben kendimi sürekli şöyle motive ediyordum: Bu kişiler mutant değil sonuçta onlarda çalışarak geldi sende yaparsın. Bu konu da ciddiyim daha 11 sin birde daha bu yaştan farkına varman iyi olmuş. Bu arada birşey daha söyliyim bilmem arkadaşlar ne kadar katılır.Bana kalırsa tyt bitirmeden ayt geçme ben bunu bir yanlış olarak görüyorum.Geometri konusunda ise eğer tm seçersen geometri ve mat seni manyak düzeyde ileri atar.Eğer 11 den çalışmaya başlarsan bana kalırsa hukuk bile kazanırsın rahat bir şekilde. Ben İzmir de okuyorum sana da tavsiye ederim.
Şuan 10. sınıfım. Birinci dönem sonu seçtik alanları. Biz 9 u online gördüğümüzden suan 9un hiçbiri yok bende. Nasıl çalışıcam bilmiyorum artık bundan sonrasına bakıcam herhalde 9u çalışmaya vaktim yok

Alternatifçi
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Şuan 10. sınıfım. Birinci dönem sonu seçtik alanları. Biz 9 u online gördüğümüzden suan 9un hiçbiri yok bende. Nasıl çalışıcam bilmiyorum artık bundan sonrasına bakıcam herhalde 9u çalışmaya vaktim yok
10.sinifsan şu anda ipleri bırakma biraz daha çalış yazında 0 dan tyt başlar halledersin

Banlı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Gözünü korkutuyor öyle yazmışsın, evet korkutmalı fakat yeterince çalıştığında çaba verdiğinde bunun yararlarını göreceksin. önerim ea

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
It's better to study mathematics. There are great prospects for employment in the future. It's difficult for language majors to find a job

Süper Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
knk her turlu esit agirligin bolumleri cok daha fazla tereddut etme yapabiliyosan

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
İçinde ki sesi falan dinleme madem ingilizcen iyi bıktım deme git dil seç dostum. Yapacak bir şey yok zaten ömrünün yarısı okumakla okumaktan bıkmakla geçecek diğer bölümleri seçsen ne değişecek 15 saat ingilizce gördüm bıktım demişsin ya. Bence dilden devam

Süper Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
yapa bilirsen mf çok iyi ama çok çalışman lazım

Ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığmız önemli
Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
yazılımdan başla hocam

The Ghost Living Inside You
Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
İngilizcen falan iyise yazılımdan başla bilişim bölümü senin için en iyisi bence

ʟɪғᴇ ɪs ᴛᴏᴏ sʜᴏʀᴛ ᴛᴏ ʜᴏʟᴅ ɢʀᴜᴅɢᴇs
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
sözelden devam et bence

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Hangi alanda ilerlemek istiyorsan onu seç mesleğini belirle ve ileri adım at

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
eşit ağrlık tan istiyorsan "Grafikerlik" olabilir ama lisede "baskı öncesi" olarak geçiyordu herhalde (2012de liseden mezun oldum şuan nasıl geçiyor bilmiyorum). Ama sevdiğin birşeyi yapmanı öneririm neyle uğraşmak neyi seviyorsan sonradan pişman olmanı istemem

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Lisede dil dışında tüm bölümlerden geçtim . Akademik olarak güzel yerlere gelmek istiyorum dersen ülke şartlarında sayısalı zorlaman lazım . Ben biraz daha üniyi rahat takılayım ortamlara gireyim dersen sözel ve eşit ağırlıktan kolayca bir okula girebilirsin bu demek değildir ki işsiz kalıcaksın . Sen kendini geliştirdiğin sürece ve bireysel olarak kişisel gelişim sağladıkça tüm bölümlerden güzel yerlere gelebilirsin ama önceliğini sayısala vermeni öneririm tabi en son nokta sende bitiyor güzel dostum .

HAYATA BAKIŞ AÇISI FARKLI OLANLARDAN BİRİ
Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Dil bölümü

İnsta ♥ @betülermis34♥
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
Grafik tasarım web Programcılık Dalı burda 9. Sınıfda bilgisayar parcalarını tanıtırlar. 10.Sınıfda Format atmayı tanımlarvar ve grafik animasyon dersin Olur . 11 Sınıfda web programcılık giriş dersin Olur html kodlama öğrenirsin 12. Sınıfda staja baslarsın aynı zamnda okulda devam edersin 4 yıl böyle gider Kolaydır. :) İyi günler

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Yerinde olsam dil seçerdim. Artılarını anlatmama sayfa yetmez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...