Sigara nasıl bırakılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Sigarayı unutturacak en iyi şey denize, havuza girmek. Yüzmek, dalmak, güneşlenmek. Ne zaman ki zorlandın, denize gir derim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
tamamen iradeyle alakalı içmeyeceğim diyip içmeyeceksin azaltma falan çözüm değil bence hiç olmuyor diyorsan nikotin bandı ve nikotin sakızı var

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Bir planının olması sigarayı bıraktığın ilk günü kolaylaştırır. Bırakma planı odaklı, emin ve kararlı olmanın yollarını içerir. Kendi bırakma planını oluşturabilir ya da senin için uygun bir bırakma programı bulabilirsin. Senin için hangi bırakma yönteminin doğru olduğunu bilmiyorsan farklı bırakma yöntemlerini keşfet. Tek bir bırakma yaklaşımı herkes için uygun değildir. İhtiyaçların konusunda dürüst ol. Eğer planında nikotin yerine koyma tedavisi varsa, kullanmaya sabahtan başla.

Sigarayı bıraktığın gün kendini meşgul etmen sigara içmemek için harika bir yoldur. Meşguliyet zihnini sigara içmekten uzak tutar ve dikkatini sigara isteğinden uzaklaştırır. Aşağıdaki etkinliklerden bazılarını deneyebilirsin:
  • Egzersiz yapmak.
  • Yürüyüşe çıkmak.
  • Sakız çiğnemek.
  • Ellerinde bir kalem çevirmek ya da tespih çekmek
  • Bol su içmek.
  • Derin nefes alıp vererek gevşemek.
  • Sinemaya gitmek.
  • Sigara içmeyen arkadaş ve aile fertleriyle zaman geçirmek.
  • En sevdiğiniz restorana yemeğe gitmek.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
İçmeyecem deme ve bunu zihnine kazıt ben öyle yapıyorum sigara bana hükmetmiyor ben sigaraya hükmediyorum istediğim zaman bi dal alıyorum istmemesem aylarca içmiyorum

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
hipnozla bırakan bir tanıdığım var o tarz şeyleri araştırabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
kanka o arkadalarından biraz uzak durmanı tavsiye ediyorum zaten bu illete düşüren arkadaşların senin iyiliğini düşünüyor olamaz

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
sigaraya başlayarak en büyük hatayı yapmışsın sağlığına ama kenini bir şey ile meşgul edersen aklına gelmeyeceğini düşünüyorum

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Sigarayı kafada bitirmek lazım. Cebine çerez al ne zaman canın sigara isterse çerez yemeye başla yani kafadan silersen biter.

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
sigarayı kafanda bırakman gerekiyor. 1 gün içmezsem şöyle olurum vs gibi düşüncelere girmişsen işin zor.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
dostum farkında olarak iç,ben sigara içiyorum,kendime zarar veriyorum deiçerken.beyinde kabullenir bırakır.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
biraz kesiyo dostumda sigaranın yerini tutmuyo sigarayı fazla içen biriysen ilk azaltmak için kullanıp azaltınca kökten kesebilirsin onun dışında sigarayı keserken 1 paket yanında bulundur fazla sıkıştığında çiğne sonra sakızıda kes
teşekkür ederim önerin için deneyeceğim

Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
kanka pufflar oluyor bırakmak icin nikotinsiz onları kullanabilirsin sonra onları yavas yavas kesebilirsin

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bırakıp en iyisini yapmıssın abi basarılar

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
kendim elektronik sigara kullanıyorum , aroması olsun dumanı olsun sigara hissini biraz aratıyor ama sigaranın aksine tadı daha güzel olduğu için insan paket alacak kadar aramıyor . günde 1.5 paket dark blue içerdim elektronik sigarayı aldığımdan beri sadece alkolle beraber sigara alıyorum o da kendi tercihim eğer almak istersen seni whatsapp gruplarına sokabilirim

Üye
2 HİZMET YILI
Sigara beyinle bırakılır gerisi hikaye tek seferde atıp bidaha yakmıycaksın istersen 20 sene bırak yaktığın anda iş biter

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
canınız sigara içmek istediğinde sigarayı bırakabilirsiniz kaygıyı azaltmak için bir nane yiyorsunuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...