Taahhütüm bitti, hangi ISS geçmeliyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haa arkamı mı döneyim
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
İnternet 2 yıllık sözleşme vardı. 25 Gün falan kaldı bitmesine sözleşmenin. Ben bu bitmeden başka firmaya aktarmak istiyorum. Böylelikle daha kolay geçiş olabilir iptal ettirmeden daha hızlı hiç internet kaybı yaşamamış olurum ama 25 gün den gelecek cayma bedeli ne kadar olur çok olur mu onu bilmiyorum son 1 ay kalmış neredeyse bilen birileri var mı merak ediyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İnternet ile alakalı başka konu yeri bulamadım yanlış yere açmış olabilirim bilmiyorum, emin değilim.

♥ ᴡʜɪsᴋᴇʀs ♥
Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Türknet bildğim kadarıyla cayma bedelinin bir miktarını karşılıyor bir bak istersen oturduğun konumu bilmiyorum ama türknet'in sitesine girip oturduğun konumu seçerek sana gelen hız testini yapabilirsin.

Ben türknet kullanıcısıyım aldığım veriler aşağıdaki gibi 50-60 arası değişiyor.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    16.6 KB · Görüntüleme: 70
Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
ttnet altyapısı kullanmadıkları sürece süperonline ve türknetten şaşma bence

Haa arkamı mı döneyim
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Türknet bildğim kadarıyla cayma bedelinin bir miktarını karşılıyor bir bak istersen oturduğun konumu bilmiyorum ama türknet'in sitesine girip oturduğun konumu seçerek sana gelen hız testini yapabilirsin.

Ben türknet kullanıcısıyım aldığım veriler aşağıdaki gibi 50-60 arası değişiyor.
Sonuç böyle iyi değil mi? Cayma bedeli 120 TL kadar karşılıyorlar. Ben hizmet numarasını da öğrendim yazdım onlar direk karşılıyorlar mı? Biz ekstra bir şey yapmamız lazım mı?
Post automatically merged:

ttnet altyapısı kullanmadıkları sürece süperonline ve türknetten şaşma bence
Evet Türknet geçmeyi düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• unknown.png
    unknown.png
    12.9 KB · Görüntüleme: 60
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Türknet'e geçmeni şiddetle tavsiye ederim.Resmi sitesinden alt yapı sorgulayabiliyorsun.Ona göre konuşup fiyat çıkartabiliyorsun.Şu an da Türknet kullanıcısıyım ve çok da memnunum.

Haa arkamı mı döneyim
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Türknet'e geçmeni şiddetle tavsiye ederim.Resmi sitesinden alt yapı sorgulayabiliyorsun.Ona göre konuşup fiyat çıkartabiliyorsun.Şu an da Türknet kullanıcısıyım ve çok da memnunum.
Evet işlemleri yaptım eve gelmelerini bekliyorum. Onlar getirecekler mi? imzalamam gereken belgeleri. İnternette 4 sayfa pdf çıktısını çıkartıp siz imzalatın tarihi yazın isminizi soy isminizi diyor bunu yapmak zorunda mıyım onlar getiremezler mi gerekli olanları illa ben mi çıktı almam lazım hazırlamam lazım? Başvuru sırası nasıl neler yapılıyor anlatabilir misiniz? Rica etsem. Sormak istediğim son soruda Türk telekom da cayma bedeli son 25 gün için ne kadar olur ve bu konuda TürkNet yardımcı olacaklarını söylüyorlar öyle aşırı bir şey gelmez değil mi? Türk telekom dan ceza falan daha önce çünkü Vodafone internetin de çıktığımız da ama ilk ay çıkmıtşık biz yani 1 veya 2 yıllık sözleşme yaptık sonra 1 ay 2 ay kullandık çıktık 900TL ceza gelmişti. Türk telekom da ise 2 yıldır kullanıyoruz son 25 gün kaldı bitmesine caymadan 100TL yi geçmesin yeter benim için.

Süper Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Hocam Türknet gerçekten çok güzel Türknet'e geçmenizi öneriyorum.

Süper Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Altyapısı varsa Türknet yoksa Superonline iyi olabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Altyapı sorgunun yaptırıp eğer fiber port varsa kesinlikle Türknet'e geçmeni tavsiye ederim.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
1 yıla yakındır turknet kullanıyorum ufak tefek sorunlar yaşadım destek sistemine yazdım yardımcı oluyorlar bilgi vermek amacıylada seni arıyorlar haberin olsun eğer bağlatmak istersen kodumu vereyim ikimizde bir ay ücretsiz internet kullanmış oluruz

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Altyapın ne durumda bunu araştır tarife yada marka sonraki iş.

