Pusulayı Kim Bulmuştur? GERÇEKLER

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
pusulayı Çinliler buldu derler ama gerçek Hunlar bulmuştur ama Çinliler sahiplenmiştir.Gerçekleri bilin :)

Uzman Üye
9 HİZMET YILI
Pusulanın mucidi çinlilerdir. Manyetik bir ortamda serbest bırakılan bir obje nin kuzeye yöneleceği prensibinden hareket edilerek pusulanın keşfi gerçekleşti. Çinliler, MS100 yılında pusulayı icat etti. Mıknatısın kutupluluğunun ve yerin mıknatısa uyguladığı yönlendirme etkisinin ilk ayrımına varanların Çinliler olduğu sanılmaktadır. Çinliler, bu özellikleri 1100 yılına doğru kullanmışlardır. Pusuladan yararlanmayı Çinlilerden öğrenen Araplar öğrendiklerini Avrupalılara da aktarmışlardır. Böylece pusula XII. yy.’ın sonundan başlayarak Avrupada da kullanılmaya başlamıştır.Fransa’da pusuladan ilk olarak 1200’de söz edilmeye başlandı. Bunu, 1207’de İngiltere ve 1213’te İzlanda izledi. O zamanlar pusulanın ilkel bir yapısı vardı. İlk önemli gelişmeyi gerçekleştiren Pierre de Maricourt oldu (1269). İğneyi bir mile geçirdikten sonra, bunu bir yanı saydam ve derecelenmiş bir kutunun içine yerleştirdi. Mıknatıslı pusula, yerin mıknatıssal alanı ile çalışarak yön gösterir.

Ben yazarım sen oynarsın ..!
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Türklere ait birçok şeyde batı tarafından çalınmıştır ve şimdi çaldıklarını müzede gösteriyorlar ...insanların ne kadar sahtekar olduqunu burdan anlıyoruz

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Bu çok tartışmalı bir konu ama bana sanki Çinliler bulmuş gibi geliyor..

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
bana çok bilgili bir hocam söylemişti ben onun fikirlerine daima katılırım.

Herkesi öldürüyoruz.Kimini kurşunla, kimini sözle
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Kim bulursa bulsun önemli olan kullanışlı olması :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...