Sistem Overclock yaparsam zarar verir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Yaklaşık 5 ay falan önce bir sistem topladım kasayla birlikte içindeki herşeyi yeniledim monitör hariç 3000 TL tuttu

Ekran Kartım Asus GTX 1050 Ti işlemcim ise amd ryzen 3 1300X şimdi benim sorunum şu oyunlarda ufakta olsa arada 1 saniye drop giriyor ben bu drobu kaldırmak için ve daha verimli fps almak için oyunlarda işlemciyi overclock yapsam sorun olurmu? Kasada toplam 7 tane fan var ekran kartı güç kaynağı falan dahil.

birde Speccy adlı programdan bilgisayarın ısısına bakıyorum.

İşlemci : 44 derece

Anakart : 50 derece

Ekran Kartı : 57 derece. bu arada ekran kartının fanları oyundayken sistem çok ısınırsa dönmeye başlıyor.

HDD : 42 derece

Bu değerler oyunda değilken sadece google açık iken

bu arada bu programdan RAM in özelliklerine bakıyorum normalde 2400MHz olması gerekirken 1199MHz görünüyor.

Hepsini cevaplarsanız sevinirim.

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
5 ay diyorsun muhtemelen parcaların cogu yeni ve garantileri vardır over yaparsan garanti gider önermem
over arabanın benzinine tiner eklemek gibi bişey :p

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
1 saniye drop giriyor fazla bişe olmuyor ki ne gerek var garantiden çıkarsa o zaman çok kötü olur ama ben zenginim yenisini alırım dersen o başka !

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Overclock eğer lazım'sa yap fakat stok soğutucu varsa pek fazla etki etmez ama yinede sen bilirsin ram hızına gelicek olursak bios'dan ayarlıyabilirsin ısıları'da gayet normal

DAD
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Ramini biosdan ayarla onun dışın da oyuna girdiğin zamanki sıcaklık değerlerini yaz şuan ihtiyacın yok gibi görünüyor overlock yapmaktansa pcnin içini bi temizlettir iobitle felan çöp dosyaları sil diskleri birleştir en son çare olarak overlock.

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
msi anakartımda bios özelliklerinden a - xmp diye bişey vardı ramin hızını arttıran onu açtım birde game boosteri açtım acaba game booster sisteme zarar verirmi?

☕Grapher ツ
Banlı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Windows 10 kullanıyorsan Windows 7 e geç bi dene rami

Ben Windows 10 A geçince ramin kullanılabilirliği düştü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...