SSD ve HDD'nin aynı anda takılı olması bilgisayarı hızlandırır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Ben İtopya'dan bilgisayar sipariş ettim ama siparişin içinde HDD ve SSD diskler var. İkisini de aynı anda takınca bilgisayar daha mı hızlı olur? HDD'yi çıkarıp sadece SSD kalacak şekilde mi yapmalıyım?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
2 HİZMET YILI
2'sini de takmanı tavsiye ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Bilgisayarının hızında pozitif bir hızlandırma istiyorsan windowsunu SSD nin içine kurmalısın, diğer oyun-resim-program'larını HDD'nin içine koymalısın. Bilgisayarına ikisini de takabilirsin, bilgisayarı çalıştıracak olan işletim sistemini hangisine kurduğun önemlidir, güle güle kullan.

Süper Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
windowsu ve hızlı açılıp-kapanmasını istediğin programları ssdye kurmalısın. depolama için de hdd'yi ek olarak kullanabilirsin

Süper Üye
3 HİZMET YILI
hız sadece ssd icin gecerli diye biliyorum ama emin degilim yanlısım olabilir ayrıca oyunlarını vb ssd ye kurman daha hızlı acılmalarını saglar fps ıcın bır katkısı yok

Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
4 HİZMET YILI
Ssd'ye Windows'u kuracaksın, hdd'ye oyunları
Ssd'de her zaman 100gb boş yer kalsın. 200gb boş yer varsa oraya Cs tarzı bi oyun indirebilirsin, oyuna daha hızlı bağlanırsın vs. oyun hızlanır.
Ssd ve hdd aynı anda takılıp takılmaması bilgisayarın hızını etkilemez. Ekstradan 5 tane hdd taksan ekstradan 5 tane depolama yerin olur. Hdd sadece dopalama aygıtıdır.
Windows'u hddye kurarsan bilgisayarın daha yavaş açılır çünkü sistem hdd'de ve hdd ssd'den yavaştır

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
hdd depo olarak kullan oynadıgın oyun program vsleride ssdye kur bro

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Ssd'ye Windows'u kuracaksın, hdd'ye oyunları
Ssd'de her zaman 100gb boş yer kalsın. 200gb boş yer varsa oraya Cs tarzı bi oyun indirebilirsin, oyuna daha hızlı bağlanırsın vs. oyun hızlanır.
Ssd ve hdd aynı anda takılıp takılmaması bilgisayarın hızını etkilemez. Ekstradan 5 tane hdd taksan ekstradan 5 tane depolama yerin olur. Hdd sadece dopalama aygıtıdır.
Windows'u hddye kurarsan bilgisayarın daha yavaş açılır çünkü sistem hdd'de ve hdd ssd'den yavaştır
ben bilgisiyarı itopyadan sipariş ettim sistem hazır içinde hem ssd hem hdd var windowsu hdd ye kurdularsa ssd ye kurmak için sıfırlamam mı lazım
Post automatically merged:

hdd depo olarak kullan oynadıgın oyun program vsleride ssdye kur bro
peki windows un ssd ye kurulduğunu nası anlıyıcam

Üye
2 HİZMET YILI
Hızdan kastın nedir? Bir bilgisayar depolama alanıyla hızlanmasından kastın o işlemin hangi depolama aygıtında yapıldığına bağlı, SSD'de olan windows'u açarken tabii ki de daha hızlı açılır HDD'ye göre eğer okuma/yazması daha hızlıysa

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
ssd ye windows kur geri kalanı hddye salla gitsin dostum

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Adam akıllı dağılım Yaparsan ssd ile hdd arasında güzel performans farkı ala bilirsin hocam

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
ben bilgisiyarı itopyadan sipariş ettim sistem hazır içinde hem ssd hem hdd var windowsu hdd ye kurdularsa ssd ye kurmak için sıfırlamam mı lazım

itopyadan aldığın bilgisiyar sana freedos olarak gelir içinde windows olmaz

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
ssd daha hızlandırır ama bi fakr olmaz çok diye biliyiroum

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
ssd bilgisayarını azten hızlandırır fakat 2sinide takman iyi olur

Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
4 HİZMET YILI

Onlar ssd ye kurarlar sıkıntı etme. Satın aldığın sistemde kaç gb ssd kaç gb hdd olduğuna bak. Ardından masaüstündeki bu bilgisayar kısmına girip hangi diskin dolu olduğuna bakarsın

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
hayır sadece ssd daha fazla hız sağlar eğerki hdd ye ayrı bir boyut açarsan pc açılması ve programlara oyunlara vs şeylere hızlı girersin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...