Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
MS, açılımı mili saniyedir ve tepkime(gecikme) süresini ifade eder. Monitörün HZ değeri yani ekran tazeleme değeri daha önemlidir. 60 HZ 1ms yerine, 75 HZ 5ms tercih etmen FPS oyunlarında sana daha çok avantaj sağlar.
Monitörde ms farkı çok önemlidir dostum ms dediğin şey adamı daha önce görmektir hatta monitörlerde 1ms yazar satılanlarda Yani kısaca İngilizcede "Responde Time" diye adlandırdığımız tepki süresini ifade eder o ms değerleri. Ms de milisaniye demektir. Yani çok kısa bir zaman dilimidir ve bu rakam ne kadar küçükse piksellerdeki renk ve resim değişimi o kadar hızlı olur kankicim yararlı olduysa ne mutlu bana
Hz oyuncular için o kada önemli ki hiç karışık söylemiyecem oyunu akıcı ve rakibi saliseelr önce fark ediyorsunuz yani adam size sıkmadan sıkabiliyorusunuz ama tabiki1 saniye süre bile değil lag gibi olur
Dostum 0.5 ms ile 1 ms arasındaki farkı görene ben monitör alırım
Ms milli saniye yani monitörün tazeleme yani görüntü geçikme anlamına gelir ce 1ms ile 0.5 ms arasındaki farkı gözle görebilmek çok çok zordur