Python kodumu korumak istiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar iyi akşamlar,
Python ile bir program yaptım ve bunu tamamen korumak istiyorum istediğim zaman programa erişimi kapatmak istiyorum nasıl yaparım?

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Kaynak kodunu şifreleyebilirsin kaynak kodunu şifreleyerek başkalarının kodunu anlamasını veya düzenlemesini engelleyebilirsin bunu yapmak için üçüncü taraf araçları kullanabilirsin örneğin pyarmor veya pyminifier gibi araçlar kodunu şifrelemek için kullanılabilir bu ilk öneri daha birçok var tabii ki

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Kaynak kodunu şifreleyebilirsin kaynak kodunu şifreleyerek başkalarının kodunu anlamasını veya düzenlemesini engelleyebilirsin bunu yapmak için üçüncü taraf araçları kullanabilirsin örneğin pyarmor veya pyminifier gibi araçlar kodunu şifrelemek için kullanılabilir bu ilk öneri daha birçok var tabii ki
Hocam bunları biliyorumda işi bilen kişi çok kolay birşekilde patlatabiliyor bunu

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Hocam bunları biliyorumda işi bilen kişi çok kolay birşekilde patlatabiliyor bunu
O zaman obfuscation, bytecode gizleme, kod Sanallaştırma, debuglama engelleme teknikleri bu yöntemleri deneyebilirsin bunlar daha gelişmiş yöntemlerdir kafana yatmazsa birkaçını da birleştirip yapabilirsin

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
O zaman obfuscation, bytecode gizleme, kod Sanallaştırma, debuglama engelleme teknikleri bu yöntemleri deneyebilirsin bunlar daha gelişmiş yöntemlerdir kafana yatmazsa birkaçını da birleştirip yapabilirsin
Kod sanallaştırma tam olarak ne oluyor güvenli bir yöntem mi ?

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Kod sanallaştırma tam olarak ne oluyor güvenli bir yöntem mi ?
Evet güvenilir bir yöntemdir ama kusursuz değil tabii ki ne kadar koruma yöntemin güçlü olursa olsun yine de kırılabilir o yüzden olabilecek şeyleri göz önünde bulundurmak lazım ben sana olmaması açısından en iyilerini söylemeye çalışıyorum kod sanallaştırma dediğimiz şey kaynak kodunu işletim sistemine bağlı olmayan bir ortamda çalıştırarak kodunu doğrudan okunmasını ve anlaşılmasını zor hale getirir bu da kullanıcılara kodunu doğrudan erişemeyecekleri bir ortam sağlar

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Evet güvenilir bir yöntemdir ama kusursuz değil tabii ki ne kadar koruma yöntemin güçlü olursa olsun yine de kırılabilir o yüzden olabilecek şeyleri göz önünde bulundurmak lazım ben sana olmaması açısından en iyilerini söylemeye çalışıyorum kod sanallaştırma dediğimiz şey kaynak kodunu işletim sistemine bağlı olmayan bir ortamda çalıştırarak kodunu doğrudan okunmasını ve anlaşılmasını zor hale getirir bu da kullanıcılara kodunu doğrudan erişemeyecekleri bir ortam sağlar
Google ve youtubede kod sanallaştırma diye yazdığımda hiçbişey çıkmıyor bunu nasıl öğrenirim detaylı birşekilde?

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Google ve youtubede kod sanallaştırma diye yazdığımda hiçbişey çıkmıyor bunu nasıl öğrenirim detaylı birşekilde?
Şimdi ilk öncelikle:

İlk olarak pyInstaller'ı bilgisayarına yüklemen gerekiyor pyInstaller'ı yüklemek için terminalinde şu komutu çalıştır:
pip install pyinstaller

Ondan sonra python kodunu çalıştırılabilir bir dosyaya dönüştürmek için pyInstaller'ı kullanabilirsin bu işlem için terminalinde şu komutu çalıştır:
pyinstaller --onefile your_script.py

PyInstaller uygulamanı bağımlılıklarını da paketler bu işlem için terminaline şu komutu yazabilirsin:
pyinstaller --onefile --add-data "path/to/your/dependency;." your_script.py

PyInstaller'ın oluşturduğu çalıştırılabilir dosyayı test etmek için terminalinde şu komutu çalıştırabilirsin:
./your_script

Bu komut ise your_script adlı çalıştırılabilir dosyanı çalıştırır ve uygulamanı test etmeni sağlar

Banlı Üye
Sosyal
3 HİZMET YILI
Obfuscation Üzerine Yoğunlaşırsan Flutter Obfuscating Kodu Bir Şifreleme Algoritması İle Karmaşık Hale Getirir

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Şimdi ilk öncelikle:

İlk olarak pyInstaller'ı bilgisayarına yüklemen gerekiyor pyInstaller'ı yüklemek için terminalinde şu komutu çalıştır:
pip install pyinstaller

Ondan sonra python kodunu çalıştırılabilir bir dosyaya dönüştürmek için pyInstaller'ı kullanabilirsin bu işlem için terminalinde şu komutu çalıştır:
pyinstaller --onefile your_script.py

PyInstaller uygulamanı bağımlılıklarını da paketler bu işlem için terminaline şu komutu yazabilirsin:
pyinstaller --onefile --add-data "path/to/your/dependency;." your_script.py

PyInstaller'ın oluşturduğu çalıştırılabilir dosyayı test etmek için terminalinde şu komutu çalıştırabilirsin:
./your_script

Bu komut ise your_script adlı çalıştırılabilir dosyanı çalıştırır ve uygulamanı test etmeni sağlar
hocam pyinstall kütüphanesini programımı exe dosyasına çevirirken kullanmıştım az çok biliyorum da
--add-data "path/to/your/dependency;."
kısmında tam olarak ne yapıyoruz?

