Çözüldü LoL düşük fps

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba, Nvdia mx230 bir ekran kartım var ve dizüstü bilgisayarımda lol oynamaya çalışıyorum. Normalde gta5 orta ayarlarda akıcı bir şekilde oynarken lolde en düşük ayalarda 30-40 fps üstüne çıkamıyorum. Allah aşkına birini bana yardım edin, delirmek üzereyim...

Çözüm
gta 5 i akıcı oynayıp lolde fps düşüklüğü baya garip geldi oysaki lol sistemi pek yormaz oyuna başlamadan önce directx9 sürümünü indir sonra oyuna gir maça başlamadan önce ayarlardan oyun kısmında dx9 modu tercih et sonra oyuna girip görüntü ayarlarını tam ekran yerine çerçevesiz yapmayı dene veya tam ekrana al hangisinde daha akıcı oynuyorsan onu tercih etmelisin ve msi afterburner gibi yazılımlar kullanıyorsan eğer onu sisteminden kaldır lol şahsen o program bende varken kasıyordu sistemimde rx590 8gb ekran kartı olmasına rağmen bide güç ayarlarından mutlaka nihai performansı tercih et eğer yoksa lol düşük fps almayla ilgili birkaç notumu seninle paylaşacağım denemende yarar var

Discord eğer ayar yapmazsan bilgisayarını sömürebilir...
Ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığmız önemli
Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
sürücülerini daima güncel tut + lol de fps kısıtlıyıcı bir şey var mı kontrol et

Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
hocam sürücülerini güncel tut birde kaliteyi düşür lolün

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
oyun oynarken bilgisayarı prizden çıkartma, vsync'i aç ayarlardan

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
kanka fanları temizletmeyi deneyebilirsin ekran kartın vs çok iyi değil ama bi macun falan değiştirsinler faydasını görürsün

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Nvidia denetim masası ayarlarını yap driverleri windowsu vs. güncelle ayarları en düşüğe al

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
gta 5 i akıcı oynayıp lolde fps düşüklüğü baya garip geldi oysaki lol sistemi pek yormaz oyuna başlamadan önce directx9 sürümünü indir sonra oyuna gir maça başlamadan önce ayarlardan oyun kısmında dx9 modu tercih et sonra oyuna girip görüntü ayarlarını tam ekran yerine çerçevesiz yapmayı dene veya tam ekrana al hangisinde daha akıcı oynuyorsan onu tercih etmelisin ve msi afterburner gibi yazılımlar kullanıyorsan eğer onu sisteminden kaldır lol şahsen o program bende varken kasıyordu sistemimde rx590 8gb ekran kartı olmasına rağmen bide güç ayarlarından mutlaka nihai performansı tercih et eğer yoksa lol düşük fps almayla ilgili birkaç notumu seninle paylaşacağım denemende yarar var

Discord eğer ayar yapmazsan bilgisayarını sömürebilir. Hatta oyun keyfini bıçaklayabilir, baltalayabilir. :/
  • Discord'un ayarlarını aç.
  • Arayüz sekmesine gel ve oyun içi arayüzü etkinleştiri kapat.
  • Ardından görünüm sekmesinde donanım ivmesi özelliğini kapat.
HDD'nin boştaymış gibi gözüküp işlemcini ve harddisk'ini boş yere yorabilir bunun çözümü için basit bir yöntemimiz var.
  • Başlat’a tıklayıp, komut yazarak Komut Penceresi’ni listeleyin ve fare imgesini bu yazı üzerine getirip sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştır’a tıkla.
  • Komut penceresine aşağıdaki komutu kopyalayıp yapıştırın ve Enter tuşuna basın.

powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61​

• Ayarlar > Sistem > Güç > Ek Güç Ayarları’nı aç.
  • Güç ayarlarında Nihai güç modunu seçersen artık sabit diskin asla uyku moduna geçmez.

Çözüm
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
aslında her şeyi düşük olarak ayarladığında fps o kadar düşmemesi gerekiyor. bilgisayarında ki bütün güncellemeleri kontrol etmelisin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...