TN vs IPS

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Herkese iyi günler yeni monitör almayı planlıyorum ama panel olarak hangisini tercih etmeliyim bilgim yok daha çok rekabetçi oyunlar oynuyorum arada film ve hikayeleri oyunlarda oynadığım oluyor tabii. Yani eğer TN IPS'e göre çok daha iyise rekabetçi oyunlar için onu alacağım ama aradaki fark yok denecek kadar az ise IPS tercih edeyim. Ne diyorsunuz dostlar fikirlerinizi bekliyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Kesinlikle IPS öneriyorum. Renk canlılığı açısından. Ayrıca 1ms IPS panelli monitörler var piyasada çok kaliteli. AOC öneririm.

Seçkin Üye
Ödüller
5
Sosyal
7 HİZMET YILI
Eğer Amacın Akıcılık ve Hız ise TN derim. Ama Grafik kalitesi renk Doygunluğu dersen IPS daha iyi

easy a
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
İki tür panelim vardı ve benim durumumda örneğin csgo oynamayı fark etmedim, ancak benim gibi sıradan bir oyuncuysanız IPS panelini tavsiye ederim. Şu anda bir IPS panelim var ve katılıyorum.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
en azından va panel almanı öneririm va paneller tn ile ips arasında bir görüntü kalitasi saglar.imkanın varsa ips panel al..1ms ver 144 hz de artık olmazsa olmaz bunları da göz önünde bulundurman gerek.

C̶a̶r̶p̶e̶ ̶D̶i̶e̶m̶
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
AOC veya Asus Roc serisi almanı tavsiye ederim kullandığım aoc 2992n dokumatik ekran şuan piyasada yok aynı özelliklerde 2011 yılında falan almıştım halen kullanıyorum gayet net vegöz yormuyo tavsiye ederim aoc u uygun fiyat bakıyosan ama bütcen varsa asus roc serisi öneririm adamlar özel üretiyorlar

RinshiS

R
TN Panel almada ne alırsan al Ips en mantıklı tercih olacaktır :)

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
IPS bir panel tipidir. LED ise bir arka aydınlatma tipi. Bir ekran hem LED, hem IPS olabilir.

Arka aydınlatmada iki ana tip vardır: LCD ve LED. LCD, CCFL denilen florasan kullanır ve verimsizdir. LED ise LED lambalar kullanır ve hem daha düşük güç tüketir hem de kontrast oranı çok daha iyidir.

LED'in üstüne TN veya IPS panel koyarsın. TN, oyun için yapılan düşük tepki süreli paneldir. IPS ise daha çok tasarım, film, görsel işler için yapılır ve tepki süresi yüksektir.

IPS'in en güzel yanı canlı renkleri ve geniş görüş açısıdır. 5ms tepki süresi ile IPS panelde oyun da oynanabilir, siber atlet değilseniz.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
teşekkür ederim yorumlarınız için.

NighT King Hacker
Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
i will prefer ips display pnale

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
IPS daha genelde daha çok tercih ediliyor

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
ips alırsan renkleri daha canlı hissedersin ips diyorum ben

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...