Monitörüm %30 oranında kırıldı sadece %70e ölçekleyebilir miyim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Heir of the devil
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar monitörümün sol kısmı %30 oranında kırık ama kalan %70i hala çalışıyor bu ekranın sadece %70ini ölçekleyip kullanabilmem için bir yöntem var mıdır ?

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
kırıldığı yere bağlı iki taraftan %15-15 kırılmışsa yapılabilir

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Evet, monitörünüzün sadece çalışan %70'ini kullanabilmeniz için bazı ölçekleme yöntemleri bulunmaktadır. İşletim sisteminizin veya grafik kartı sürücünüzün ayarlarını kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İşte bazı adımlar:

Windows İşletim Sistemi:
  1. Masaüstünde sağ tıklayın ve "Ekran Ayarları" seçeneğini seçin.
  2. "Görüntü Ayarları" bölümüne gidin.
  3. "Ölçek ve Düzenleme" bölümünde, "Görüntüyü bu monitörde özelleştir" seçeneğini bulun.
  4. Burada, "Görüntü ölçekleme" veya "Görüntüyü yeniden boyutlandırma" gibi bir seçenek bulunabilir. Bu seçeneği kullanarak görüntüyü %70'e ayarlayabilirsiniz.
NVIDIA Grafik Kartı:
  1. Masaüstünde sağ tıklayın ve "NVIDIA Denetim Masası" seçeneğini seçin.
  2. Sol taraftaki menüden "Ekran" bölümünü seçin.
  3. "Ölçekleme ayarları" veya "Yüzdeleme" bölümünü bulun.
  4. Burada, yatay ve dikey ölçeklemeyi %70'e ayarlayabilirsiniz.
AMD Grafik Kartı:
  1. Masaüstünde sağ tıklayın ve "AMD Radeon Ayarları" seçeneğini seçin.
  2. Sol üst köşede yer alan "Ekran" sekmesine tıklayın.
  3. "Yeniden Boyutlandırma ve Yerleştirme" bölümüne gidin.
  4. Burada, "Görüntü Ölçekleme" veya "Yüzde Ölçekleme" seçeneğini bulun ve %70'e ayarlayın.
Bu adımlar, genel olarak kullanılan işletim sistemleri ve grafik kartları için geçerlidir. Ancak, bilgisayarınızın özelliklerine ve kullanılan işletim sistemine bağlı olarak menüler ve seçenekler farklılık gösterebilir.

Heir of the devil
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Evet, monitörünüzün sadece çalışan %70'ini kullanabilmeniz için bazı ölçekleme yöntemleri bulunmaktadır. İşletim sisteminizin veya grafik kartı sürücünüzün ayarlarını kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İşte bazı adımlar:

Windows İşletim Sistemi:
  1. Masaüstünde sağ tıklayın ve "Ekran Ayarları" seçeneğini seçin.
  2. "Görüntü Ayarları" bölümüne gidin.
  3. "Ölçek ve Düzenleme" bölümünde, "Görüntüyü bu monitörde özelleştir" seçeneğini bulun.
  4. Burada, "Görüntü ölçekleme" veya "Görüntüyü yeniden boyutlandırma" gibi bir seçenek bulunabilir. Bu seçeneği kullanarak görüntüyü %70'e ayarlayabilirsiniz.
NVIDIA Grafik Kartı:
  1. Masaüstünde sağ tıklayın ve "NVIDIA Denetim Masası" seçeneğini seçin.
  2. Sol taraftaki menüden "Ekran" bölümünü seçin.
  3. "Ölçekleme ayarları" veya "Yüzdeleme" bölümünü bulun.
  4. Burada, yatay ve dikey ölçeklemeyi %70'e ayarlayabilirsiniz.
AMD Grafik Kartı:
  1. Masaüstünde sağ tıklayın ve "AMD Radeon Ayarları" seçeneğini seçin.
  2. Sol üst köşede yer alan "Ekran" sekmesine tıklayın.
  3. "Yeniden Boyutlandırma ve Yerleştirme" bölümüne gidin.
  4. Burada, "Görüntü Ölçekleme" veya "Yüzde Ölçekleme" seçeneğini bulun ve %70'e ayarlayın.
Bu adımlar, genel olarak kullanılan işletim sistemleri ve grafik kartları için geçerlidir. Ancak, bilgisayarınızın özelliklerine ve kullanılan işletim sistemine bağlı olarak menüler ve seçenekler farklılık gösterebilir.
Dostum dediğin gibi yaptım ama iki taraftanda kesiyor başka yolu yok mu ya da ben mi yanlış yaptım ?

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
amd ekran kartı kullanıyorsan radeon software üzerinden yapabilirsin. nvidiada olanı bilmiyorum

Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
NVDIA ve AMD dede var NVDIA büyük ihtimal git görüntü ölceklendirmeyi bul ordan yaparsın

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
biraz zor gibi bro benimde monitörüme olmuştu bi süreden sonra ekran zaten beyazlaşmaya başlıyo
Post automatically merged:

arkadaşlar benimde monitörüm 1360x768 hdm donüştürücü kullanıyorum ama 1920x1080 yaptığımda kriter dışı yazısı çıkıyor nasıl yapabilirim veya yapılırmı

Heir of the devil
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Beyler monitör hakkı rahmetine kavuştu konu kilitlenebilir teşekkürler :peepoNice:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...