Onaylı Üye
Arkadaslar merhaba ben yeni bilgisayar topladim ram ve fan hizini nasi artirabilirim acaba msi b560m pro-e anakartim var bazi ayarlar yaptim cokme meydana geldi biosu sifirladim sonra yardimci olurmusunuz
TeşekkürlerRam hızını arttırmak için biosa girmeniz gerek, F2 tuşu ile biosa girip overclock ayarlarında ramin hızını arttırabilirsiniz. Fan hızı için msi afterburner indirmeniz gerekiyor diye düşünüyorum.
Rica ederim.Teşekkürler
Hocam benim pc yenidir zaten ben fan hizi bide xmp ayari yaptim ama sonradan mavi ekran verdi hep yenidir onu gorunce şok oldum neden acabaRica ederim
büyük ihtimal ile işlemcinizin desteklediği yada raminizin desteklediği hızın üzerinde bir hız seçtiniz bu yüzden oldu internette örnekleri var.Hocam benim pc yenidir zaten ben fan hizi bide xmp ayari yaptim ama sonradan mavi ekran verdi hep yenidir onu gorunce şok oldum neden acaba
Heeee allah razı olsun senden demek ondan olutomus evet dediginiz dogru yüksek degerde secmistim cok tesekkurlerbüyük ihtimal ile işlemcinizin desteklediği yada raminizin desteklediği hızın üzerinde bir hız seçtiniz bu yüzden oldu internette örnekleri var.
İşlemcinizin anakartınızın ve raminizin desteklediği hızlara göre ram hızını arttırmanızı öneririm.
rica ederim kankaHeeee allah razı olsun senden demek ondan olutomus evet dediginiz dogru yüksek degerde secmistim cok tesekkurler
aynen öyle adam vermiş hepsiniRam hızını arttırmak için biosa girmeniz gerek, F2 tuşu ile biosa girip overclock ayarlarında ramin hızını arttırabilirsiniz. Fan hızı için msi afterburner indirmeniz gerekiyor diye düşünüyorum.
benimde baya işime yaradı teşekkür ederimRam hızını arttırmak için biosa girmeniz gerek, F2 tuşu ile biosa girip overclock ayarlarında ramin hızını arttırabilirsiniz. Fan hızı için msi afterburner indirmeniz gerekiyor diye düşünüyorum.