Programın kaynak kodlarını koruyalım VB.NET / #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Herkese selam, bu konuda projemizin kaynak kodlarını korumayı çok basit adımlarla anlatıcağım. Öncelikle yaptığımız koruma %100 bir koruma değildir, her obfuscator kırılabilir. Yine de projemizin kaynak kodlarını her önüne gelen kırmasın diye basit bir koruma yapıcağız. Anlatıcağım yöntem C# ve VB.net ile denenmiştir. Diğerlerini bilmiyorum.

Öncelikle exConfuser programımıza ihtiyacımız var. Bu programı bir çoğunuz bilebilir ama bir kaç ayar göstericeğim. Hazır exe halinde vericeğim :)

Programımızın korunmamış hali:

Gördüğünüz gibi tüm kaynak kodları ortada, karışık olsa da bir kaç yöntem ile tamamen aynısı bulunabilir.

Şimdi programımızı koruyalım :) öncelikle en aşağıda vericeğim linkden exConsufer'i indiriyorsunuz.
( Ben antide4dot modunu kullanıyorum )

Arkanıza rahatlayın, çok detaylı anlatmıcağım. Kafanız karışmasın.

Çok basitçe

* Base directory olarak kendi projemizin klasörünü giriyoruz. Burda püf nokta exeyi koricağız yani projeninizin exesini masaüstüne atıp ordan seçin.

* + ikonuna basıp exemizi ekliyoruz.

* Burdan exemizi seçtik, şimdi settings kısmına geliyoruz. Burda eğer packer açık değilse tik atın.

Modules kısmından exemizi seçiyoruz, en sağdaki + ikonuna basıyoruz. Rules kısmına true adında bir değer eklenicek.

- nin altındaki editor gibi bir ikon var ona geliyoruz. Tıklıyoruz

! Burdaki preset koruma leveli gibi bir şeydir. Ben maximum modu deniyorum sizin programınıza göre maximum kabul etmeyebilir.

+ kısmına tıklayıp projemize özel bir koruma ekleyebiliriz. Benim programımda bu olmadı, o yüzden direk preset kısmından maximum'u seçip geçiyorum. Koruma eklemek isterseniz + kısmından istediğiniz korumayı seçebilirsiniz. 1 den fazla da ekleyebilirsiniz. Bu korumaları araştırmanız gerekiyor.

Her şey hazır mı? tek bir adım kaldı. "Confuse" kısmına gelip, protect diyoruz.

Yeşil
yazılar çıkarsa program başarılı demektir. Şimdi dnspy'e dönüp kodlarımız ne hale gelmiş bakalım.

Gördüğünüz gibi ne olduğu belli değil, Stringler, namespaceler hepsi karıştırılmış bir şekilde.

Tabii ki bu Deobfuscate edilebilir. Ama yine de her önüne gelen kıramaz.

Emeğe saygı olarak like atabilirsiniz.

Resim kalitesi için kb, ilk kez resim ekliyorum aslında resim eklemeyi kabul etmedi media ekle dedim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Hatasız kul olmaz
Banlı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Cidden yararlı olmuş böyle devam et reis

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
eyvallah reis bilgilerini paylastıgın için :)

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
tools ları var internette sürükle bırak deobfuscated bilgilendirme için tşk genede.

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Faydalı paylaşım ancak bilgin olsun Konularda Like istemek ceza sebebi konunu editlemeni tavsiye ederim modlar görürse ceza puanı verecektir.

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Faydalı paylaşım ancak bilgin olsun Konularda Like istemek ceza sebebi konunu editlemeni tavsiye ederim modlar görürse ceza puanı verecektir.
teşekkürler, ama düzenle butonu görünmüyor ayrıca moderatör zaten düzenlemiş demekki bir sorun görmemiş sağol yinede <3

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Bu işlemden sonra korumaya aldığımız exe dosyası virüs olarak algılanıyor mu?

the dude
Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Denendi onaylandı kaliteli post ++++++ teşekkür ettim <3

Hile kullanmak kolsuzluk değil akıllılıktır
Banlı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
ConfuserEx zaten çöp modlanmış kullanılması hariç
ConfuserEx yerine modlanmış confuserex veya confuser tercih edilmelidir
confuserex dumplanarak kolayca anti-tamper kaldırılabilmektedir
anti-dump'u engelleyen bir durumda process hacker veya extreme dumper gibi bir programdan yardım alınmalıdır
ben açıkçası ILProtector + Themida kullanıyorum işimi görüyor

bu konuda anlatılanı başka bir koruma ilede yapabilirsiniz ama open-source veya beleş korumalar kolayca kırıldığı için paralı korumalar tercih edilmelidir:

ILProtector
Themida
StrongVM
.NET Reactor (eğer modlanmışsa)

bu arkadaşın confuserEx kullanmasından korumalarla ilgili pek birşey bilmediği ortada

iyi forumlar

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
anti-dump'u engelleyen bir durumda process hacker veya extreme dumper gibi bir programdan yardım alınmalıdır

bu konuda anlatılanı başka bir koruma ilede yapabilirsiniz ama open-source veya beleş korumalar kolayca kırıldığı için paralı korumalar tercih edilmelidir:

ILProtector
Themida
StrongVM

bu arkadaşın confuserEx kullanmasından korumalarla ilgili pek birşey bilmediği ortada

iyi forumlar
Yine konuşuyor reis :panhype:

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Bu işlemden sonra korumaya aldığımız exe dosyası virüs olarak algılanıyor mu?
hayır bu sadece koruma sağlar.
Post automatically merged:

ILProtector
Themida
StrongVM

iyi forumlar
Dostum zaten programın başında yazdım ben küçük çocuklar cracklemesin diye yoksa çok koruma sağladığı yok okusaydın keşke.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...