Rehber Nasıl kilo alınır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Uzun süreler boyu Kickbox turnuvalarına katıldığım için kilo alma ve verme konusunda bilgili olduğumu düşündüğüm için yazmak istedim.

Öncelikle her insan boyu, kilosu, yaşı, kas oranına ve gün içerisindeki aktivitelerine göre belirli bir kalori yakar.

Kendimden örnek vermem gerekirse 185 boyunda, 140 kilo ve %63 kas oranına sahip bir bireyim. Gün içerisinde aktivite yapmadığım halde ortalama 3000 kalori yakıyorum. Buda demek oluyor ki ben 3000 kalori altında yersem kilo vermeye başlarım ama üstünde yersem kilo alırım.

Kilo almak isteyen insanlara tavsiyem öncelikle bir fitness salonuna yazılıp kilo alma odaklı bir spor rutini oturtup bu rutini destekleyecek ve günlük kalori ihtiyacınızın üstüne %10-%15 civarı fazladan kalori almak.

Kilo vermek isteyen insanlara tavsiyem öncelikle kalori takibi ve olmazsa olmaz fitness ancak burada dikkat edilmesi gereken yer kilo vermek isteyen insanların önceliğinin hacim kazanmak olmayıp hacim kaybetmek olduğu için ağır ağırlık antrenmanlarından daha çok cardio ve hafif ve çok tekrarlı ağırlık antrenmanlarıdır.

Hadi bakalım. Bol şans. Unutmayın. Kilo almak fiziksel olarak zor iken kilo vermek psikolojik olarak zordur.

Banlı Üye
3 HİZMET YILI
Kanka öncelikle spor yapman ve normalde alman gereken günlük kalorinin 2 katını almalısın bu kadar fazlasına gerçekten ihtiyacın yok

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Ben her şeyi yiyorum yine de kilo alamıyorum

wosmnn
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Ben her şeyi yiyorum yine de kilo alamıyorum
Doğru beslenmiyor olabilirsin kankam. Karbonhidrat ağırlıklı beslenip vücut çalışırsan büyüdüğünü gözle görülür şekilde fark edersin. Herşeyi yemek yerine belli saatlerde belli öğünler koy kendine sürekli sürekli yemeki biraz acık. Ek olarak gainer vsde kullanabilirsin

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Doğru beslenmiyor olabilirsin kankam. Karbonhidrat ağırlıklı beslenip vücut çalışırsan büyüdüğünü gözle görülür şekilde fark edersin. Herşeyi yemek yerine belli saatlerde belli öğünler koy kendine sürekli sürekli yemeki biraz acık. Ek olarak gainer vsde kullanabilirsin
Tamam denerim sağol

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
fıstık ezmesi ye işe yarıyo tavuk+pilav bunları yerken alırsın exstra vitamine gidebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Yemeklerin kalori değerleri vardır. bunları göz önüne almak gereklidir.Örneğin bir insan günde yaktığı kalori 2000 ise 2500 yada 3000 kalori almak kilo yapacaktır. buda kişinin anotomisine göre değişir bazı insanlar daha fazla kalori harcarken bazıları daha az harcar günlük aktivasyonda buna dahildir. Genellikle nor mal bir öğün yemekte (yemeğe göre değişir ) 700 kalori alırsın fakat bunun üstüne kare çikolata ile cila yaparsan 1500 e kadar kalori dayanır. yakmadığın kalori vücüda yağ olarak döner. nereden biliyorsun derseniz 110 kg aşırı diyet yapıp 65 kg ye çekmiştim kendimi. daha sonra ufak bir diyetle 85 e sabitledim. unutmayın aşırı diyet sağlığı etkilemekte ve bazı alerjen hastalıkları yada gizli hastalıkları tetiklemektedir. örneğin ben 65 kg ye düştüğümden beri ilaç alamamaktayım çünkü gizli alerjik hastalığım varmış ve bilmiyordum NSAİİ alerjisi ağrı kesici sıcaksu toz ruhutubet v.s alerjisini tetikledi ve ağrı kesici kas gevşetici alamamakla beraber sadece prol kulana biliyorum. bu bir tavsiye değildir.LÜTFEN HEKİMİNİZE BAŞ VURUNUZ. Saygılarımla.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
15-20 yaş arasında çok zayıf olan arkadaşlar için tavsiyelerde bulunabilir miyiz?

