Merhaba! League of Legends gibi bir oyun, sisteminize fazla yük bindirmeyen bir yapıya sahip olduğu için, bazı optimizasyonlarla FPS'i artırabilirsiniz. İşte birkaç öneri:
1. **Oyun içi grafik ayarlarını düşürmek**: Gölgeleri, efektleri ve diğer grafik ayarlarını minimuma çekmek, FPS'i artırabilir.
2. **NVIDIA Denetim Masası Ayarları**:
- **Performans modunu seçin**: NVIDIA Denetim Masası'ndan "3D Ayarlarının Yönetilmesi" kısmına gidip, "Güç yönetim modu" seçeneğini "Maksimum performansı tercih et" olarak ayarlayın.
- **V-Sync'i kapatın**: Bu, ekranın yenilenme hızıyla ilgili sınırlamaları kaldırarak daha yüksek FPS elde etmenizi sağlar.
3. **Arka plan uygulamalarını kapatmak**: Oyun sırasında gereksiz programları kapatarak işlemci ve RAM kullanımını düşürebilirsiniz.
4. **Sürücü güncellemeleri**: Grafik kartınızın en güncel sürücülerini kullanmak, performans artışı sağlayabilir.
5. **Windows optimizasyonları**:
- Oyun Modu'nu açın.
- Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları devre dışı bırakın.
- Windows'un en güncel sürümünü kullandığınızdan emin olun.
6. **Monitör yenileme hızını ayarlamak**: Monitörünüz 60 Hz ise, FPS'niz de sınırlanabilir. Yüksek FPS için 120 Hz veya üzeri bir monitör düşünmek faydalı olabilir.
Bunların dışında, **RAM yükseltmesi** ya da **daha güçlü bir GPU** gibi donanımsal iyileştirmeler de FPS'inizi artırabilir.