Hocam bunları biliyorumda işi bilen kişi çok kolay birşekilde patlatabiliyor bunuKaynak kodunu şifreleyebilirsin kaynak kodunu şifreleyerek başkalarının kodunu anlamasını veya düzenlemesini engelleyebilirsin bunu yapmak için üçüncü taraf araçları kullanabilirsin örneğin pyarmor veya pyminifier gibi araçlar kodunu şifrelemek için kullanılabilir bu ilk öneri daha birçok var tabii ki
O zaman obfuscation, bytecode gizleme, kod Sanallaştırma, debuglama engelleme teknikleri bu yöntemleri deneyebilirsin bunlar daha gelişmiş yöntemlerdir kafana yatmazsa birkaçını da birleştirip yapabilirsinHocam bunları biliyorumda işi bilen kişi çok kolay birşekilde patlatabiliyor bunu
Kod sanallaştırma tam olarak ne oluyor güvenli bir yöntem mi ?O zaman obfuscation, bytecode gizleme, kod Sanallaştırma, debuglama engelleme teknikleri bu yöntemleri deneyebilirsin bunlar daha gelişmiş yöntemlerdir kafana yatmazsa birkaçını da birleştirip yapabilirsin
Evet güvenilir bir yöntemdir ama kusursuz değil tabii ki ne kadar koruma yöntemin güçlü olursa olsun yine de kırılabilir o yüzden olabilecek şeyleri göz önünde bulundurmak lazım ben sana olmaması açısından en iyilerini söylemeye çalışıyorum kod sanallaştırma dediğimiz şey kaynak kodunu işletim sistemine bağlı olmayan bir ortamda çalıştırarak kodunu doğrudan okunmasını ve anlaşılmasını zor hale getirir bu da kullanıcılara kodunu doğrudan erişemeyecekleri bir ortam sağlarKod sanallaştırma tam olarak ne oluyor güvenli bir yöntem mi ?
Google ve youtubede kod sanallaştırma diye yazdığımda hiçbişey çıkmıyor bunu nasıl öğrenirim detaylı birşekilde?Evet güvenilir bir yöntemdir ama kusursuz değil tabii ki ne kadar koruma yöntemin güçlü olursa olsun yine de kırılabilir o yüzden olabilecek şeyleri göz önünde bulundurmak lazım ben sana olmaması açısından en iyilerini söylemeye çalışıyorum kod sanallaştırma dediğimiz şey kaynak kodunu işletim sistemine bağlı olmayan bir ortamda çalıştırarak kodunu doğrudan okunmasını ve anlaşılmasını zor hale getirir bu da kullanıcılara kodunu doğrudan erişemeyecekleri bir ortam sağlar
Şimdi ilk öncelikle:Google ve youtubede kod sanallaştırma diye yazdığımda hiçbişey çıkmıyor bunu nasıl öğrenirim detaylı birşekilde?
pip install pyinstallerpyinstaller --onefile your_script.pypyinstaller --onefile --add-data "path/to/your/dependency;." your_script.py./your_scriptkodunu c#a aktar. pythondan şifrelemek zor ve mantıksız.Arkadaşlar iyi akşamlar,
Python ile bir program yaptım ve bunu tamamen korumak istiyorum istediğim zaman programa erişimi kapatmak istiyorum nasıl yaparım?
hocam pyinstall kütüphanesini programımı exe dosyasına çevirirken kullanmıştım az çok biliyorum daŞimdi ilk öncelikle:
İlk olarak pyInstaller'ı bilgisayarına yüklemen gerekiyor pyInstaller'ı yüklemek için terminalinde şu komutu çalıştır:
pip install pyinstaller
Ondan sonra python kodunu çalıştırılabilir bir dosyaya dönüştürmek için pyInstaller'ı kullanabilirsin bu işlem için terminalinde şu komutu çalıştır:
pyinstaller --onefile your_script.py
PyInstaller uygulamanı bağımlılıklarını da paketler bu işlem için terminaline şu komutu yazabilirsin:
pyinstaller --onefile --add-data "path/to/your/dependency;." your_script.py
PyInstaller'ın oluşturduğu çalıştırılabilir dosyayı test etmek için terminalinde şu komutu çalıştırabilirsin:
./your_script
Bu komut ise your_script adlı çalıştırılabilir dosyanı çalıştırır ve uygulamanı test etmeni sağlar
Bu seçenek çalıştırılabilir dosyanın yanında bulunması gereken ek dosyaları eklemek için kullanılır "path/to/your/dependency;." ifadesi eklenmesi gereken dosyanın yolunu ve hedef dizini belirtir burada path/to/your/dependency ifadesi eklenmesi gereken dosyanın yolunu belirtir eğer eklenmesi gereken dosya bir dizin ise dizinin tam yolunu belirtmen lazım ";" sembolü, dosya yolunu hedef dizinle ayırmak için kullanılır "." sembolü ise hedef dizinin çalıştırılabilir dosyanın bulunduğu dizin olduğunu belirtir bu sayede eklenen dosya çalıştırılabilir dosya ile birlikte aynı dizinde bulunacaktır örneğin eğer your_script.py adlı python dizinini my_dependency.txt adlı bir metin dosyasına ihtiyaç duyuyorsa, --add-data seçeneğini şu şekilde kullanabilirsinhocam pyinstall kütüphanesini programımı exe dosyasına çevirirken kullanmıştım az çok biliyorum da
--add-data "path/to/your/dependency;."
kısmında tam olarak ne yapıyoruz?
Anladım hocam çok sağolun iyi akşamlarBu seçenek çalıştırılabilir dosyanın yanında bulunması gereken ek dosyaları eklemek için kullanılır "path/to/your/dependency;." ifadesi eklenmesi gereken dosyanın yolunu ve hedef dizini belirtir burada path/to/your/dependency ifadesi eklenmesi gereken dosyanın yolunu belirtir eğer eklenmesi gereken dosya bir dizin ise dizinin tam yolunu belirtmen lazım ";" sembolü, dosya yolunu hedef dizinle ayırmak için kullanılır "." sembolü ise hedef dizinin çalıştırılabilir dosyanın bulunduğu dizin olduğunu belirtir bu sayede eklenen dosya çalıştırılabilir dosya ile birlikte aynı dizinde bulunacaktır örneğin eğer your_script.py adlı python dizinini my_dependency.txt adlı bir metin dosyasına ihtiyaç duyuyorsa, --add-data seçeneğini şu şekilde kullanabilirsin
Rica ederim başka takıldığın yer olursa sorabilirsinAnladım hocam çok sağolun iyi akşamlar
Python kodunuzu şifrelemek için üçüncü taraf araçlar kullanabilirsiniz. Bu araçlardan en popüler olanlarından biri PyInstaller'dir. PyInstaller, Python kodunu yürütülebilir bir dosyaya dönüştürür ve böylece kodunuzu okuyanların kodun işlevselliğini anlamasını engeller. PyInstaller'ı kullanarak Python kodunuzu şifrelemek için şu adımları izleyebilirsiniz:Arkadaşlar iyi akşamlar,
Python ile bir program yaptım ve bunu tamamen korumak istiyorum istediğim zaman programa erişimi kapatmak istiyorum nasıl yaparım?
pip install pyinstaller
pyinstaller myscript.py
pyinstaller --key=yourpassword myscript.py
./myscript