Çevremde bu sorunu yaşayan çok fazla insan var. Kilo almak için değişik ilaçlara yöneliyorlar. Spor salonlarına gitmeyi yanlış buluyorlar. Eminim burada da vardır. Her insanın boyuna kilosuna ve günlük harcadığı enerjiye göre bir kalori alımı, yakımı vardır. Eğer siz bu kalorinin altında besleniyorsanız zayıflar, bu kalorinin üstüne çıkıyorsanız kilo almaya yönelirsiniz.
Beslendiğiniz yiyeceklerin içerikleri yağ ağırlıklıysa aldığınız kilo sadece belinizi büyütecektir.

Spor yapmadan aldığınız onlarca kaloriylede sadece yağ oranınızı yükseltirsiniz. Zayıfsanız bile düşük ağırlık ve tempo ile spor salonuna gitmelisiniz. Kilo almak için iştah açıcı ilaçlar yerine önce kendi iradenizle bir şeyler yapmayı deneyin lütfen.
Post automatically merged:

duzenlı beslenerek ve spor yaparak

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Yaktığı kaloriden fazlasını yiyerek alınır kilo

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Kardeşim sana nasıl 13 günde 60 kilodan 70 e çıktığımı anlatayım:
-Yemekten önce ve sonra su içme
-Sıvı tüketimini azalt şişirir ve tokluk hissi yapar
-Düzenli Uyku gece 12 sabah 8. 8 saatten fazla uyuma gün içinde ne kadar zamanın olursa o kadar yersin
-öğün saysını arttır ve her öğünü şişene kadar ye en az günde 5 öğün
Bunları yap kilolar kolayca gelir kardeşim ilaç falan boş abim vardı 50 kilo birsürü ilaç denedi hepsi çöp bu yöntemle istikrarlı ol kilo garanti

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Gece yatmadan 1 tencere makarna soruna çözüm getirir bence

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
knk spora başla bende bir zamanalr zayıftım ama bol karbonhidratlı proteinli besinler yiyerek sağlıklı bi şekilde kilo aldım

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
öğün sayısını arttırman tek çözüm, saçma sapan ilaçlara düşüp bağımlı olmanın mantığı yok.

no more pain
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
çok zayıfım ve bu can sıkıcı..

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Çok ye alırsınız diyorsunuz da iştah yok nereye yiyorsun mesele o zaten :D

Üye
3 HİZMET YILI
15-20 yaş arasında çok zayıf olan arkadaşlar için tavsiyelerde bulunabilir miyiz?

Çevremde bu sorunu yaşayan çok fazla insan var. Kilo almak için değişik ilaçlara yöneliyorlar. Spor salonlarına gitmeyi yanlış buluyorlar. Eminim burada da vardır. Her insanın boyuna kilosuna ve günlük harcadığı enerjiye göre bir kalori alımı, yakımı vardır. Eğer siz bu kalorinin altında besleniyorsanız zayıflar, bu kalorinin üstüne çıkıyorsanız kilo almaya yönelirsiniz.
Beslendiğiniz yiyeceklerin içerikleri yağ ağırlıklıysa aldığınız kilo sadece belinizi büyütecektir.

Spor yapmadan aldığınız onlarca kaloriylede sadece yağ oranınızı yükseltirsiniz. Zayıfsanız bile düşük ağırlık ve tempo ile spor salonuna gitmelisiniz. Kilo almak için iştah açıcı ilaçlar yerine önce kendi iradenizle bir şeyler yapmayı deneyin lütfen.
Bir türlü alamıyorum çok zorlanıyorum ne yapmam gerek bilmiyorum da ya

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
denilen herşeyi yaptım en fazla 65 kiloya kadar çıktım dahası gelmedi usta

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...