Sigara içmeyi nasıl azaltabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
sigaraya alışmış oldugu için dudaklarının arasına başka bişey koymayı deneyin belki işe yarar öyle ve sigara ortamından uzak durmaya çalışın :) umarım bırakabilirsiniz

my faith is as much as god believes in m
Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
bu zamanda stresten uzak durmak imkansın o öneri saçma olur ama azını dolu tutucak şeyler dene sakız kuruyemiş gibi şeyler biraz azaltıyor zamanlada farkına varırsın

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
yavaş yavaş dal sayısını azalt sonra dışarıya çıkma eğer evde içemiyorsan başka şeylere odaklan bırakırsın umarım

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
İradeni kontrol etmeyi öğrenerek ve sigaraya verecek paranı biriktirip sigara yerine alabileceğin şeyleri düşünerek azaltabilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Sigara bırakma haplarını deneyebilirsin ama doktor kontrolünde iç tabi , yeşilaya gidip veriyorlardı sanırsam ama sigara içmeye devam edersen hapların parasını alıyorlar diye biliyorum

Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
6 HİZMET YILI
Şimdi sen gerçekten bırakmak mı azaltmak mı istiyorsun ?
azaltmak istiyorsan bırakamazsın ve gerçekten bırakmak istiyorsan ilk gün dişini sıkacaksın 2. gün rahatlama gelir aklına geldiğinde 1 dk falan sürer kriz sonraki 1 haftaya kadar bu şekilde sonra bitti olay 1 taneden birşey olmaz deme 1 tane bile işi mahveder.

yone falan oynuyom iste :o
Seçkin Üye
Ödüller
4
Sosyal
3 HİZMET YILI
kanka sigarayı çoğu kişi bişeyleri unutmak icin kullanıyor seninde öyle olduğunu varsayarsak kendine başka bir aktivite bul oyun oynamak paten sürmek gibi.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
dostlarım merhaba, yaklaşık 4-5 senedir sigara kullanıyorum. günlük 1.5-2 paketi buluyor hem öğrencilik hali hem de vücudum için çok sıkıntılı. nasıl azaltabilirim önerisi olan var mı?
dostum ağzında hep bişey bulundur çerezdir çekirdektir falan böyle şeyler ki sigar içmeye vaktin olmasın o derece kısıtla kendini

Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Sigara bırakma setleri var. Sigaranın ucuna sürdüğün mavi bir sıvı tüm isteğini kaçırıyor ve bir daha sigara içesin gelmiyor. Denemeni tavsiye ediyorum.

UniquePerformance
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
tamamen nefis ve irade meselesi , aynı sorunu sigarada da alkolded yaşıyorum. piskolojik destek almayı düşünüyorum.
çünkü nefsim çok zayıf.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
sıgara bırakma hattını arayabilirsin veya kendine ödüller koyarak yapabilirsin örneğin 1 hafta sıgara içmezsem şöyle şöyle bir şey alıcam gibi

Onaylı Üye
Ödüller
5
Sosyal
5 HİZMET YILI
kanka bu dönemde sigarayı bırakmak istiyorsan en güzel yolu seni sinir eden şeylerden uzaklaşmak

Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Sigara bırakma seti denemelisin . Ucuna sürdüğün o mavi sıvı bir duman aldığında zaten sigaradan nefret etmeye başlıyorsun. Bu bırakma yöntemi. Azaltmak için gün geçtikce saat olarak ya da dal olarak azalt. Mesela günde 4 içiyorsan önümüzdeki hafta 3 iç ondan sonraki hafta 2 ,1 ve içme gibi. Bu genç yaşında sigara sorununu çözelim gençler.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
knk sıgarayı zor bırakırsın valla bırakılmıyor ub zehir varsa tavsiyesi olan önersin cidden.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
tavsiyem azaltırım düşüncesiyle ilerleme birakma kararın net olmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...