Haa arkamı mı döneyim
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Hocam Türknet gerçekten çok güzel Türknet'e geçmenizi öneriyorum.
Evet başka tavsiyelerde almıştım biraz araştırdım. Tanıdığım bir abi de var ona da sormuştum o da tavsiye etmişti kullanıyor.
Altyapısı varsa Türknet yoksa Superonline iyi olabilir.
Altyapısı Adana da var diye biliyorum. 50mb demişti test yapmıştım sitesinde.
Altyapı sorgunun yaptırıp eğer fiber port varsa kesinlikle Türknet'e geçmeni tavsiye ederim.
Fiber port yok ama 50mb kadar veriyor 75mb paketten alıyorum yine de çok iyi bir değer benim için malum kullandığım internet 6mb ile 8mb falandı.
1 yıla yakındır turknet kullanıyorum ufak tefek sorunlar yaşadım destek sistemine yazdım yardımcı oluyorlar bilgi vermek amacıylada seni arıyorlar haberin olsun eğer bağlatmak istersen kodumu vereyim ikimizde bir ay ücretsiz internet kullanmış oluruz
destek sistemi evet yazarak konuşuyoruz aynı oyunlarda ki destek sistemine benziyor. Çoktan yapmıştım haberim yoktu öyle bir şeyden bilseydim iyi olurdu aslında ama çok da sorun değil.
Altyapın ne durumda bunu araştır tarife yada marka sonraki iş.
Alt yapı 50-55 mb diyordu benim için yeterli.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Orası öyle tabii, önceki internetine göre çok daha iyi hız alıyorsun. Fiber port için türk telekomu arayabilirsin zamanında 5 TL'ye açtırmıştım. Şimdi fiyatı değişmiş olabilir.

Haa arkamı mı döneyim
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Orası öyle tabii, önceki internetine göre çok daha iyi hız alıyorsun. Fiber port için türk telekomu arayabilirsin zamanında 5 TL'ye açtırmıştım. Şimdi fiyatı değişmiş olabilir.
Fiber port gerek yok ya 50 megabit verseler yeterli benim için discord da ekran paylaşabilecek kadar internetim olsun yeterli. Aktivasyon süreci kaç gün sürüyor bir bilginiz var mı?

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Evet başka tavsiyelerde almıştım biraz araştırdım. Tanıdığım bir abi de var ona da sormuştum o da tavsiye etmişti kullanıyor.

Altyapısı Adana da var diye biliyorum. 50mb demişti test yapmıştım sitesinde.

Fiber port yok ama 50mb kadar veriyor 75mb paketten alıyorum yine de çok iyi bir değer benim için malum kullandığım internet 6mb ile 8mb falandı.

destek sistemi evet yazarak konuşuyoruz aynı oyunlarda ki destek sistemine benziyor. Çoktan yapmıştım haberim yoktu öyle bir şeyden bilseydim iyi olurdu aslında ama çok da sorun değil.

Alt yapı 50-55 mb diyordu benim için yeterli.
50-55 mbit diyorsa alt yapında fiber yoktur klasik bakır kablo vardır , (TTnet hemen her müşterisine bunu fibermiş gibi pazarlamakta) bunu da genelde ttnet verir , bulunduğun lokasyonu bilmiyorum ancak genel olarak yorum yapmak gerekirse , T.C. Rekabet kurumunun yapmış olduğu yasadan dolayı ttnet alt yapısını türknet , milenicom , netspeed,vodafone, gibi aklına gelebilecek diğer firmalara kiralamak zorundadır. TEKEL olmaması için rekabet olabilmesi için.

Diceksin ki müşteri olarak bunun neresi beni ilgilendiriyor ? ;

?-Bulunduğun bölgedeki Alt yapı kimin ? = TTnet
-Sen, atıyorum türknetten yada milenicomdan alırsan ne yapmış oluyorsun , ttnet altyapısını turknet üzerinden almış oluyorsun ,

?-Peki bunda bir sıkıntı var mı ?
-TTnet kendi rızasıyla bu altyapısını kiralamıyor yukardaki yazımda belirttiğim gibi , devlet bildiğin mecbur kılıyor ona , hal böyle olunca , Olası arızalarda , mesela diyelim ki senin adın ahmet milenicom üzerinden ttnet altyapısı kullanıyorsun , bir de mehmet var o ise direk ttnetin kendisinden alıyor , yani direk birinci elden ttnet abonesi , ahmet ile mehmetin müşteri olarak aralarındaki fark , olası arıza problemlerinde problemi çözen ekip yine ttnetin ekibi olduğu için , diyelimki 10 kişilik arıza listesi var ellerinde, ilk öncelikleri kendi müşterilerine veriyorlar diğer firmalara en son servis sağlıyorlar.

Dikkat etmen gereken noktalar ve benim sana tavsiyem şudur ;

1- Bulunduğun muhitte hangi İSS (İnternet Servis Sağlayıcılar) hizmet veriyor ve bunların kaç tanesinin alt yapısı kendisine ait
2- Mümkünse komşulardan hangisine abone olduklarını memnun olup olmadıklarını araştır.
3- Bütçene göre hız ve aknli yada akn siz paketleri seç
4- Mümkünse taahhütsüz olarak abone olmaya çalış, olası memnuniyetsizliklerde çok başın ağrımaz dilediğin zaman cezai ücret ödemeden aboneliğini sonlandırabilirsin.

Edit: Adana 'damı ikamet ediyorsun ?

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
cayma bedellerını karsılayan fırmalar var arastırman gerek. cayma bedelını sen oduyorsun ve bu odedıgın tutar senın faturandan dusuluyor bunu unutma. ınternet alt yapısı cok onemlı 5yıla yakın suredır vodafone kullanıyorum 100mbps alıyorum ve hıc sıkıntı yok alt yapı cok ıyı. dedığım gıbı alt yapıya bakman lazım

Onaylı Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Kablonet tavsiye ederim hem bütçeye uygun hemde güzel

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Kardeşim gözün kapalı türkneti seç hele birde alt yapın varsa 1gbyte hız veriyolar 100 TL

Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
Türknet tercih edebilirsin.

Your Friendly Neighbor
Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
peki sağlayıcının bağlanabileceğin bir web sitesi veya numarası olmalı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...