Oyun Tasarlamaya Nerden Başlamalıyım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
aynen hocam pc nasıl iyimi ona göre bişeyler söyleyelim ilk nasıl bi oyun yapmayı düşünüyosun

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
2d için unity gayet kullanışlı olur bro

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
YouTube'dan videolar izleyerek öğrenebilirsin. İngilizce biliyorsan yabancı kaynaklar senin işine çok yaracaktır.

Üye
5 HİZMET YILI
Android 2D platform oyunlarını tasarlamaktan başla en kolayıdır ve youtubeda bir sürü örneğini bulursun flappy bird tarzı

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
basit abi fikir ama rastgele değil sağlam fikir sonrasında bunu hayata geçirebilmek

Tutti mi chiedono perché ho imparato questa lingua
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Yaklaşık 1.5 yıldır Unity ile uğraşıyorum 2D oyunlar yaptım ama hiç bir zaman resimleri kendim tasarlamadım arkadaşıma yaptırdım onuda bu işin içine soktum :D ben ise kodlama bölümüyle uğraştım.
C# bilgim vb.net dilinden dolayı az çok vardı, youtube videolarında hiç bir şeyi açıklamazlar onlarda ezbere öğrenmişlerdir direk yazar şöyle şöyle der geçerler.
Sende ezberleyip neyi nerede kullanacağını ne işe yarayacağını kendin çözebilirsin.
Örnek oyun projelerimin source kodunu istersen kodlamaya ilk başladığım ufak amatör projelerimin source kodlarını verebilirim işi çözmen için, özelden ulaşman yeterli.
Bir Kaç Oyunumdan Fotoğraflar:
Blok Kırmaca.png
Color Switcher.png
Cube Jumper.pngKelime Oyunu 1.pngPlatformer.pngWordsOfWonder.png

Son düzenleme:
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
ilk önce tasarımını yap daha sonra unity den yapabilirsin youtube dan video izleyerek

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
önce bi imagine edip alt yapıyı oluşturmalısın sonra devamı gelecektır

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Önce kodyalacagın programı ögrenmen lazım, ardından saglam bir fikire ihtiyacın var

COMEBACK
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bence şunu düşün savaş oyunu araba oyunumu battle royalmi yoksa pixelmi hani ne tarz olcagini düşün

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
oyun geliştirmede en önemli şey yazılım dilinden (c++. c#) ziyade oyun motorunun kendisidir. Unity yeni başlayanlar için gayet ideal sonra Unreal Engine e bakarsın.Tekrarlıyorum oyun motorunu öğrenmek çişin nerdeyse %90 ı fln. İyi geliştirmeler şimdiden.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...