Matematik yapamıyorum tavsiyeleriniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Selam arkadaşlar yks ye gireceğim sözel derslerim iyi olmasına rağmen matematiğim çok kötü denemelerde 2-3 net yapıyorum.
Çok fazla bir hedefim yok ama 10-15 arası bir net istiyorum ne yapmam gerekiyor lütfen detaylı tavsiyeler verir misiniz?
Temelim berbat sayılmaz zaten soru tiplerinden kaybediyorum özellikle bir konuyu çalıştığımdan sonra soru çözümü yaparken ki gelen farklı soru tipleri beni öldürüyor :D

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
İnsan zihni sevdiği ve ilgi duyduğu şeyleri karşı çalışan bir yapıdadır. Bu sebeple hiç matematik bilmiyorsan matematiğe karşı önyargılarını bırakarak dersi sevmeye çalışman oldukça yarar sağlayacaktır

Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Youtube dan soru çözüm videolarına bakabilirsin konu eksiğin varsa da konu anlatımlarına yönel sonra soru çözmeye başla yavaştan bu saatten sonra ne kadar gelişir bilmem tabi 2 ay falan kaldı

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Merhaba,

Matematikte başarı için sabır ve düzenli çalışma önemlidir. İşte size matematik performansınızı artırmak için bazı tavsiyeler:

1. Temel Konuları Öğrenin: Temel matematik konuları, yüksek seviye konuların temelini oluşturur. Temel konulara hakim olmadan yüksek seviye konuları öğrenmek zor olacaktır. Temel konuların başında cebir, geometri ve trigonometri gelmektedir. Bu konuları iyice öğrenin ve anlayın.

2. Düzenli Çalışın: Düzenli olarak matematik çalışmak performansınızı artıracaktır. Günde en az bir saat matematik çalışın ve çalışma sürenizi kademeli olarak artırın.

3. Soru Çözün: Soru çözmek, matematik performansınızı artırmak için en önemli yöntemlerden biridir. Soru çözerken farklı soru tiplerine de odaklanın. Soru tiplerini anladığınızdan emin olun ve her türden soruyu çözmeye çalışın.

4. Örnek Soruları Takip Edin: Ders kitaplarında ve internet sitelerinde örnek sorular bulunur. Örnek soruları takip ederek, soru tiplerini ve soru çözüm tekniklerini daha iyi anlayabilirsiniz.

5. Test Çözün: YKS'de sınava hazırlık yaparken test çözmek çok önemlidir. Test çözerek, sınavın nasıl yapıldığını, soru tiplerini ve süre yönetimini daha iyi anlayabilirsiniz.

6. Matematik Videoları İzleyin: Matematik videoları, bazı konuların daha iyi anlaşılmasını sağlayabilir. Youtube'da birçok matematik videosu bulunur. İzleyerek konuları daha iyi anlayabilirsiniz.

7. Öğretmeninizden Yardım Alın: Matematik öğretmeninize soru sormaktan çekinmeyin. Sorunlarınızı çözmesine yardımcı olmasını isteyin ve hangi konulara daha fazla odaklanmanız gerektiğini öğrenin.

Unutmayın, matematik öğrenmek zaman ve sabır gerektirir. Düzenli çalışın, soru çözün, konuları tekrar edin ve sınava hazırlanın. Başarılar dilerim!

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Selam arkadaşlar yks ye gireceğim sözel derslerim iyi olmasına rağmen matematiğim çok kötü denemelerde 2-3 net yapıyorum.
Çok fazla bir hedefim yok ama 10-15 arası bir net istiyorum ne yapmam gerekiyor lütfen detaylı tavsiyeler verir misiniz?
Temelim berbat sayılmaz zaten soru tiplerinden kaybediyorum özellikle bir konuyu çalıştığımdan sonra soru çözümü yaparken ki gelen farklı soru tipleri beni öldürüyor :D
knk konu ile ilgili örnek cözmen bile yeter baktın bir yapamadın sordun ogrendın 2 yapamadın sordun ogrendın 3. de ister istemez he böyleydi dıyorsun demem o kı biraz caba gostermen gerek bırak 10-15 ı fule yakın bu sekılde yapılıyor zaten aynı soruyu defalarca yanlıs yapıp dogrusunu ogrenınce

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Rehber Matematiğin Tyt kampını baştan sona izlemeni öneririm.Tabi yanında bir not defteri de bulunsun hocanın bazı püf noktaları var not aldırıyor işine yarayacaktır.

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
20 gün bi program yap 10 gün ders tekrarı 5 gün soru çözümü 5 günde deneme

Onaylı Üye
Ödüller
8
Sosyal
9 HİZMET YILI
Youtubeden deniz hocayı izleyebilirsin ben lgsye bu kanal ile hazırlandım

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Bence kolay sorulardan zor sorulara doğru git

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Matematik bölümünden kurtul derim. Fizik , mat ve geo yu sevmeyen adam yada sevse bile yapamayan adamın seçmesini tavsiye etmem. Sistem tek öğretme yolları tek ama öğrenciler farklı. Belkide ilgi alanın farklıdır o kadar çalışıp özel ders almana rağmen yapamıyorsan. Yinede peşinden gitmeye devam edicem diyorsan. Sürekli video izleyerek sürekli soru çözmekten başka bir yolun yok. Kendini sadece derse vereceksin ekstra birşey olmadan.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Hangi konudasın şu an matematikte

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
denklem kurmayı öğren günlük problem sorusu çöz yapamıyorum diye bir şey yok demek ki yeteri kadar üstüne düşmüyorsun

Walker
Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
kaderimiz aynı gibi be

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
kanka antrenmanlarla matematikten sonra karekök 0 bitir tüm tyt matematik bitmiş oluyor zaten ve karekök 0'da her konuyu işlerken ekstra videolar izle ama yoğun bir süreç olurdu matematik biraz daha emek istiyor ve hiç ara verme direkt unutursun çünkü

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
knk ben hiç yapamıyorum :D çok üzücü ya gerçekjten çok iyi matematik yapmayı çok isterdim...

Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
10 15 net zor değil biraz daha asıl ben normal de sözele girecektim konular sınava 2 hafta bitti 2 hafta matamatik çalışarak 19 net yapmıştım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...