Ankara Savaşı Timur der susarım
Post automatically merged:
savaş olması için öncelikle meclis tarafından ilan edilmesi gerek her silahlı eylem savaş değildir o senin dediğin afrika kenar mahalle ülkelerinde bile olmuyor bu dünyada balina öldüğü için bile yas ilan eden kültürler var yas ilan etmek her zaman için bir savaş sonucu değildir kaldıki resmi olarak genelkurmay başkanı bildiriyi imzalamadı yani resmi olarak darbe demek imkansız çünkü karşılıklı muhatap yok ancak girişimi denebilir.
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI/ SAVAŞ İLANINe yazık ki savaş bu şekilde tanımlanmaz vikipedi size öneririm yada sözlükleri
iyide tatlım savaş dediğin olgu cumhuriyetten önce de vardı ayrıca türkiye cumhuriyeti anayasası diye yazmana gerek yok"TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI/ SAVAŞ İLANI
MECLİS
Madde 92 – Milletlerarası hukukun meşru saydığı hallerde savaş hali ilanına ve Türkiye'nin taraf olduğu milletlerarası antlaşmaların veya milletlerarası nezaket kurallarının gerektirdiği haller dışında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesine veya yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasına izin verme yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisinindir."
vikipedi değil anayasa tanımlar.
yazdığın anayasa her anlamıyla Türk'ün kaleminden çıkacak diye bir kaide yok coğrafyanda çalışıyorsa o anayasa iş görüyordur ister Alman menşei olsun ister İtalyan 2. olarak evet çeçenler haklı bir mücadele içine girdiler çok zorluk gördüler buna lafım yok ama sonuç olarak Rusya topraklarında Rusya'ya namlu doğrulttular kanun buna terör deriyide tatlım savaş dediğin olgu cumhuriyetten önce de vardı ayrıca türkiye cumhuriyeti anayasası diye yazmana gerek yok
1926 yılında Almanya'dan Ticaret Kanunu, İtalya'dan Ceza Kanunu, İsviçre'den Medeni Kanun, 1927 yılında Almanya'dan Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu, yine aynı yıl İsviçre'den Hukuk Usulü Muhakemleri Kanunu ile İcra ve İflas Kanunu tercüme yoluyla bir takım değişikliklerle Türkiye'de yürürlüğe konulmuştur.
yani oraya kocaman TÜRKİYE yazınca yada CUMHURİYET yazınca ne türkün oluyor ne milletin oluyorÇeçenlerin bağımsızlıklarını kazanmak için başlatmış olduğu hareket çeçenlere göre bir milli mücadele bir savaştır Rusyaya göre bir terörist eylemdir burada savaş olgusunu taraflara göre değerlendiremez tarihin o günden öncesini ve sonrasını ele alarak değerlendirip buna göre savaş olup olmadığına karar kılarsın tarihçilerin metodu budur ayrıca tarihte bir olaya olmuştur demek için tek bir kaynaktan gelen bilgi kabul görmez farklı kaynaktan yada kaynaklardan bir den fazla örnek gerekir ki o bilgiyi tastikleyebilsinler. bu yüzden esasen sana ait olmayan bir kanunu benim karşıma çıkarıp bak burada bu yazıyor demen benim için bir anlam ifade etmiyor teşekkür ederim.
ben forum içerisinde ikili tartışmalardan kaçınmaktan yanayım ben kendi fikrimi beyan ettim sana uymuş olabilir uymamış olabilir saygı duyarım iyi forumlar.![]()
Sonuçta silahlı saldırı olmadı mi dostum iyi araştır savaş mi değil mi öğren
Yükselmeni gerektirecek bir sebep yok. Zaten mantıklı açıklama yapmaya çalışıyor senin laf dediğin insan da sana yanlış bir şey demiyor. 15 Temmuz Darbe girişimidir, darbe değil. Darbe kelimesinin Türkçe anlamına bakarsan "bir ülkede silahlı kuvvetler mensuplarının silah zoru ile ülke yönetimine el koyması" anlamına geliyor. Yani bir girişimdir nitekim başarısız da olunmuştur. Her savaş ateşli silah içermek zorunda değildir. Tarihte örnekleri de var. Bir de kimseye elinizde net bir kanıt olmadan sen ocusun bucusun da diyemezsiniz. Evet o gün herkes sokaklara döküldü şehit de verdik fakat önledik. Savaş olarak sayılır mı bilmem fakat burada ki kimseye terörist muamelesi yapamazsınız.Nasıl farklı konu keyfi olarak şehit olunmuyor yA da dur ben izlim diye sokağa dökülmüyor insanlar bi sebeb için sokağa dökülüyor sonuçta bi darbe pşanlandı olmadı zaten ben oldu diue bişi demedim planları olmadı ama onca şehit onlara yetti zTen amaçları buydu devleti kimse alamaz zaten su saaten sonra
Sizin savaştan kastettiginiz Rusların hepsi Türkiye’ye saldırırsa o zaman savaş olur diye düşünüyorsunuz yok öyle bi dünya
Feto denen şey ABD’yi toplayıp yine devleti alamaz onlar eskide kaldı nüfus arttı insanlar çoğaldı bu dediklerin eskide kaldı dostum tarih çalış az
Kuşkusuz Çanakkale savaşı.Tarihte sizi en çok etkileyen savaşlar hangileri
beni en çok plevne savaşı etkilemişti