Sizce Amd mi daha iyi intel mi cok kararsız kaldım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
2 HİZMET YILI
Arkadaşlar pc topliycam pek bilgim yok amd mi daha iyi intel mi birde parcalar uyumlu mu değil mi bilmiyorum yardımcı olur musunuz

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Modeline göre ve neyi amaçladığına göre değişir. Son nesil işlemcilere kadar Intel tek çekirdekte daha iyi, AMD çok çekirdekte. Son nesil işlemcilerde bu tersine dönmüş. Genel olarak AMD işlemciler bizim ülkemizin pazarında daha uyguna denk geliyor. AMD tercih edilebilir.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
İntel ofis programları için amd ise oyun için daha iyi. Bilgisayarı ne için kullanacağına göre değişir bu yüzden.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Nasıl kullanıcağına bağlı oyun için mi ofis için mi diziyosun?

Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
knk amd iyidir ama çok ısınır. ama çok bütçen yoksa tabi ki amd daha mantıklı f.p

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
dostum performans canavarı olmasını istyosan işlemcide amd

Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
amd daha iyi bana göre kanka performans çok iyi veriyo tavsiyem amd

mosyobozkurt
Uzman Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Kanka şimdi şöyle oyun oynayacaksan genellikle daha fazla işlemci gücü gerektirebilir, ama yok ben ofis işleri için kullanacam diyorsan daha az işlemci gücü talep eder.

Oyunlar genellikle yüksek işlemci performansı ister, çünkü oyunlar çok sayıda eş zamanlı işlemi gerçekleştirmek zorundadır. Çok çekirdekli işlemciler oyunlarda ve genel sistem performansında avantaj sağlayabilir. Bu nedenle, AMD'nin Ryzen serisi işlemcileri genellikle çok çekirdekli yapıları ve iyi fiyat/performans oranlarıyla oyun odaklı bilgisayarlar için tercih edilebilir.

Ofis işleri, genellikle ofis uygulamalarını çalıştırmak, internet tarama, belge düzenleme gibi günlük işlerden oluşur. Bu tür işler için, daha az işlemci gücü gereklidir ancak kararlılık, enerji verimliliği ve günlük kullanıma uygunluk önemlidir. Intel'in Core i3/i5/i7 serisi işlemcileri ve AMD'nin Ryzen 3/5/7 serisi işlemcileri, ofis işleri için genellikle yeterli performansı sunar. Düşük güç tüketimi ve entegre grafikleriyle, ofis ortamları için ideal olabilirler.

Özetle, oyunlar için çok çekirdekli işlemciler (örneğin AMD Ryzen 5/7 veya Intel Core i5/i7), ofis işleri içinse daha dengeli performansa sahip işlemciler tercih edilebilir (örneğin AMD Ryzen 3/5 veya Intel Core i3/i5). Ancak her iki durumda da, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun olanı seçmek önemlidir.

Uzman Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
amd fiyat olarak bi tık daha uygun ama intelden şaşmamak lazım benim görüşüm

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
knk hem fiyat olarak hem performans olarak amd kat kat daha iyi bır tık amd ısınıyor ama bilgin olsun

Uzman Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
amd son dönemde çok iyi atılım kazandı aga amd devam

Hile bir zevktir
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
amd fiyat bakımından ucuz ve bende amd severim

Üye
2 HİZMET YILI
Parça uyumlululuğ diye bir şey yok
örneğin; amd işlemci nvidia ekran kartı taksan uyumsuzluk diye bir şey olmaz
bütçe dostu bir sistem yazıyorum sana: AMD Ryzen 5 5600x, rtx 3060 anakartın cok onemli değil 16 gb ram 512 gb ssd

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...