Türk bilim insanına 'metamalzeme' alanında ödül

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
turk-bilim-insanina-metamalzeme-alaninda-odul,mN_RUAPg302YDaDqkVGCaA.jpg

ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabah "metamalzeme" alanında dünyanın en çok yayın yapan araştırmacısı oldu.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cumali Sabah, akademi dünyasının en seçkin indekslerinden "Web of Science"da "metamalzeme" alanında dünyanın en çok yayın yapan araştırmacısı oldu.

ODTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre Kuzey Kıbrıs Kampüsü Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi ve Kalkanlı Teknoloji Vadisi’nden sorumlu Rektör Danışmanı olarak görev yapan Sabah, "dünyanın en çok yayın yapan araştırmacısı" ünvanını Web of Science’da yer alan yayınları ile elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cumali Sabah ise ODTÜ’nün araştırmaya ve bilime verdiği önemin başarına olan katkısına dikkati çekerek, araştırma yapmak ve üretebilmek için kurumun maddi kaynakları ve manevi desteğinin önemine işaret etti.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nün bilimsel araştırmalara büyük önem veren, akademisyenlerin üretkenliğini tetikleyen bir kurum olduğunu ifade eden Sabah, "Bu desteğin araştırmalarımda büyük etkisi var. ODTÜ’nün 60 yıllık araştırma-geliştirme birikimi ile Kuzey Kıbrıs’ın ilk teknoloji vadisinin desteği bir araya gelmeseydi bu araştırmaları sonuçlandırmam kolay olmazdı." değerlendirmesinde bulundu.

Son yıllarda özellikle "radarda görünmezlik" üzerine yoğunlaşan, metamalzeme başlıklı yayınlarıyla bu başlıkta dünyanın en çok yayın yapan araştırmacı unvanını elinde tutan Sabah, askeri teçhizatların radara yakalanmasını engellemek üzere tasarladığı "tekstil malzemeleri ve güneş pillerinin verimliliği" üzerine araştırmasıyla 2008 yılında da Uluslararası Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görülmüştü.

Isse Kun
Emektar Üye
Ödüller
15
Sosyal
9 HİZMET YILI
Bilgi için teşekkürler.

Ederinden fazla değer, Soytarıyı Kral eder :)
Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
As as as

HERKESE GÖRE BEN KİMİM
Uzman Üye
10 HİZMET YILI
Helal bee bilgi icin teskkurler

Bir kere güldü, konu nerelere geldi.
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
gayet başarılı konu sağol

Herkesi öldürüyoruz.Kimini kurşunla, kimini sözle
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Thanks

Üye
8 HİZMET YILI
bu bilmiyodum saol bizi memoryhackers ailesini bilgilerndirdiğin için

Süper Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
bunlar tabi haberlerde gösterilmez. sonuçta çıplak karılar yada aptal siyasi kavgaları kadar önemli değil

potential zero
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Bilgi için teşekkürler .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...