Taahhütüm bitti, hangi ISS geçmeliyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haa arkamı mı döneyim
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
50-55 mbit diyorsa alt yapında fiber yoktur klasik bakır kablo vardır , (TTnet hemen her müşterisine bunu fibermiş gibi pazarlamakta) bunu da genelde ttnet verir , bulunduğun lokasyonu bilmiyorum ancak genel olarak yorum yapmak gerekirse , T.C. Rekabet kurumunun yapmış olduğu yasadan dolayı ttnet alt yapısını türknet , milenicom , netspeed,vodafone, gibi aklına gelebilecek diğer firmalara kiralamak zorundadır. TEKEL olmaması için rekabet olabilmesi için.

Diceksin ki müşteri olarak bunun neresi beni ilgilendiriyor ? ;

?-Bulunduğun bölgedeki Alt yapı kimin ? = TTnet
-Sen, atıyorum türknetten yada milenicomdan alırsan ne yapmış oluyorsun , ttnet altyapısını turknet üzerinden almış oluyorsun ,

?-Peki bunda bir sıkıntı var mı ?
-TTnet kendi rızasıyla bu altyapısını kiralamıyor yukardaki yazımda belirttiğim gibi , devlet bildiğin mecbur kılıyor ona , hal böyle olunca , Olası arızalarda , mesela diyelim ki senin adın ahmet milenicom üzerinden ttnet altyapısı kullanıyorsun , bir de mehmet var o ise direk ttnetin kendisinden alıyor , yani direk birinci elden ttnet abonesi , ahmet ile mehmetin müşteri olarak aralarındaki fark , olası arıza problemlerinde problemi çözen ekip yine ttnetin ekibi olduğu için , diyelimki 10 kişilik arıza listesi var ellerinde, ilk öncelikleri kendi müşterilerine veriyorlar diğer firmalara en son servis sağlıyorlar.

Dikkat etmen gereken noktalar ve benim sana tavsiyem şudur ;

1- Bulunduğun muhitte hangi İSS (İnternet Servis Sağlayıcılar) hizmet veriyor ve bunların kaç tanesinin alt yapısı kendisine ait
2- Mümkünse komşulardan hangisine abone olduklarını memnun olup olmadıklarını araştır.
3- Bütçene göre hız ve aknli yada akn siz paketleri seç
4- Mümkünse taahhütsüz olarak abone olmaya çalış, olası memnuniyetsizliklerde çok başın ağrımaz dilediğin zaman cezai ücret ödemeden aboneliğini sonlandırabilirsin.

Edit: Adana 'damı ikamet ediyorsun ?
TürkNet geçtim şuan memnunum durumdan. Biliyorum daha önce başkaları da demişti bir sorun olursa çok uğraştırır diye ama pek sorun olmaz benim için. Evet Adana da yaşıyorum.
cayma bedellerını karsılayan fırmalar var arastırman gerek. cayma bedelını sen oduyorsun ve bu odedıgın tutar senın faturandan dusuluyor bunu unutma. ınternet alt yapısı cok onemlı 5yıla yakın suredır vodafone kullanıyorum 100mbps alıyorum ve hıc sıkıntı yok alt yapı cok ıyı. dedığım gıbı alt yapıya bakman lazım
Bilmiyorum cayma bedeli geldi mi gelmedi mi bir şey yazmadılar. Bende şuanda 50 megabit alıyorum gayet güzel benim için.
Kablonet tavsiye ederim hem bütçeye uygun hemde güzel
Tavsiyen için teşekkür ederim ama Türknet geçtim.
Kardeşim gözün kapalı türkneti seç hele birde alt yapın varsa 1gbyte hız veriyolar 100 TL
50 megabit alıyorum şuanda ama çok iyi benim için o önceden 6-12 gibi rakamlar alırken 50 çok iyi bir şey. Türknet bu yanı güzel. Geçişte fazla yormadı.
Türknet tercih edebilirsin.
Evey öyle yaptım.
peki sağlayıcının bağlanabileceğin bir web sitesi veya numarası olmalı mı?
Bilmiyorum onu

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Hocam servis sağlayıcıdan ziyade altyapın ve modemin iyiyse bence iyi hızlar alabilirsin teknik servis çağırıp veya işten anlayan birilerini hattına bir baktır hat kablolarında kırılma kopma falan olabilir

Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
türknet öneririm dostum bende geçiçem kuzenim kullanıyor baya iyi ucuz

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Superonline 200 mgbts internetim var 300 mgbts alıyorum ortalama Ping’im valorantta 8-9 memnunum

Mermiler Seksin Bu Alemde Teksin
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Comnet kullana bilirsin ben şuan onu kullanıyorum ve çok memnun kaldım ama senin alt yapı destekliyormu bilmem

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
İnternet 2 yıllık sözleşme vardı. 25 Gün falan kaldı bitmesine sözleşmenin. Ben bu bitmeden başka firmaya aktarmak istiyorum. Böylelikle daha kolay geçiş olabilir iptal ettirmeden daha hızlı hiç internet kaybı yaşamamış olurum ama 25 gün den gelecek cayma bedeli ne kadar olur çok olur mu onu bilmiyorum son 1 ay kalmış neredeyse bilen birileri var mı merak ediyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İnternet ile alakalı başka konu yeri bulamadım yanlış yere açmış olabilirim bilmiyorum, emin değilim.
Türknete geçebilirsin taahüt istemiyor bırakıcağın zaman hız olarak iyi ben 6 aydır kullanıyorum çok memnunum

Uzman Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
ttnet altyapısı kullanmadıkları sürece süperonline ve türknetten şaşma bence
aynen öyle

Süper Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
İyi bir alt yapın varsa turknet öneriyorum. Hem hız olarak güzel bir hız veriyor, bir sıkıntı çıktığı zaman da müşteri hizmetleri güzel bir hizmet veriyor.

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Fiber altyapısı varsa kesinlikle Superonline öneririm

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
9
Sosyal
7 HİZMET YILI
Türknet'i tercih ettiğini gördüğümden dolayı birkaç birşey isteyeceğim senden. Kullanmaya başladıktan sonra yaşadığın aksaklık veya pozitif bir yön olursa söyleyebilme ihtimalin var mı? Benimde taahhütüm bitince türknet'e geçmeyi düşünüyorum. Bana 1000/1000 veriyorlar, bölgem pilot bölge olduğu için.

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Türknet 100/8 paketi kullanıyorum. Öneriyorum Türkneti çünkü, destek sistemi ve sabit fiyat garantisi gibi özellikleri çok iyi. Ayrıca cayma hakkının 120TL'ye kadar ödüyorlar.

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
altyapı sorgulama sitesinde en yüksek hız vereni seçmelisin türnek kullanıyorum müşteri hizmetleri yok gibi bir şey

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Bizim bölgede Vodafone Fiber altyapısı var. Kendi altyapına göre almanda fayda vayda var hız açısından.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...