Programlama öğrenmek için tavsiyeler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba,

Benim programlama ve kodlama hakkında merak ettiğim bir kaç konu var, tavsiyeler ve bilgiler verebilecek arkadaşları yorumlara bekliyorum.

Ben makine mühendisiyim okulum yeni bitti ancak yazılıma merak saldım ve 2 aydır yazılım üstüne çalışıp öğrenmeye çalışıyorum. Arkadaşımın tavsiyesi ile html css js ve reactjs başladım şu an uygulamalarla pekiştirmeler yapıyorum.

Bu forumu da uzun zamandır takip ediyorum, aramızda iyi yazılımdan anlayan insanlar var. Mesela ben mmorpg oyununa hile yapmak istiyorum bunu yapabilmem için js işime yarar mı yoksa farklı bir dil mi gerekli derin bir araştırma veya bilgi yönlendirebilecek birileri varsa çok sevinirim.

Not: Yorumlara yorum yapmak için gelen arkadaşlar report edilecektir, herkese iyi forumlar ^_^

Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Googleın ucretsız derslerı var dıye bılıyorum bır goz atabılırsın

nothing
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Hayır tabii ki de Javascript oyun hilesi için işine yaramayacak expert durumlar hariç, nedir bu expert durumlar;
Eğer bu yazacağın hileyi bir de WEB GUI'a dökmek istiyorsan, Javascript bu noktada işine yarayacak. Arkadaşın sana Web dillerini tavsiye etmiş, Javascript, CSS ve HTML basiclerini tamamen öğrenmeden asla react'e geçiş yapma, çünkü javascript bilmeyen birisi için react çok zor bir dil. Tavsiyem C,C#,C++ ve LUA gibi diller öğrenmen çünkü oyunlara hile yapmak istiyorsun yazılımı öğrenmek istemendeki amaç bu ise Web sektörünün dillerini öğrenmeyi bırakmalısın, ancak bu önerilerim zor gelebilir bu yüzden python ile başla pekiştirmeler yaparak kendini geliştir. Daha sonra diğer dillere geçiş yaparsın.

Üye
2 HİZMET YILI
youtubeden videolar izle sonrasında udemy den dersler satın alarak şansını denemelisin

Uzman Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
bir türlü basliyamiyorum kendime bahaneler üretiyorum ya

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
dil olarak c++, ayrıca tersine mühendislik öğrenmen gerekiyor

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
sanal olarak ogrenmek biraz zor yuzyuze egitim oneririm

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
herkes gibi başta python ile başlayarak mantığı kavrayıp daha sonrasında karar vermen daha iyi olur

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
İnşallah başlıyacam da ne zaman bilm iyorum :d

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
ingilizcen varsa youtube üzerinden yabancı kaynaklara göz atabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
udemy dersleri iyi oluyo genelde ama en cok verimi ingilizcen varsa ingilizce derslerden alabiliyosun diye biliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...