Merhaba ben 2/3 ay önce tarayıcımı değiştirdim ve google şifrelerim aktarılmıyor sadece kullanıcı adları var şifrelerimi nasıl aktarabilirim ?
(bir sürü sitede oturumum var el ile yapmalısın demeyin fikri olan yazsın)
Bazı browserlar aralarında bu ilişkiyi kurabiliyor mesela chromedan edge'e geçerken direkt içeriği aktarmak istediğine dair soru soruyor ve chrome verilerini tamamıyla aktarıyor dolayısıyla şifreler de geliyor. Kullandığınız browserda bu tür bir yara var mı inceleyebilirsiniz. Ayrıca hangi tarayıcıdan hangisine geçtiğini de belirtirsen forum üyeleri yardım edebilir.
Dostum tek hesap tüm google diye bişey vardı başta onda oturum açtıysan diğer tarayıcıda da açtığında otomatik gelmesi gerekiyor diye biliyorum öyle yaptın mı?
google olayı chorme to chorme da oluyor. eğer chorme'dan mozillaya(örnek) geçmek istiyorsan ayarlar > şifreler > kayıtlı şifreler (sağ tarafta üç nokta var) üç noktaya tıkla şifreleri dışa aktar de. aldığın dosyayı yeni tarayıcına import ederek şifrelerini aktarabilirsin dostum.
Dostum tek hesap tüm google diye bişey vardı başta onda oturum açtıysan diğer tarayıcıda da açtığında otomatik gelmesi gerekiyor ondan sonra halledersin kolay zaten
Aslında şifreler Chrome değilde Google hesabına kayıtlı oluyor, google hesabını açınca gelmesi lazım. Chrome'den başka tarayıcıya geçemememin sebeplerinden birisi buydu, diğeri ise kullanışlı eklentileri ve uzantıları.
Çok faydalı oluyor bu şekilde sitelere otomatik olarak giriş sağlanıyor ama çok ciddi güvenlik açığı oluyor. Senin pc'ne ulaşımı olan herkes tüm şifrelerine ulaşım imkanı elde ediyor.Aslında bu şifre bölümüne girişinede şifre koymaları lazım.