Çözüldü Monster laptop bu ısı normal mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Dostlar selam. Bilgisayarımı alalı yaklaşık 4-5 ay oldu. biliyorsunuz malum hava sıcaklığı hepimizi darmaduman etmiş durumda. birkaç gündür bilgisayarımın ısındığını fark ettim. Bu hız değerleri bu havada normal mi yoksa bir sorun mu var. bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yorum yapabilirse memnun olurum. aldığım değerleri ve bilgisayarın özelliklerini aşağıya bırakıyorum

i5 12500h işlemci
32 gb ram
rtx 3050 ekran kartı

cpu kullanımı: 15%
sıcaklık: 65-70 derece

gpu kullanımı : %6
sıcaklık: 46derece
ayrıca bilgisayarın altında soğutucu fan kullanıyorum. anack bilgisayar şarjdayken bu değerleri alıyorum. yaşadığım şehir ankara. gündüzleri hava 30 derecelerde. akşam ise 20lerde
Post automatically merged:

ayrıca sanırım bilgisayar şarj olurken kullandığımda bu dereceleri görüyor. şimdi şarjdan çektim ve 55 dereceye düştü

Son düzenleme:
Çözüm
Sürekli şarjda kullanıyorsan 65-70 derece normal
hele ki bilgisayarin pilini çıkarmadan kullanıyorsan,sürekli şarjda ise ısınin 70 dereceye dayanması normal

ekran kartı sıcaklığı 80 ve 85 derece çıkarsa sıkintı demektir ekran kartin 85 gibi bir dereceye geldiğinde kendini korumaya almak için kendini kapatır zaten böyle durumlarda ekran kartına ya fan ayarı yap yada daha etkili bir soğutma kullan

Son olarak rtx3050 ekran kartlarinda nvdia fabrika çıkışlı kronik sorunu olduğunu açıklamışti zaten bu da bu yonde etken bir neden dostum
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Sürekli şarjda kullanıyorsan 65-70 derece normal
hele ki bilgisayarin pilini çıkarmadan kullanıyorsan,sürekli şarjda ise ısınin 70 dereceye dayanması normal

ekran kartı sıcaklığı 80 ve 85 derece çıkarsa sıkintı demektir ekran kartin 85 gibi bir dereceye geldiğinde kendini korumaya almak için kendini kapatır zaten böyle durumlarda ekran kartına ya fan ayarı yap yada daha etkili bir soğutma kullan

Son olarak rtx3050 ekran kartlarinda nvdia fabrika çıkışlı kronik sorunu olduğunu açıklamışti zaten bu da bu yonde etken bir neden dostum

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...