pc kasa fanları hızlandırma..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kasa içi fanları hızlandırmak için neler yapılabilir? Birkaç bişey denedim ama olumlu sonuçlanmadı.

❤❤
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Fanların arasındaki tozları temizleyebilirsiz bazen fazla birikirlerse yavaşlama yapabilirler

Coder
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Süpürge ile güzel birşekilde çek :d

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
yok öyle değil devir hızlandırma program vede biostan bişeyler denedim olmadı.3 pinli birde direkt powerdan güç alan fanlarım var onların daha hızlı dönmesini sağlayabilir miyim ?
Post automatically merged:

2 pinli güç alan fanlar da takılı.

Coder
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
yok öyle değil devir hızlandırma program vede biostan bişeyler denedim olmadı.3 pinli birde direkt powerdan güç alan fanlarım var onların daha hızlı dönmesini sağlayabilir miyim ?

2 pinli güç alan fanlar da takılı.
Bios falan pek bızıklama bozulabilir.

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
kolay kolay yanma olmaz da fanların çalışma yüzdesi genelde 60 yada biraz daha fazla seviyede çalışır,onu arttırma çabasındayım.

Coder
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
kolay kolay yanma olmaz da fanların çalışma yüzdesi genelde 60 yada biraz daha fazla seviyede çalışır,onu arttırma çabasındayım.
Bozulabilirden kastettiğim fan değil bios ayarları. Aslında arttırılır , fanın nasıl?

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
aerecool un 3 pinli fanları var hem psu dan hemde anakarttan güç alıyo ayrı ayrı.

3 pinlide hız artırılıyo mu onu bilmiyorum.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Pek emin değilim ama fan hızlarını arttırmak için fanın bunu desteklemesi gerekiyordu sanırım eğer kasayı aldığında anakarta monte bir şeykilde fan geldiyse anakartın sitesinden herhangi bir driver var mı bak ayrıca tam hatırlamıyorum ismini ama speedfan diye bir uygulama vardı sanırım o bu işler için kullanılıyordu

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Biostan girdiğinde fan ayatlarında kasaya bağladığın fanları görebiliyorsan işlemci fanı gibi ozaman müdahele edebilirsin hızlandırabilir yada yavaşlata bilirsin ama yanlış hatırlamıyorsam anakarta bağlı olması gerekiyor güç için psu değil

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Bildiğim Kadarıyla Fanların Bunu Desteklemesi Gerekiyo Ve Program Kullanmak İstersen Programın da Fanları Desteklemesi Gerekiyo Ben Böyle biliyorum yanlışsa düzeltin

Üye
6 HİZMET YILI
hocam öncelikle şunu belirtmek isterim ki fanınızın devir hızını arttırırsanız fanınızın ömrü kısalır hatta eğer dandikse motorunda arıza çıkar bozulur şimdi nasıl arttıracağına geçeyim;

eğer fanlarının 4 pin çıkışı varsa "Akasa Flexa P5 5 çıkışlı çoklayıcı kablo" alıp arttırabilirsin bunun dışında eğer ekran kartının fanı varsa ve ekran kartın amd ise bunu masa üstüne sağ tıklayıp "AMD CATALYST control center" üzerinden ayarlamalarla değiştirebilirsin (yazılım üzerinde gerekli talimatlar var zaten) diğer fanların için bios'ta ayar yapman mümkün birazcık kurcalarsan bulursun zaten eğer yapamazsan sıkıntı çıkarsa özelden mesaj at

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
eyv. sağolasınız, anakart üzerindeki 4 pinli giriş yerlerine takıp deneme yapıcam 3 pinli giriş yerlerinden ayar yapılmıyomuş diye okudum ne kadar doğru anlarız,

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Yanılmıyorsam her fana hız ayarı yapılmıyordu belirli bi özelligi var dı yanlışım varsa düzeltin

Seçkin Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
bilgisayarın hangi programla uyuşuyor mfi afterburnet,amd vs. artık neyse, kullanarak fan hızını arttırabilirsin.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
bios ayarlarinda fan hizlarini artirablrsn anakart modeliini söylersen daha aciklayaci olabilrm

Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Psu kablolarından cıkış al fana
Kırmızı sıyah 5 volt
Sarı siyah. 12 volt olur
Fana 12 volt uygularsan hızlanır
Tamam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...