Peki islemci alsam oyunlarda faydasini gorumuyumçalışır dostum eğer 1050ti alacaksan onun yerine işlemci al elindeki ekran kartı fena değil
daha iyi bir bilenden alıntı yaptım aşağıya bırakıyorumPeki islemci alsam oyunlarda faydasini gorumuyum
daha iyi bir bilenden alıntı yaptım aşağıya bırakıyorum
Ekran kartı en temel tanımı ile Cpu'dan aldığı verileri işleyerek ekrana yansıtan parçadır. İşlemci, ekran kartının yükünü %100 de kaldırabildiği sürece yeterlidir ve daha güçlü bir işlemciye gerek yoktur(oyunlarda). Darboğaz dedikleri şeye örnek verecek olursak, eğer işlemci tam yükte ekran kartının yükünü kaldıramıyorsa ve ekran kartı %100 çalışması gereken yerde %70-%80 gibi daha düşük performans veriyorsa işlemci ekran kartına darboğaz yapıyordur.
Hangisinin daha önemli olduğu senin kullanım amacına bağlıdır. Mesela işletim sisteminin üzerinde 3-4 tane farklı sanal işletim sistemi çalıştıracaksan ekran kartından ziyade işlemci ve ram'e ihtiyacın olacaktır. Eğer sadece oyun için soruyorsan yukarıda dediğim gibi ekran kartının yükünü taşıyan bir işlemci tercih edip geri kalan parayı ekran kartına yatırmak doğru olur.
yardımcı olduysa ne mutlu bana reis rica ederim hayırlı sabahlarCok tesekkur ederim kardesim.gayet mantikli geldi bu alintida solenen.daha da bilinclendim cok tesekkur ederim![]()
intel i9 is the bestmerhaba ıntel i5 2ncı nesıl bır bılgısayar kullanıyorum ekran kartı gtx 950. bu ekran kartının yerıne nvıdıa gtx 1050 tı ekran kartı taksam ıslemcıye uygun olurmu calıstırırmı
aynen ole yapıorum kanka saolasınekran kartının desteklediği işlemcilere bir göz at boş yere paran gitmesin dostum
good games and commentsm tarjerta de video es mucho peor y almenos puedo jugar lol
eyvallah abı kasma yapmıyorda yukseltmek ıcıngayet güzeldir kasma yapmaz normalde dostum