Heir of the devil
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar monitörümün sol kısmı %30 oranında kırık ama kalan %70i hala çalışıyor bu ekranın sadece %70ini ölçekleyip kullanabilmem için bir yöntem var mıdır ?
Yok sol tarafının %30 u gitti yani orayı yazılımsal olarak iptal etmek istiyorum nasıl yapabilirimkırıldığı yere bağlı iki taraftan %15-15 kırılmışsa yapılabilir
Dostum dediğin gibi yaptım ama iki taraftanda kesiyor başka yolu yok mu ya da ben mi yanlış yaptım ?Evet, monitörünüzün sadece çalışan %70'ini kullanabilmeniz için bazı ölçekleme yöntemleri bulunmaktadır. İşletim sisteminizin veya grafik kartı sürücünüzün ayarlarını kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İşte bazı adımlar:
Windows İşletim Sistemi:
NVIDIA Grafik Kartı:
- Masaüstünde sağ tıklayın ve "Ekran Ayarları" seçeneğini seçin.
- "Görüntü Ayarları" bölümüne gidin.
- "Ölçek ve Düzenleme" bölümünde, "Görüntüyü bu monitörde özelleştir" seçeneğini bulun.
- Burada, "Görüntü ölçekleme" veya "Görüntüyü yeniden boyutlandırma" gibi bir seçenek bulunabilir. Bu seçeneği kullanarak görüntüyü %70'e ayarlayabilirsiniz.
AMD Grafik Kartı:
- Masaüstünde sağ tıklayın ve "NVIDIA Denetim Masası" seçeneğini seçin.
- Sol taraftaki menüden "Ekran" bölümünü seçin.
- "Ölçekleme ayarları" veya "Yüzdeleme" bölümünü bulun.
- Burada, yatay ve dikey ölçeklemeyi %70'e ayarlayabilirsiniz.
Bu adımlar, genel olarak kullanılan işletim sistemleri ve grafik kartları için geçerlidir. Ancak, bilgisayarınızın özelliklerine ve kullanılan işletim sistemine bağlı olarak menüler ve seçenekler farklılık gösterebilir.
- Masaüstünde sağ tıklayın ve "AMD Radeon Ayarları" seçeneğini seçin.
- Sol üst köşede yer alan "Ekran" sekmesine tıklayın.
- "Yeniden Boyutlandırma ve Yerleştirme" bölümüne gidin.
- Burada, "Görüntü Ölçekleme" veya "Yüzde Ölçekleme" seçeneğini bulun ve %70'e ayarlayın.
Buldum da olmuyorNVDIA ve AMD dede var NVDIA büyük ihtimal git görüntü ölceklendirmeyi bul ordan yaparsın
tekrar deneDostum dediğin gibi yaptım ama iki taraftanda kesiyor başka yolu yok mu ya da ben mi yanlış yaptım ?