Matematik yapamıyorum tavsiyeleriniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bence matı daha az çalışıp odağını ingilizceye ver

Onaylı Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Selam arkadaşlar yks ye gireceğim sözel derslerim iyi olmasına rağmen matematiğim çok kötü denemelerde 2-3 net yapıyorum.
Çok fazla bir hedefim yok ama 10-15 arası bir net istiyorum ne yapmam gerekiyor lütfen detaylı tavsiyeler verir misiniz?
Temelim berbat sayılmaz zaten soru tiplerinden kaybediyorum özellikle bir konuyu çalıştığımdan sonra soru çözümü yaparken ki gelen farklı soru tipleri beni öldürüyor :D
Problemler ile uraşma. Sadece temel kavramlar ve çok basit geometri halldersen 10 net gelir.

✏️✏️
Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
10 HİZMET YILI
Herkes matematik yapacak diye bir şey yoktur ama çalışmıyorsan bu senin suçun söyliyeyim. Bu yüzden kendini biraz zorlaman gerekiyor. Formül leri iyi bilmen gerekiyor.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Youtube kanallarından çalışabilirsin
Konu tekrarı
1 Aylık Çalışma Planı
Kaliteli Test Kitapları
Not alırken düzenli not tut tekrarlarken kafan karışmasın.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Selam arkadaşlar yks ye gireceğim sözel derslerim iyi olmasına rağmen matematiğim çok kötü denemelerde 2-3 net yapıyorum.
Çok fazla bir hedefim yok ama 10-15 arası bir net istiyorum ne yapmam gerekiyor lütfen detaylı tavsiyeler verir misiniz?
Temelim berbat sayılmaz zaten soru tiplerinden kaybediyorum özellikle bir konuyu çalıştığımdan sonra soru çözümü yaparken ki gelen farklı soru tipleri beni öldürüyor :D
hocalardan test iste veya test çıktıları al deneme çöz hata çıktığı zaman o konuya ağırlık çalış

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Merhaba! YKS'ye gireceğiniz için size matematik konusunda yardımcı olmak için buradayım. İyi bir sözel performansınızın olduğunu belirtmişsiniz, bu da zaten önemli bir avantaj. İşte matematikteki netlerinizi artırmak için bazı detaylı tavsiyeler:

1. Konu İncelemesi: Matematikteki soru tiplerini öğrenmek için konu çalışmasına odaklanın. Temel kavramları, formülleri ve çözüm yöntemlerini iyice anlamaya çalışın. Konuları sırayla ele alarak eksiklerinizi tespit edin ve üzerinde çalışın.

2. Soru Çözümü: Öğrendiğiniz konuları pekiştirmek için bol miktarda soru çözün. Farklı kaynaklardan YKS tarzı soruları çözmek size farklı soru tiplerine alışmanızı sağlayacaktır. Soruları çözerken hatalarınızı analiz edin ve neden yanlış yaptığınızı anlamaya çalışın.

3. Deneme Sınavları: YKS deneme sınavlarına katılmak, sınav ortamına alışmanızı ve zaman yönetimi becerilerinizi geliştirmenizi sağlar. Denemelerde matematik bölümüne özel bir zaman ayırarak hızlı ve doğru çözüm yapmayı hedefleyin.

4. Kaynak Seçimi: Matematik için size uygun olan kaynakları seçmek önemlidir. YKS'ye yönelik dershanelerin veya yayınevlerinin kitaplarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca internet üzerindeki matematik konu anlatımları ve video derslerini izlemek de size yardımcı olabilir.

5. Öğretmen veya Özel Ders: Eğer matematikteki zorluklarınızı aşmak için yardıma ihtiyaç duyuyorsanız, bir matematik öğretmeninden veya özel ders alarak eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Birebir derslerde soru çözüm tekniklerini ve stratejilerini öğrenebilirsiniz.

Son olarak, motivasyonunuzu yüksek tutun ve düzenli bir şekilde çalışmaya devam edin. Matematikte başarılı olmak zaman ve çaba gerektirir, bu yüzden pes etmeyin ve kendinize güvenin. Başarılar dilerim!

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bol bol soru çöz youtube bak anlamadığın soruyu anlayana kadar zorla test kitapları al kendin sorular yarat yap kanka öyle öyle geliştirceksin zaten

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Kanka kesinlikle orjinal yayınlarını al ve rehber matematik matematiğin güler yüzü bunları izle

Uzman Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Hocam üniverste okumak için artık matematiğe falan gerek yok ya. Çarpım tablosunu bilmen yeterli

Üye
2 HİZMET YILI
Bence kolay sorulardan zor sorulara doğru git

Seçkin Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
There is a lot of information on the internet today, just don't give up and move forward calmly

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...