Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizce Amd mi daha iyi intel mi cok kararsız kaldım ?
Modeline göre ve neyi amaçladığına göre değişir. Son nesil işlemcilere kadar Intel tek çekirdekte daha iyi, AMD çok çekirdekte. Son nesil işlemcilerde bu tersine dönmüş. Genel olarak AMD işlemciler bizim ülkemizin pazarında daha uyguna denk geliyor. AMD tercih edilebilir.
Kanka şimdi şöyle oyun oynayacaksan genellikle daha fazla işlemci gücü gerektirebilir, ama yok ben ofis işleri için kullanacam diyorsan daha az işlemci gücü talep eder.
Oyunlar genellikle yüksek işlemci performansı ister, çünkü oyunlar çok sayıda eş zamanlı işlemi gerçekleştirmek zorundadır. Çok çekirdekli işlemciler oyunlarda ve genel sistem performansında avantaj sağlayabilir. Bu nedenle, AMD'nin Ryzen serisi işlemcileri genellikle çok çekirdekli yapıları ve iyi fiyat/performans oranlarıyla oyun odaklı bilgisayarlar için tercih edilebilir.
Ofis işleri, genellikle ofis uygulamalarını çalıştırmak, internet tarama, belge düzenleme gibi günlük işlerden oluşur. Bu tür işler için, daha az işlemci gücü gereklidir ancak kararlılık, enerji verimliliği ve günlük kullanıma uygunluk önemlidir. Intel'in Core i3/i5/i7 serisi işlemcileri ve AMD'nin Ryzen 3/5/7 serisi işlemcileri, ofis işleri için genellikle yeterli performansı sunar. Düşük güç tüketimi ve entegre grafikleriyle, ofis ortamları için ideal olabilirler.
Özetle, oyunlar için çok çekirdekli işlemciler (örneğin AMD Ryzen 5/7 veya Intel Core i5/i7), ofis işleri içinse daha dengeli performansa sahip işlemciler tercih edilebilir (örneğin AMD Ryzen 3/5 veya Intel Core i3/i5). Ancak her iki durumda da, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun olanı seçmek önemlidir.
Parça uyumlululuğ diye bir şey yok
örneğin; amd işlemci nvidia ekran kartı taksan uyumsuzluk diye bir şey olmaz
bütçe dostu bir sistem yazıyorum sana: AMD Ryzen 5 5600x, rtx 3060 anakartın cok onemli değil 16 gb ram 512 gb ssd