Oyunlarda hile kullanmak ve hileye ahlaki bakış açısı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Hileyi direkt kullanırken değil de karşımda hile kullanan biri varsa açmayı tercih ediyorum. Dişe diş göze göz misali

Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Kimisi parasıyla hile yapar oyunda zaman harcayarak elde edeceklerini parasıyla kolayca alır , kimi oyunun açıklarını kendi lehinde kullanarak zamanını tasarruflu kullanır. Ama ortak payda hep zamandan tasarruftur. Oysa oyun komple zaman israfidir kimse düşünmez. Eğlenmek için oynayan kitle zaten hileye ihtiyaç duymaz ama bir noktada rekabete giriyorsan hile şart oluyor

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
*Bu başlıkla, bu konuyu hile tedariği sağlayan bir forumda açmak biraz ironik de kaçsa yine de genel olarak her zaman üzerine konuşmak istediğim bir konuydu. Zaferi elde etmek için her yolun mübah sayılması amacıyla başvurulan bu yol başvuran oyuncular için büyük kolaylık olsa da oyun sağlayıcıları, oyun yöneticileri, ve tabi ki hile kullanmayan diğer oyuncular için pek bir olumsuz durum olarak görülüyor doğal olarak.
Baktığımızda Türkiye dünyada en çok hile ve bug kullanımında 6. sırada. Nüfusa oranla baktığımızda ise neredeyse zirvedeyiz.

Genel olarak bir hilenin oyunda kullanım amaçlarını şu şekilde sıralayabiliriz;
1- Maddiyat
Hile sağlayıcı hilenin kendisinden, oyuncu ise oynadığı oyun üzerinden oyun parası veya oyun eşyasına daha hızlı ve daha fazla sayıda erişim sağlayarak bunu gerçek paraya çevirmek için kullanması.

2-Yüksek rekabet duygusu
Oyuncu için maddiyat her zaman ilk planda olmayabilir. Özellikçe çevrimiçi oyunlarda rekabetin üst düzeye ulaşması sonucu kişisel derece sıralamasında veya clanlar arasında adından söz ettirecek pozisyonlara çıkması için de kullanılabilir.

3-Psikolojik haz
''-Başarıya ulaşabilmek için tek yol buydu. Her şeyi denedim ancak ne yeteneğim ne de zekam hedeflediğim noktaya ulaşmama yetmedi. Bende hile kullandım ve artık işte sonunda hak ettiğime kavuştum. Ayrıca ne olmuş yani? Yapabiliyordum ve yaptım kime ne! Detaylarda boğulmak istemedim, bölüm sonu canavarını hızlı görmek istedim belki.. Ya da oyunu bitirdim de bir kere de böyle bitirmek istedim.''

*Her ne sebepten olursa olsun, sosyal hayatta da olsa sanal ortamda da olsa eksik olan en önemli şey hiç şüphesiz ''empati'' dir. Bu erdemden yoksun kalındığında hem sosyal hayatta hem de sanal ortamda insan, saygınlığını yitirecek durumlarla baş başa kalacaktır. 3.parti yazılımlar bencilce duygularımızı körükleyerek, kullandığımız amaca göre bizi olmadığımız biri gibi göstereceği gibi, tarafımızı da hileye maruz bıraktığımız diğer insanların o anki rekabet ve ruh haline göre iletişimde tercih edilmeyecek yakıştırma ve yadırgamalara da maruz bırakacaktır. Karakter, sadece oyunlarda yönettiğimiz ırklardan biri değil nihayetinde.

-Her şeye rağmen kullanmaya devam ederler, ve bu yalnız kalbi dışarda atan çocuklar, zirveye çıktıkça sizden uzaklaşırlar. Artık ne onlar sizi anlar, ne de siz onları.
hile hayatın her alanında vardır ve benim düşüncem ile rakiplerimi kudurtmak çok eğlenceli

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Artık oyun oynarken bile eğlenmiyorum, sadece günlerim geçsin diye saatlerimi harcıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Abi hile oynayan biris karışmiza gelince sinirleniyoruz tamam evet doğru ama benim kullanasim gelio yani ben gayet zevk alıyorum ama tabi rage bi şekilde değil

Just The Two Of Us
Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
*Bu başlıkla, bu konuyu hile tedariği sağlayan bir forumda açmak biraz ironik de kaçsa yine de genel olarak her zaman üzerine konuşmak istediğim bir konuydu. Zaferi elde etmek için her yolun mübah sayılması amacıyla başvurulan bu yol başvuran oyuncular için büyük kolaylık olsa da oyun sağlayıcıları, oyun yöneticileri, ve tabi ki hile kullanmayan diğer oyuncular için pek bir olumsuz durum olarak görülüyor doğal olarak.
Baktığımızda Türkiye dünyada en çok hile ve bug kullanımında 6. sırada. Nüfusa oranla baktığımızda ise neredeyse zirvedeyiz.

