Olası Bir İstanbul Depremi Hakkında Düşünceleriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaralarım vücudumda değil ruhumda
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Öncelikle İstanbul sonra marmara bölgesinde oturan herkesin evine deprem dayanıklılık testi yaptırması lazım.E-devlet üzerinden bile başvurabiliyorsun.Ev dayanıksız çıkarsa ya güçlendircen ya uzucan.Burdaki mesele insanlar test yaptırmaya korkuyor.Ev patlak çıkarsa taşınmak zorunda kalacak.Evi satsan bu sefer alan kişinin o depremde öldünü öğrenince vicdanın rahat edecek mi?Satmasan bu sefer ülkenin maddi duyrumu belli.

Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
ekonomisi açısındandan da çok kritik bir şehir düşünmesi bile korkunç ölü yaralı sayısını düşünemiyorum gerçekten

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
milyonlarca ölüm olması beni çok korkutuyor

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Kanka istanbul dümdüz olur yani bunun şakası yok

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
güzel ülkemin çöküşü demektir allah gecinden versin diyelim..

Sakin ol plana güven
Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
çevre illeri de kötü etkiler istanbul da maalesef 15 16 milyon insan yaşıyor mültecileri de sayarsak baya ölüm gerçekleşir ve hiç bir yere arama kurtarma yetişmeyebilir

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Maalesef çok fazla yıkım olur ülke ekonomik olarak cok fazla etkilenir ve vefat sayısı çok fazla olur yardımlar yetmeyebilir

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bir an önce önlem alınmaya başlanmazsa tahminimce İstanbul diye yer kalmaz ve uzmanların öngördüğü ölü sayısı 2 milyon civarı.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
valla deprem çantamı hazır tutup uyuyorum 1. katta oturuyorum ve olası bir depremde odamdaki balkondan atlıyacağım

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
dip dibe binalar kolonsuz evler deniz kumundan yapılmış yapılar risk çok

Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Çok sayıda ölü olur ve türkiye ekonomisi büyük bir zarar alır

Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
4 HİZMET YILI
kardeşim öncelik olarak nufüs azaltılıp yapı denetimi yapılmalı zemin etütü dediğimiz olaydan taviz vermemek lazım çünkü zemin olayını kahramanmaraş depreminde bizzat yaşadım

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Bizim burda oldu daş üstünde daş kalmadı istanbulda olsa kimsecikler kalmaz

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Selamlar herkese,

Bildiğiniz gibi ülkemiz bir deprem ülkesi ve son birkaç haftadır çok yoğun çalışmalar mevcut Hatay, Kahramanmaraş taraflarında... Sürekli İstanbul depremine dikkat çekiliyor sizce gerçekten 7 yıl içinde büyük bir deprem görecek miyiz? (7 yıl içinde %62 oranla büyük istanbul depremi gerçekleşecek deniyor.) Eğer Kahramanmaraş'ta olan deprem gibi İstanbul'da olursa sizce Türkiye ne duruma düşer merak etmekteyim.
dostum bana göre Türkiye de ki yetkililer olayın daha farkında değil insanlardan deprem olunca herkes arabasına binip yollara düşüyor cumhurbaşkanı sayısı bilmiyorum ancak fazla araç ekibiyle geliyor yollar kapanıyor o geliyor diye o yüzden ambulanslar yardım araçları geç kaldı ve deprem olduğun neredeyse ilk 2 3 gün yardım zor yetişti deprem bölgesinde olduklarını biliyorlar ama hiç bir hazırlıkları yok. Umarım bir daha böyle birşey olmaz çok kötü sonuçlar doğuracağı kesin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...