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
hocam pyinstall kütüphanesini programımı exe dosyasına çevirirken kullanmıştım az çok biliyorum da
--add-data "path/to/your/dependency;."
kısmında tam olarak ne yapıyoruz?
Bu seçenek çalıştırılabilir dosyanın yanında bulunması gereken ek dosyaları eklemek için kullanılır "path/to/your/dependency;." ifadesi eklenmesi gereken dosyanın yolunu ve hedef dizini belirtir burada path/to/your/dependency ifadesi eklenmesi gereken dosyanın yolunu belirtir eğer eklenmesi gereken dosya bir dizin ise dizinin tam yolunu belirtmen lazım ";" sembolü, dosya yolunu hedef dizinle ayırmak için kullanılır "." sembolü ise hedef dizinin çalıştırılabilir dosyanın bulunduğu dizin olduğunu belirtir bu sayede eklenen dosya çalıştırılabilir dosya ile birlikte aynı dizinde bulunacaktır örneğin eğer your_script.py adlı python dizinini my_dependency.txt adlı bir metin dosyasına ihtiyaç duyuyorsa, --add-data seçeneğini şu şekilde kullanabilirsin

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Bu seçenek çalıştırılabilir dosyanın yanında bulunması gereken ek dosyaları eklemek için kullanılır "path/to/your/dependency;." ifadesi eklenmesi gereken dosyanın yolunu ve hedef dizini belirtir burada path/to/your/dependency ifadesi eklenmesi gereken dosyanın yolunu belirtir eğer eklenmesi gereken dosya bir dizin ise dizinin tam yolunu belirtmen lazım ";" sembolü, dosya yolunu hedef dizinle ayırmak için kullanılır "." sembolü ise hedef dizinin çalıştırılabilir dosyanın bulunduğu dizin olduğunu belirtir bu sayede eklenen dosya çalıştırılabilir dosya ile birlikte aynı dizinde bulunacaktır örneğin eğer your_script.py adlı python dizinini my_dependency.txt adlı bir metin dosyasına ihtiyaç duyuyorsa, --add-data seçeneğini şu şekilde kullanabilirsin
Anladım hocam çok sağolun iyi akşamlar

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar iyi akşamlar,
Python ile bir program yaptım ve bunu tamamen korumak istiyorum istediğim zaman programa erişimi kapatmak istiyorum nasıl yaparım?
Python kodunuzu şifrelemek için üçüncü taraf araçlar kullanabilirsiniz. Bu araçlardan en popüler olanlarından biri PyInstaller'dir. PyInstaller, Python kodunu yürütülebilir bir dosyaya dönüştürür ve böylece kodunuzu okuyanların kodun işlevselliğini anlamasını engeller. PyInstaller'ı kullanarak Python kodunuzu şifrelemek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. PyInstaller'ı yükleyin. Aşağıdaki komutu kullanarak PyInstaller'ı yükleyebilirsiniz:

Python:
pip install pyinstaller

1. Python kodunuzu yürütülebilir bir dosyaya dönüştürün. Aşağıdaki komutu kullanarak Python kodunuzu yürütülebilir bir dosyaya dönüştürebilirsiniz:

Python:
pyinstaller myscript.py

Bu komut, myscript.py adlı Python dosyasını yürütülebilir bir dosyaya dönüştürür.

1. Şifreleme seçeneklerini belirleyin. PyInstaller, yürütülebilir dosyanın şifrelenip şifrelenmeyeceğini belirlemenize olanak tanır. Aşağıdaki komutu kullanarak, yürütülebilir dosyanın şifrelenmesini sağlayabilirsiniz:
Python:
pyinstaller --key=yourpassword myscript.py

Bu komut, myscript.py adlı Python dosyasını yourpassword adlı şifreyle şifrelenmiş bir yürütülebilir dosyaya dönüştürür.

1. Şifreli yürütülebilir dosyayı çalıştırın. Oluşturulan yürütülebilir dosyayı çalıştırmak için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:
Python:
./myscript

Bu komut, myscript adlı yürütülebilir dosyayı çalıştırır. Şifreli yürütülebilir dosyayı çalıştırmadan önce, kullanıcının yourpassword şifresini girmesi gerekecektir.

Not: Şifreleme, kodunuzu tamamen güvence altına almaz. Kullanıcılar, şifreyi çözerek veya diğer yöntemlerle korumaları aşarak programınıza erişebilirler. Bu nedenle, programınızı mümkün olduğunca güvenli bir şekilde yazarak ve güncel tutarak en iyi korumayı sağlayabilirsiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Pyinstaller falan sakın ola kullanma bunun için bazı araçlar var kodunu decompile edebiliyorlar. Setup haline getirirsen işleri zorlaştırmış olursun.. Obfuscation yapabilirsin ama .exe çevirmek istiyorsan .exe çeviremezsin. Tamamen korumak diye bir şey söz konusu olmuyor bu işlerde fakat işlemi zorlaştırabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...