Çözüldü Sistemim iyi olmasına rağmen oyunlarda donma oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
3060 8 gb , ryzen 5 5500 , 16 gb ram , a520m-k ,500 gb ssd şeklinde bir sistemim var. Kasayı alalı 1 hafta daha olmadı kasada 7 tane fan var fakat ekran kartı ona rağmen boşta 40-50 derece arası çalışıyor. Oyunlarda bir anda drop giriyor ve kapanıyor. Csgo , int cafe sim , forest direkt donma girip oyunu kapatıyor valorantta ekran kartı çöktü hatası geliyor. Ekran kartı sürücüleri , windows update vs. her şeyim tam fakat böyle bir sorun yaşıyorum çözümü ya da neyden kaynaklı olduğunu bilen varmı?
14.07.2023 Edit : Formatlayıp tekrar oyunları denedim fakat aynı sorun tekrar başıma geldi yarın teknik servisi arayacağım.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Supply kaç w ve bilgisayarın bağlı oldupu pirizin kendi mi yoksa bir pirizin çoklu pirize çevrilmiş hali mi ayrıca bu tür olayları ne tür oyunlarda yaşıyorsun
Eğer korsan hikaye oyunlarıysa orijinal al ya başka bişeyde aklıma gelmiyor

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
format at, sonra bir bir tum parcalari test et, ekran karti cpu ramlar ssd hdd bilgisayara yuk bindirki arizali parca varsa tespit edebilesin. psu yeterli wat oldugundan emin ol. yaz aylarinda msi afterburner kullanarak ekran karti fanlarinin donus hizini artdir. biosdan tum fanlarin donus hizini artdir. sonra tum parcalarin sicaklik degerlerine bak. sana onerim kardes Ghost spectre windows 10 kullan, asla ve asla windows update yapma.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Supply kaç w ve bilgisayarın bağlı oldupu pirizin kendi mi yoksa bir pirizin çoklu pirize çevrilmiş hali mi ayrıca bu tür olayları ne tür oyunlarda yaşıyorsun
Eğer korsan hikaye oyunlarıysa orijinal al ya başka bişeyde aklıma gelmiyor
600w kanka , oyunlar korsan değil orjinal yerlerinden aldim. sadece csgo , valorant , int cafe sim ve the forestte oluyor bu. onlardan başka hiç bir şeyde olmuyor
Priz dediğin olayı anlamadım ama takılı olduğu kabloyu diyosan eğer kendi prizi
Post automatically merged:

Önce format atmanı tavsiye ederim. Miner falan yemişsindir belki saçma çünkü
Format attım şuan bir sıkıntı yaşamadım sanırsam oyle bir şey oldu. Daha oyun girmedim ama hata aldığım oyunu yarım saattir falan oynuyorum bir sıkıntı çıkmadı şuan düzeldi sanırsam ama bi fikrim yok valo yükleniyor onu da test edeceğim
Post automatically merged:

format at, sonra bir bir tum parcalari test et, ekran karti cpu ramlar ssd hdd bilgisayara yuk bindirki arizali parca varsa tespit edebilesin. psu yeterli wat oldugundan emin ol. yaz aylarinda msi afterburner kullanarak ekran karti fanlarinin donus hizini artdir. biosdan tum fanlarin donus hizini artdir. sonra tum parcalarin sicaklik degerlerine bak. sana onerim kardes Ghost spectre windows 10 kullan, asla ve asla windows update yapma.
Parçaları test ettim onlarda bir hata yok sanırsam yaptığım test kadarıyla. Yeterli olduğunu düşünüyorum 600w çünkü. Msiafterburner uygulamasını az sonra kuracağım yardımınız için teşekkür ederim

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Ekran kartında da bir sorun olduğundan şüpheleniyorum.
Bende bu yönde şüpheleniyorum bir sorun bulamadım fakat valoda falan ekran kartı çöktü hatası alıyorum onun için bana da öyle geldi. Şuan format attım bilgisayrima oyunları baştan kuruyorum sorun devam ederse yarın teknik servisi arayacağım

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...