Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Sanal Para/Kripto Para Nedir?

:yazı:

Sanal/Kripto Para: Bildiğimiz nakit veya karttaki paraları unutturacak sanal para birimidir.
İlk kripto para, 2009 yılında "Satoshi Nakamoto" adında birisi tarafından "Bitcoin" adlı para birimi oluşturulmuştur.
Bitcoin ilk çıktığında 1 Dolar = 185 Bitcoindi.
O zamanların yatırımcıları şuanda milyonlarca dolara sahipler.
Birçok ülke (Genellikle ekonomisi kötü ülkelerde) kripto paralar yasaklanmıştır.
Sanal/Kripto Paraların Tarihçesi: Kripto paraların kuruluş amacı aslında bankalara karşı olarak yapılmıştır.
Bankaların vergi gibi bakiyenizden ek kesitler almasına ve veri hırsızlığı olmasına karşı "Sanal parada paranızı depolayabilir, veya çekebilirsin. Hiçbir kişisel bilginiz çalınamaz, hiçbir ek ücret alınmaz." Diyerekden Kendine Yöneltti.
İlk başlarda kimsenin alışık olmadığı bu para depolama sistemi, kimsenin içine sinmemişti.
Kısa süre içerisinde isimleri yayılınca da "Neymiş bu şey?" diyerek katılan sayısız insan olmaya başlamıştır.
Sanal para dahada yayıldıkça, insanlar yatırım yaptıkça ekonomik gücü çok fazla büyümeye başlamıştır.
15 Aralık 2017 Tarihinde 1 Bitcoin = 75.845TL olarak rekoru kırdı.
Günümüzde ise ismi hâlâ çok fazla geçmeye devam etmektedir.
Günümüzde Fiyatı İse 1 Bitcoin = 22.867 TL'dir.

Sanal/Kripto Para Madenciliği Nasıl Yapılır: Kripto para madenciliği günümüzde pek tercih edilmese de çok fazla kripto para madenciliği yapan insan bulunmaktadır.
Kripto para madenciliği yapabilmek için, kendinize ilk olarak hangi sanal para üzerinden madencilik yapacağını seçmeniz gerekmektedir.
Eğer var ise seçtiğiniz kripto paranın kendi uygulamasını indirip, eğer yoksa kendi internet sitesinde ki "Mining" bölümünü açın.
Mining'e geldiğinizde ya otomatik olarak kripto para madenciliği yapmaya başlamıştır yada, önünüze bir derece çubuğu göstermiştir.
Ne kadar hızda yapmasını istediğinizi o çubuktan ayarlayabilirsin. GPU veya CPU hızınız düşükse fazla arttırmanızı önermem.
Kripto para madenciliği tamamen GPU ve CPU kullandığı için güçlü bir işlemciye ve güçlü bir ekran kartına sahip değilseniz hiç girişmenize gerek yoktur.
İnternette Kripto Para Madencileri İçin Sistemler Satılmaktadır. Bunlar Birinin Örneği İse Aşağıdaki resimde mevcuttur.

:resim:

kripto makinesi.png

Son düzenleme:
VirtualTrouble
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
yararlı bilgi bu işi şöyle özetleyecek olursam benim bilgisayarım güclü ve ben bunu başkalarının server ya da başka bir kaç şeyini halletmesi için kiralıyorum onlar da benim ram ve işlemcimi kullanarak işlerini hallediyorlar adamlar server ya da başka bir şey kurmadan bir çeşit bilgisayar ağında sahip oluyorlar ve bana da bunun karşılıgını bu para ile veriyorlar benim bilgisayarın kirasını almış oluyorum bir nevi.

⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
linkinden bakarsan beyaz yerleri okumak zorlaşıyor.
Post automatically merged:
Ben gece modunda kullandığımdan dolayı fark etmemişim. Uyarın için teşekkürler. Hemen düzelteceğim :).
EDİT: Düzenledim.

❤❤
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Yararlı Konu Ellerine Sağlık Bilmeyenler Vardır Elbet :) + +

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...