meslek seçimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Geleceğin mesleği olarak adlandırılan yazılımı seçmeni öneririm Z kuşağı olarak hepimizin sevdiği bir meslek Tabii kendi düşüncen daha önemli

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
ben eczane teknikleri okuyorum şuan 2. sınıfım. staj yapıyorum eczanede haftanın 2 günü. meselek seçimni ilerki yaşlara bırak derim ama kafanada bişey varsa şuan üstüne git

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Kankam meslek seçimimi sınavdan sonra yapmıştım bir rahatlık vardı bilmiyorum rahatlığımın sebebini :D Radyoloji okudum, çok kafana takma kendini yorma sınavdan sonra çevrenden beğendiğin beğenebileceğin işleri yapan kişilerden görüşlerini al her işin sevilecek yanı olduğu gibi zor yanlarıda var hayatının geri kalanı boyunca o işi yapcağını unutmadan bir seçim yap çok stres yapma gerisi geliyor.

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Ben bilişim mesleke gittim bu sayede meslek seçimi kolay oldu, kendini hangi işte rahat mutlu hissediyorsan o mesleği seçmelisin

Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
Bilgisayardan anliyorsan yazılımcılık

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
derslerinin en yatkın olduğu bölüm ve meslek senin için en uygunu olacaktır tabi bunun yanında mesleğin olabilirliğine de bak

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
kendi alanın ilgin nereye yoğunlaşıyorsa o bölüme kendini ver derim.Baktın bölümüne dikiş tutmadı kendine daha çok kandıracak bir bölüm seç

Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
bence para için değil ilgini çeken şeyler için git

Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Kardeşim derslerine iyi çalışırsan iş kaygın hiç bir zaman olmaz iş konusu sonraki aşamalar şimdi sınava hazırlanman lazım gelen puana göre de hangi iş hoşuna gidiyorsa onu yaparsın Yazılım güzel önüde açık bir meslek günümüz teknolojisi sürekli gelişiyor sonuçta .

Sen benim geceme ışık yayan yıldız gibisin
Süper Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
yazılımcı olarak kolay işler bulabilirsin şirketlerde

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
normalde bizim okulda 11 ve 12. sınıfta meslekler üzerine rehberlik yapılıcaktı ama yapamadılar corona durumundan dolayı umarım sizde yaparlar kankim etrafında yaşı büyük meslek sahibi olsun bölümü hala okuyan olsun onlara sor danış öyle karar ver tabi tr de sevdiğin mesleği yapmak senin için ne kadar karlı olur bilemem ama açıkta kalma durumları nasıl bilmiyorum ama etrafımda olan çogu kişi yazılıma yönelmeye başladı istersen düşünebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
sevdiğin işi yaparsan çalışmassın sözü gerçekten doğru. bu doğrultuda yapmak hoşlandığın varsa hobilerin bunlarla çakışan, ilerde nasıl bir otamda çalışmak istediğini de göz önünde bulundurarak bir seçim yapman lazım.

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bu ülke sen ne istiyorsunu vermiyor malesef bu ülkede ne eksikse en çok hangi meslek atanıyorsa onu olman lazım seni zorluyor yani o yüzden dil öğrenin bence ne demek istediğimi anlicaksınız üni mezunuyum bende sağlık okudum istediğim için değil ataması var diye okudum sevgiler.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Kardeşim, böyle hissetmen çok normal.

Kendini derin düşüncelere esir etme. Yapabiliyorsan iş hayatına atıl.

Otel olur, sağda solda tanıdığın sahip olduğu market/kahve vs. herhangi biryerde çalış ve çalışma hayatında deneyim elde et.

Bu şekilde sana hangi işin uygun olduğunu az biraz anlar ona göre hayatını devam ettirirsin.

Ancak şunu söylemekte büyük fayda var. KAFANDA HANGİ MESLEĞİ YAPACAĞINA KARAR VERMEDEN ÜNİVERSİTEYE GİTME.

Zaman, para ve psikolojik kayba uğrarsın.

Hayatında başarılar.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
meslek seçimi yapmanı tavsiye ederim ileride üniversite seçimi yapma. mesleklere bak iş hayatlarına nasıl bir iş hayatı istiyorsan ona göre bir meslek seçimi yap.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
yazılım okunabilir ama hiç alternatifin yoksa elinde güvenlik güçlerine girebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Türkiye'de yaşadığın için maalesef önceliğin işi sevmek değil istediğin şeyleri alabileceğini sağlayan bir meslek olsun. Avrupa'da yaşasaydık istediğimiz mesleği seçerdik iyi bir hayatımız olurdu ama maalesef Türkiye'de öyle değil.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Arkadaslar benim gibi olan varmı Suan 11 sınıfım aklımda kafamda beynimde hiçbi meslek yok sadece büyümek istemiyom

benim gibi olan varmıydı lisede
ben de senin gibiydim fakat biraz zaman geçince kendini tanıyorsun ve bakıyorsun hangi yolu seçiceğini sadece biraz kendinle zaman geçir ve nelerden hoşlandıgına bak.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
trde kendi istediğin veya severek yapacağın bir mesleği değilde kolay yoldan fazla para kazanabileceğin bir mesleği seçmelisin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...