Türk Telekom internetimi nasıl hızlandırabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Merhabalar öncelikle bazı binalarda yapımı esnasında duvardan hat çekerler hazır sizde bu hattı kullanıyor iseniz kopukluk olabilir veya kullanmıyorsanızda önce hattınızı kontrol ettirin bir problem yok ise bilgisayarınızda Dns kullanıyorsanız ağ bağdaştırıcısına 4.2.2.2 gibi adresler kullanıyorsanız bu internet hızınızı etkilemez ama ping verir dolayısıyla geçikme yaşarsınız sorun sizde değil ise müşteri hizmetlerine başvurunuz türk telekom nede olsa yeni abone olanlara iyi davranırlar böyle 8 9 ay kadar port larda en baş sıraya korlar ki daha sonra şikayet etmesinler diye sonra sonlara takmaya başlarlar buda internetinizde gecikmeye sebebiyet verir. Bir diğer olabilecek sorun ise modemden kaynaklana bilir modeminizde arıza oluduğu zaman ya belli aralıklarla düzenli olarak internetiniz kesilip gelir yada internetiniz inanılmaz yavaşlar.

Üye
3 HİZMET YILI
kanka türktelekom internetleri zaten hızlı değil o yüzden hız düştükçe müşteri hizmetlerini aramaktan başka çare yok sanırım

hello world
Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
  1. Modemi kapatıp açın.
  2. Wi-Fi kanalını değiştirin.
  3. Ethernet kablosu kullanın.
  4. Ağdaki cihaz sayısını azaltın.
  5. Modemin yazılımını güncelleyin.
  6. İnternet ağının şifresini değiştirin.
  7. Modemi sıfırlayın.
  8. DNS önbelleğini temizleyin.
  9. DNS sunucusunu değiştirin.
  10. Ethernet kablosunu kontrol edin
  11. Arka pşanda internet kullanan ama kullanmadığınız fazla programları görev yöneticisinden kapatınız.
  12. İnternet hızı düşük olanlar için
    microsoft store den Wifi analyser programını indir yükle
    sonra programı aç üste çözümle butonuna tıkla
    burada en hızlı olan internet frekansları yüksek den düşük frekansa doğru sıralanacaktır.
    wifi ara yüzünden en hızlı kanala geçerek internet hızını arttıra bilirsin.
  13. Wifi analyser programının youtube ayrıntılı ve uygulamalı anlatımı mevcut faydalanabilirsiniz.

Kullandığınız internet paketi modelini değiştirin.
Evinize kadar ulaşan internet ağı alt yapı sisteminin fiber kablolarla gelip gelmediğini servis sağlayıcınızdan öğrenin
Dostum çok teşekkür ederim. Bağlantıda da kopmalar oluyordu. Sorunun ne olduğunu anladım. Aynı kanal üzerinde başka ağlar benim frekansa çok yakın olduğu için bağlantıda kirlenmeler oluyormuş. Bana önerdiği kanala geçtiğimde tüm sorunum çözüldü.

Geçen gün türk telekom teknik servisten birisi ile sohbet etme fırsatım oldu. Genelde eğer kutu ile ev arasında bir bağlantı sorunu ya da modemden kaynaklı bir sıkıntı yok ise sorunun kaynağı genelde sizin ana kutudan uzaklığınız ile alakalı onun dışında adsl iseniz vdsl ya da vdsl iseniz fibere geçmeyi deneyin.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...