Türkiye'deki Suriyeliler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
5 yılda tam 4 tane çoçuk yapanı gördüm ben. Birçok ilçede, hatta ilde Türk vatandaşları azınlığa geçmiş durumda. 40 yaş üstü kişilere bunu söyleyince genelde din kardeşimiz diyorlar. Bir de sadece Suriyeliler de değil sorun, ciddi bir Afgan istilasına uğruyoruz. Kendimi korumak için artık yanımda çakı taşıyorum, siz düşünün.

Hileci Geldi Hanım
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
kimsenin umrunda değil gibi çünkü artık o kadar fazla olay çıkartmıyorlar,ne zaman olay çıkarsa o zaman gündeme geliyor ülke'de suriyeli mi var afgan mı var kimsenin umrunda değil ne yazik ki zaten yeterince işsizlik var

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
ben ankaradayım valla bu burda suriyeli pek yok beyler hangi şehirden bahsediyonuz

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
20 yıla kalmaz yakında farkı etnik köken sorunları çıkacaktır. Bunlara afganlarda dahil bir çok iş yerinde spor alanlarında tutunda hayatın her yerindeler bir çok etnik çatışma yaşanacağı düşüncesindeyim. Bugün suriyede afganistanda savaşta bitse buradaki mültecilerin gideceğini düşünmüyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
suriyelilerin benim ülkemde benden daha çok değer verilemesi daha çok imkanın olması ve türk kültürün, türk kızlarına olan yaklaşımlarını hiç beğenmiyorum bence bu ülkede kalmamaları gerekiyor ukranyaya ve azarbeycana kapımı açarım ama suriyeliye asla...

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Ülkelerinde barışı sağlamamıza rağmen buradaki teknoloji, refahlık seviyesi ve imkanları göz önünde bulundurursak. Dönmek istememeleri normal, ülkesinde bir hiç olan insan burada devlet tarafından bir birey olarak kabul edilip, temel ihtiyaçları karşılanıyor. Burayı bırakmak istememeleri normal. Belki de geri döndüğünde açlıktan ölecek. Davranışlarını ve giyinme tarzlarını düzeltip, dil öğrenseler kabul edilebilir insanlar olabilirler. Fakat zıtlaşmaya çok meraklı kavgacı tipler. Ahlak ve edepten uzaklar. Pislikleri de cabası. Diyeceğim o ki ümidi kesmiş durumdayım. İyi forumlar dilerim kendinize iyi bakınız.

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
kanka duydugum bi habere göre suriyelilere özel polis alımı felan da açılacakmış iyice içimize alıyoruz kanka hayırlısı artık

Üye
4 HİZMET YILI
Eğer bu sorun yakın zamanda çözülemezse bağımsızlık dahi isteyebilecek hale gelebilirler ama mevcut iktidar kendi çıkarlarını ülke çıklarının önünde tutuyor gibi gözüküyor.

Üye
Ödüller
4
9 HİZMET YILI
kendi ülkemizde mülteci olduk resmen umarım ülkeyi terk ederler yoksa gelecek nesiller risk altında

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Verdiği zarar çok büyük . Tabi bazı çıkarlar doğrultusunda bir takım topluluklara çok yarıyor ama

Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Hatay'da 3 çocuktan 2si Suriyeli doğuyor. Bazıları Türklere internet üzerinden "siz gideceksiniz" diyor bence devletin yardımı bırakıp harekete gecmesi lazım.

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Hatay'da 3 çocuktan 2si Suriyeli doğuyor. Bazıları Türklere internet üzerinden "siz gideceksiniz" diyor bence devletin yardımı bırakıp harekete gecmesi lazım.
vay be bu nu ilk defa duyuyorum siz gideceksiniz demek vay arkadaş nerelere düştük böyle

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
mülteci olarak gelirler eyvallah ama savaş bitti ve bayramda gidip gelmeleri haksızlık. mülteciler gitmeli artık misafirlikleri kalmadı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...