programlamaya hangi dil ile başlanmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Sizce programlamaya hangi dil ile başlamalıyız ? en kapsamlı dil hangisi

Trent Alexander Arnold
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
knk bunun ingilizce olacağını bilmen lazım tabi ki ingilizce :)

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Python biliyorsanız C#'ı ögrenmenizi öneririm.

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
okulda python öğretiyolar ben c# öğreniyorum sonraki sene c# a geçiceklermiş c# a mı döneyim python a mı yöneliyim ne dersin
Kesinlikle pythona yönel kafanı daha zor diller ile mesgul etme geri kalırsın. Ama boş zamanlarında neden bir kaç c# projesi yazmayı denemeyesin.

VirtualTrouble
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Dostum öncelikle hedefin amacın ne?
Eğer cevabın programlamaya başlamak istiyorum ama nasıl yol izleyeceğimi bilmiyorum ise python yada c++ önerebilirim bunlar başlangıç için kolay programlama mantığını ve kavramını kafana oturtacak dillerdir. Ancak bunlarla oyun yazmak gibi 3d dev projeler oluşmasın kafanda genelde geri planda çalışan uygulamalardır örnek olarak cmd ile çalışan bir bot yapabilir ve istediğini ona yaptırabilirsin ancak bazı arayüz programları ile bunlara arayüz de atamak mümkün fakat dediğim gibi yeni bi instagram yapmak için yetersiz arka planı instagramın da python ile çalışıyor ama arayüz için başka seçenekler araman gerekecek. Ancak sana şunu kesin söyleyebilirim ki bilgisayar ile nasıl konuşman gerektiğini ona ne söylersen ne yapar bunu gayet iyi kavrarsın ve başka bir dili öğrenmek için bu dillerden başka dile geçerken (eğer yeterli seviyeye geldiysen) emeklemeden koşmaya bile başlayabilirsin çünkü değişkenler ve döngülere hakim olacaksın.

eğer cevabın oyun geliştirmek istiyorum aklımda bi kaç proje var ise kesinlikle c# veya java ile yapmalısın tercihini ama ilk cevaptaki diller kadar kolay değil karmaşık ve ağırdır yeni başlayanlar için.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Yönelmeyi düşündüğün alana göre bir dilden başlamalısın bence. Ama hiçbir konuda fikrin yok ise python düşünebilirisin. Udemyden kurs diyorsan da mustafa murat coşkun diye bir adamın var onu tercih edebilrisin

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Web programlama istiyorsan html css js öneririm Eğer programlama istiyorsan C öneriyorum kanka

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
C# ile başladım ve memnunum. Algoritmik zekanı çok arttırıyor ve çoğu dilde kullanılan temel mantığı barındırıyor. Kaynak olarak çok zengin ve piyasada işine yarayacak bir dil öğrenmiş oluyorsun. Öğrenmesi ve alışması kolay. Sonrasında OOP (Nesne Tabanlı Diller) arasında geçişin kolay oluyor.

𝘪𝘤𝘦𝘺 𝘴𝘱𝘪𝘤𝘦𝘺
Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
4 HİZMET YILI
Python > C# > C++

sudo su
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
C# ve C++ ile başlamak daha mantıklı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...