RX 580 GPU Kullanım Dengesizliği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Oyundaki Fps Düşmesi ve yırtılması

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
işlemcin ne? ve bu olay ne zaman başladı

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
bu ekran kartını alıcağım için bi araştırdım ve bu sorunlarla karşılaşan 100 lerce kişi var ve buraya danışmak istedım

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
bu ekran kartını alıcağım için bi araştırdım ve bu sorunlarla karşılaşan 100 lerce kişi var ve buraya danışmak istedım
rx serisi baştan sona sıkıntılı zaten nvidia al yırtılma mönitörle alakalı fps düşmesi daha önce bende kullanıyordum rx 470 580 ile aynısı valla bende çok araştırdım bulamadım en sonunda yeni kart aldım bunda sıkıntı yok gta 5 ultrada 70 80 fps yani

in love with AMD
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
RX 500 serisi MSI Armor, Sapphire ve Gigabyte dahil olmak üzere sorunlu değil fakat düşük bir şans ile hatalı olabiliyorlar. Asus Rog Strix tavsiye ederim. Konuya gelecek olursak;

-Sahip olduğun depolama %80 dolu ise oyunda FPS drop ve FPS düşüşleri yaşayabilirsin.
-İşlemcin besleyemediği için dar boğaz yapıp FPS düşüşü yaşayabilirsin.
-Eğer 2. el ekran kartı ise daha önceden bir rig'de mining yapılmış olabilir ki bu ömrünün %70'ini götürüyor.
-Driver'ları güncelle ve tekrar test et.
-Arkaplanda ki uygulamaları kapat, boş yere açık durmasın.
-Furmark ile GPU Stress testi yapıp derece ve Ghz'e dikkat et.

sudo su
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
RX 560 var hiç böyle bir sorun yaşamadım. Takır takır oyunumu oynuyor editlerimi yapıyorum. İlk defa böyle bir sorunla karşılaşan birini gördüm. Bence kartla ilgili bir problem değildir. Hatalı üretim her zaman olabiliyor zamanında kullandığım Radeon R7 265 ekran kartı bir süre sonra fps drobu yapıyordu. Garantiye yolladığımda hatalı üretim olduğu tespit edilip yenisini yolladılar ve yeni gelen kartla 3 yıl çürüttüm. Yine de tavsiyem Nvidia serisinden al. Fps ve boost için daha işlevsel olur.

in love with AMD
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
RX 500 serisi MSI Armor, Sapphire ve Gigabyte dahil olmak üzere sorunlu değil fakat düşük bir şans ile hatalı olabiliyorlar. Asus Rog Strix tavsiye ederim. Konuya gelecek olursak;

-Sahip olduğun depolama %80 dolu ise oyunda FPS drop ve FPS düşüşleri yaşayabilirsin.
-İşlemcin besleyemediği için dar boğaz yapıp FPS düşüşü yaşayabilirsin.
-Eğer 2. el ekran kartı ise daha önceden bir rig'de mining yapılmış olabilir ki bu ömrünün %70'ini götürüyor.
-Driver'ları güncelle ve test et.
-Arkaplanda ki uygulamaları kapat, boş yere açık durmasın.
-Furmark ile GPU Stress testi yapıp derece ve Ghz'e dikkat et.

Bu üstte söylediklerimin ilk 3'ü aldıktan sonra diğer 3'ü de aldığında test yapman için.

Üye
5 HİZMET YILI
İşlemcinin gücü ekran kartını beslemekte yetersiz kalıyor olabilir şahsen rx570 kullanıyorum 2018 öncesi oyunlarda sıkıntı yaşamadım hiç

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
işlemci de sorun olabilir yada fanda ki tozdan bi bak istersen

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
İşlemcinin gücü ekran kartını beslemekte yetersiz kalıyor olabilir şahsen rx570 kullanıyorum 2018 öncesi oyunlarda sıkıntı yaşamadım hiç

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...