- Konuyu başlatan
Haa arkamı mı döneyim
Onaylı Üye
TürkNet geçtim şuan memnunum durumdan. Biliyorum daha önce başkaları da demişti bir sorun olursa çok uğraştırır diye ama pek sorun olmaz benim için. Evet Adana da yaşıyorum.50-55 mbit diyorsa alt yapında fiber yoktur klasik bakır kablo vardır , (TTnet hemen her müşterisine bunu fibermiş gibi pazarlamakta) bunu da genelde ttnet verir , bulunduğun lokasyonu bilmiyorum ancak genel olarak yorum yapmak gerekirse , T.C. Rekabet kurumunun yapmış olduğu yasadan dolayı ttnet alt yapısını türknet , milenicom , netspeed,vodafone, gibi aklına gelebilecek diğer firmalara kiralamak zorundadır. TEKEL olmaması için rekabet olabilmesi için.
Diceksin ki müşteri olarak bunun neresi beni ilgilendiriyor ? ;
?-Bulunduğun bölgedeki Alt yapı kimin ? = TTnet
-Sen, atıyorum türknetten yada milenicomdan alırsan ne yapmış oluyorsun , ttnet altyapısını turknet üzerinden almış oluyorsun ,
?-Peki bunda bir sıkıntı var mı ?
-TTnet kendi rızasıyla bu altyapısını kiralamıyor yukardaki yazımda belirttiğim gibi , devlet bildiğin mecbur kılıyor ona , hal böyle olunca , Olası arızalarda , mesela diyelim ki senin adın ahmet milenicom üzerinden ttnet altyapısı kullanıyorsun , bir de mehmet var o ise direk ttnetin kendisinden alıyor , yani direk birinci elden ttnet abonesi , ahmet ile mehmetin müşteri olarak aralarındaki fark , olası arıza problemlerinde problemi çözen ekip yine ttnetin ekibi olduğu için , diyelimki 10 kişilik arıza listesi var ellerinde, ilk öncelikleri kendi müşterilerine veriyorlar diğer firmalara en son servis sağlıyorlar.
Dikkat etmen gereken noktalar ve benim sana tavsiyem şudur ;
1- Bulunduğun muhitte hangi İSS (İnternet Servis Sağlayıcılar) hizmet veriyor ve bunların kaç tanesinin alt yapısı kendisine ait
2- Mümkünse komşulardan hangisine abone olduklarını memnun olup olmadıklarını araştır.
3- Bütçene göre hız ve aknli yada akn siz paketleri seç
4- Mümkünse taahhütsüz olarak abone olmaya çalış, olası memnuniyetsizliklerde çok başın ağrımaz dilediğin zaman cezai ücret ödemeden aboneliğini sonlandırabilirsin.
Edit: Adana 'damı ikamet ediyorsun ?
Bilmiyorum cayma bedeli geldi mi gelmedi mi bir şey yazmadılar. Bende şuanda 50 megabit alıyorum gayet güzel benim için.cayma bedellerını karsılayan fırmalar var arastırman gerek. cayma bedelını sen oduyorsun ve bu odedıgın tutar senın faturandan dusuluyor bunu unutma. ınternet alt yapısı cok onemlı 5yıla yakın suredır vodafone kullanıyorum 100mbps alıyorum ve hıc sıkıntı yok alt yapı cok ıyı. dedığım gıbı alt yapıya bakman lazım
Tavsiyen için teşekkür ederim ama Türknet geçtim.Kablonet tavsiye ederim hem bütçeye uygun hemde güzel
50 megabit alıyorum şuanda ama çok iyi benim için o önceden 6-12 gibi rakamlar alırken 50 çok iyi bir şey. Türknet bu yanı güzel. Geçişte fazla yormadı.Kardeşim gözün kapalı türkneti seç hele birde alt yapın varsa 1gbyte hız veriyolar 100 TL
Evey öyle yaptım.Türknet tercih edebilirsin.
Bilmiyorum onupeki sağlayıcının bağlanabileceğin bir web sitesi veya numarası olmalı mı?