SonOyuncu Launcher Analiz & Dump & Decompile & Half Deobofuscation

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
❤️ Elimden Geldiğince Dostlar
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
BU HİLE DEĞİLDİR AMA DOĞRU ELLERDE HİLE YAPMAYA YARDIMCI OLUCAK BİR KOD YIĞINIDIR. HİLE NASIL DİYE SORMAYIN!

Şu hayatta en ayar olduğum şey bir şeyin imkansız denmesidir. Kendim yapamasam bile (Bazı younlarda hileler & anticheat geçmek & reverse falan bahsettiğim yapamadığım) mutlaka yapan, yapabilecek veya yapacak birileri vardır.

Sonoyuncuyu tanrı görmeyin çünkü kendisi en azın anti-hile korumalı launcherlardan birisi. Yabancı serverler bildiğiniz driverli koruma yapıyorlar. Bu direkt launcherdan argümanla oyuna giriyor.

Fonksiyonlar deobofuscate edildi ve projeyi olabildiğince temiz 2-3 decompiler birleştirerek decompile ettim. Sizin devamını getirmeniz gerekecek arkadaşlar bundan dolayı sizi önemli bilgiler vereceğim en altta da direkt decompile dosyasını vereceğim. Kolay gelsin!

Şimdi bütün metinler obofuscate edilmiş durumda ama java obufuscatorlari .NET inkiler kadar çetin olamıyor ne yazık ki (onlar da ne kadar çetin olmasa da). Zaten yorum tarzı bir dil olduğundan bir de virtualize vesaire edilmiyorlar genelde (edilip edilemediğini bilmediğimden kesin konuşmuyorum). Direkt bir fonksiyon ver her stringi deobofuscate etmek için onu da başka fonksiyonlarda dolaştırarak kısaca adından da anlaşılacağı gibi "karıştır"ıyor. Sizlere bütün bilgileri vereceğim...

Genel bilgiler:
Şimdi, bu loader dump'ı. Bunu direkt açamazsınız başlangıçta kontrol var updaterdan açıp açmadığınız ile alakalı büyük ihtimal. Bir sonraki resimde bunun nerden alındığını söyleyeceğim. İlk olarak updater ile açtım ve updater bir indirme yaptı. İndirme için classic izinlerden istedi ben de verdim. Fakat, arkada bir lokasyona indirdi. MacOSX de nereye kaydettiğini bilmediğim için araştırdım. Direkt Hedefe ulaşıyoruz. İlk açtık ve fullscreen e alarak (MAC'in avantajları ;) ) loader in class ının adını bulduk:
BFZMpO.png

Ardından merak ettiğim konu olan "Bu loader nerede?" sorusu için (bu komut sadece MACOS de çalışır.) lsof -d cwd u çalıştırarak açık processleri görüntüledim. Altta gördüğünüz "java" bizim hedefimiz çünkü launcherlar genelde java ile yazıldığını bildiğim için ve direkt ".jar" olduğundan kabak gibi ortada :D
jdK8Wc.png

[ÖNEMLİ!] pvnp.java
Argümanların içeri alınıp, "Loaderdan geldi mi?" kontrolünün yapıldığı bölüm. Iflerden de gördüğünüz gibi o uzun fonksiyonlar size "Launcher'dan açın!" uyarısını göndermek için. Stringler düzeltilirse görüceksiniz. İçinde "pvnp" geçen bütün class isimleri sizin birinci hedefiniz olmalı çünkü asıl loader o.
yZUOfn.png

HDdJ.java
Büyük ihtimalle, oyunun açıldığı & kontrollerin yapıldığı bölüm.
83TwBt.png

EfXJ$Profile.Java

Şimdi, burası biraz önemli. (KANIMCA) Bu karıştırılmış stringlerin çözümü burdaki 23. satırdaki fonksiyonla yapılıyor. Neyse uykum geldi bu da son tüyom olsun...
dmhl42.png

Evet, arkadaşlar benden bu kadar. Herkese iyi akşamlar & geceler diliyorum. Öpüldünüz :*

Biraz anlayan biri şu stringleri çok kolay hemen python ile falan decode edicek bir string yazabilir. Ben bir yere kadar geldim fonksiyon isimlerini temziledim. Eğer fonksiyonun ismi rastgele harflerden oluşan anlamsız bir şey ise büyük ihtimalle bu obufuscator (karıştırıcı) ile alakalıdır oralara dikkat edin. Hadi NightyFox kaçarrrrr!

:indir:

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Eğer kod öğrenirsem nereye geliceğim belli. :DD

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Dostum sen bi harikasin eline koluna emegine saglık valla süpersin

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
reis sende bi yerden çalmışın gibi gözüktü (kanımca) ama eline sağlık

Üye
4 HİZMET YILI
Dump zamanında kullanım için oldukça faydalıymış ancak güncelliğini bir hayli yitirmiş gözüküyor. 1 seneyi aşkın süredir artık SonOyuncu, 1.8.9 client'ı diğer minecraft sürümleri gibi jar olarak değil bin dosyası olarak büyük ihtimalle şifrelenmiş bir şekilde tutuyor ve launcher tarafından bu şifre çözülüyor. Aynı zamanda fark ettiğim noktalardan biri launcher.jar bu bin dosyası halindeki client'ı kendi process'i içinde açıyor. SonOyuncu Launcher'i açan bootstrap.exe'nin iletişime geçtiği
api'sini bilgisayarımda yerel bir sunucuda çalıştırıp bu adresi localhostumdaki düzenleyebildiğim sunucudaki apiye yönlendirerek değiştirilmiş bir launcher çalıştırmanın yolunu buldum ancak launcher.jar'ın 1.8.9-Optifine-Ultra_.bin i nasıl çözümleyip açtığını bulmak için güncel launcher.jar'ı deobfuscate edip decompile etmek lazım. Eğer 1.8.9-Optifine-Ultra_.bin client'ı da çözümlenebilip hacklenebilirse bulduğum api kandırma yöntemiyle de herhangi bir checksum a takılmadan sonoyuncu'ya hile yapılabilir. Başka bilgisi olanlarda paylaşırsa çok iyi olur, bununla ilgili yeni bir konu açmayı da düşünüyorum forumda...

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
ellerine sağlık dostum fakat sen bir şeyi deob etmemişsin javanı kendi kod biçiminde dışarı aktarmışsın bu ne bir insan tarafından okunabilir nede üzerinde değişiklikler yapılabilir. bir insanın bunun üzerinde mod yazacağını pek düşünmüyorum ki zaten eminim ki orijinal kod daha basit ve mantıklıdır :)

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Ellerine sağlık. Kıbrısta yazılım okuyan arkadaşım var ona gönderdim teşekkürlerini iletmem istedi. <3

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar indirme yeri silinmiş rica etsem tekrar atabilir misiniz ?

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
geçen kullandım aşırı güzel ve zevkli sizede tavsiye ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...