Matematik yapamıyorum tavsiyeleriniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Matematiğe ilgisizlik çok zordur benimde başıma geldi ama yapcak birşey yok üstüne gidiceksin daha çok çalışacaksın başka çaren yok

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
youtubeden eğlenceli hocalar izleyip bol bol soru çöz

tuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotu
Banlı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
ben matematikten nefret ediyorum

Süper Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Öncelikle, matematik sadece analitik zekası olan kişiler tarafından yapılabilir algısı yanlıştır. Her insan cehd ettiği sürece çoğu şeyi yapabilir. Bunu ilgili olmak gibi düşünebilirsiniz; bir şeye olan ilginiz ne kadar çoksa o konuya ilişkin başarınız ve uğraşınız bununla doğru orantılı olacaktır. Dediğimi optimistlik zannetmeyin, insan beyni temel fonksiyonlara göre öğrenmeye meyillidir. Temelde öğrenme için, tecrübeyle oluşturduğunuz nöron ağlarının tekrarla sağlamlaşması diyebiliriz.

Sorununuz için, lise hayatı boyunca matematikten 30 üstü notu olmayıp şimdi yüksek matematik yapabilen birisi olarak naçizane tavsiyelerim şunlar olacak; Matematik öğreniminin eğitim amaçlı değil, sınavları geçmek üzerine kurulu olduğu bir müfredata sahip olduğumuzdan dolayı; öğrendiğiniz bilgilere farklı yaklaşımlarla bakmayı deneyip ilginizi çekecek bir perspektif bulmayı deneyin. Temel aritmetik işlemlerini öğrenirken yaptığımız, Ayşe'nin iki elması var, Ali 3 elma verirse kaç elması olur? örneklemeleri gibi. Bunun genişletilmiş versiyonlarını kendiniz kurabilirsiniz. Eğitim hayatınızı aksatmayacak şekilde, müfredatın gidişatı dışındaki matematik konularına göz atıp ilginizi cezbedecek bir şeyler bulabilirsiniz. Ve bu da matematiğe olan fikirlerinizi değiştirebilir. Mesela bir haritanın ölçeklenmesinde, bir roketin yapılışında, gezegenler arası mesafelerin hesaplanışında matematiğin kullanılışını görmek; matematiğe dair çekincelerinizi düzeltebilir, bu sayede müfredatta anlatılan konulara ilişkin ilginiz ve çalışmalarınız istediğiniz seviyeye gelebilir.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Hocam matematiğe 0mışsın gibi başlaman lazım, antrenman matematik 1 çözdükten sonra 345 gibi orta düzey bir kaynak çöz. Bıyıklı matematik kanalını tavsiye ederim.

Üye
3 HİZMET YILI
Hocalara geldik youtube kanalndaki bütün mat vieolarını izle ez az35 net yaparsın

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
En baştan başlayıp eksiklerini belirlemelisin, eğer geriye dönük konularında eksiklik varsa ilerleme kaydedemezsin. Eksik konularını belirledikten sonra onlarla ilgili video konu anlatımı izlemen ve arkasından tekrar testleri çözmeni öneririm.

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
matematikteki konular zincir konular oldugu icin bir tanesini yeterince ogrenmeden digerine gectigin icin boyle olmus olabilir. duzenli calismak da gerekli tabii.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
10 15 net için çok fazla kasmana gerek yok sadece odaklanman lazım bazen bilsen de sevmediğinden kendini veremiyosun bildiğini de yapamıyosun bi tık odaklanmaya çalış knk

Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
temel kavram üslü sayılar kümeleri bitirdim problemlere giriş yaptım ama problemler hiç olmuyor anlamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum
yt de problemler hakkında konu anlatımı izle YKS Sayısal yaz ordaki videoların hepsina bak konu anlatımlarına bak ve yapcağına inanıyorum I trust u bye

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
hayatım boyunca yapamadığım tek şey ne diyorsan aynıları banada oluyor knk

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
antrenmanlarla matematik serisine bakabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
ozel hoca tut aga okulda baskalari yuzune hic bisi orenemiyorsun cunku oyaliyolar fln yuksek sek oluyor

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
knk diğer tüm dersleri bi şekilde halledersin ama matematikde olmuyor tyt de çoğu soru ztn mantık yaparsın ama ayt de 10 15 net zor iyi matematik için herşeyin başı ve temelini oturtman lazım soruyu çözerken önceki öğrendiğin konuları bir taktik gibi kullanıp sonuca ulaşmaya çalışman lazım bi konu bile tam anlamasan sonradan işlem yaparken sıkıntı çıkabiliyo o yüzden 0 dan başlayıp hepsini oturtup soru çöze çöze halletmen lazım soruları çözerkende önceki öğrendiklerini uygulamaya çalış

Yaralarım vücudumda değil ruhumda
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Takma kafana takma işe gidince kimse sana matematik sormuyo:)

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
eğer ki sevmiyorsan yapamassın tabi
Post automatically merged:

bence düsturlara öğren

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...