Genel olarak bir hilenin oyunda kullanım amaçlarını şu şekilde sıralayabiliriz;
1- Maddiyat
Hile sağlayıcı hilenin kendisinden, oyuncu ise oynadığı oyun üzerinden oyun parası veya oyun eşyasına daha hızlı ve daha fazla sayıda erişim sağlayarak bunu gerçek paraya çevirmek için kullanması.

2-Yüksek rekabet duygusu
Oyuncu için maddiyat her zaman ilk planda olmayabilir. Özellikçe çevrimiçi oyunlarda rekabetin üst düzeye ulaşması sonucu kişisel derece sıralamasında veya clanlar arasında adından söz ettirecek pozisyonlara çıkması için de kullanılabilir.

3-Psikolojik haz
''-Başarıya ulaşabilmek için tek yol buydu. Her şeyi denedim ancak ne yeteneğim ne de zekam hedeflediğim noktaya ulaşmama yetmedi. Bende hile kullandım ve artık işte sonunda hak ettiğime kavuştum. Ayrıca ne olmuş yani? Yapabiliyordum ve yaptım kime ne! Detaylarda boğulmak istemedim, bölüm sonu canavarını hızlı görmek istedim belki.. Ya da oyunu bitirdim de bir kere de böyle bitirmek istedim.''

*Her ne sebepten olursa olsun, sosyal hayatta da olsa sanal ortamda da olsa eksik olan en önemli şey hiç şüphesiz ''empati'' dir. Bu erdemden yoksun kalındığında hem sosyal hayatta hem de sanal ortamda insan, saygınlığını yitirecek durumlarla baş başa kalacaktır. 3.parti yazılımlar bencilce duygularımızı körükleyerek, kullandığımız amaca göre bizi olmadığımız biri gibi göstereceği gibi, tarafımızı da hileye maruz bıraktığımız diğer insanların o anki rekabet ve ruh haline göre iletişimde tercih edilmeyecek yakıştırma ve yadırgamalara da maruz bırakacaktır. Karakter, sadece oyunlarda yönettiğimiz ırklardan biri değil nihayetinde.

-Her şeye rağmen kullanmaya devam ederler, ve bu yalnız kalbi dışarda atan çocuklar, zirveye çıktıkça sizden uzaklaşırlar. Artık ne onlar sizi anlar, ne de siz onları.
nasıl anlatsam sigara gibi bişey ilk başladığımda sevmemişim sonra tekrardan içesim geldi sonra 1-2 sonra 3-4 ve sonra günde 1paket :D

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
hile kullanmaya başlayınca bir alışkanlık başlıyor zevk aldıgını düşünüp karşındaki insanları aşaglıyorsun

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bu kadar yüksek pahalı bir sistem olursa bende o sisteme yetişemzssem hile kullanırım tabikide

Heir of the devil
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Kendimden örnek vereceğim Lol 10 kişilik bir oyun ben o oyuncuların 9undan iyi oynadığım halde takımım yüzünden lig yükselemiyorsam bu oyunda bir şeyler yanlıştır bu yüzden yanlışa yanlış ile cevap vermek doğrudur.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
online oyunlarda karşı tarafta biraz can sıkıcı olabiliyor ama solo play da duruma göre keyfime göre yani :)

Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
5 HİZMET YILI
Bir oyunda hile kullanmanın adil oyunu ihlal ettiğine ve dostça rekabet ruhuna aykırı olduğuna inanıyorum. Hack'ler, oyunculara diğerlerine göre haksız bir avantaj sağlayabilir ve bu, özellikle hileye başvurmadan oyundan zevk almak isteyen oyuncular için sinir bozucu ve cesaret kırıcı olabilir. Ek olarak, bilgisayar korsanlığı kullanmak oyunun bütünlüğüne ve itibarına zarar verebilir ve ayrıca hesabın askıya alınmasına veya kalıcı yasaklara yol açabilir. Oyunların herkes için eğlenceli, adil ve eğlenceli bir deneyim olacak şekilde tasarlandığına ve bilgisayar korsanlığı kullanmanın bu deneyimi baltalayabileceğine inanıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...