Üniversite sınavı zor mu ve üniversite sınavına nasıl çalışılmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Üniversite sınavına girenler, buraya gelecek nesiller için vereceği tavsiyeyi yazabilir. Üniversite sınavı çok mu zor? Her gün yarım, iki saat falan çalışsam geçer miyim? Ne kadar çalışmam lazım? Rahat mı olayım yoksa sınav çok mu zor?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
dostum senin için yeterli olan süreyi kendin belirlemen gerek eğer sen kendine yeterli olarak 30 dk diyorsan 30 dk dahi yeterlidir teşekkürler .

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
geçen sene girmiştim o kadar zor değil asla kendini aman çok zor yapamam gibi düşünüp strese sokma sınavdan yüksek bir puan almak istiyorsan kesinlikle en çok matematik ve türkçeye çalışman gerekiyor tabiki bir nevi sanada kalmış belki sadece sayılsal yapmak istersin yada sözel ama bu iki dersi çözdükden sonra gerisi zaten gelir

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
1 hafta çalışıp 400 puan aldım fakat 1 yıl çalışıp 360 370 alanlar var dostum kendini hangi kavanoza koyduğunla alakalı

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
1 hafta çalışıp 400 puan aldım fakat 1 yıl çalışıp 360 370 alanlar var dostum kendini hangi kavanoza koyduğunla alakalı

ciddimisin 1 hafta çalışıp nasıl 400 puan aldın? millet niye 7/24 çalışıyoki. yada sen çok zekisin bence, fotofik hafızan filan vardır gördügünü unutmuyosundur

geçen sene girmiştim o kadar zor değil asla kendini aman çok zor yapamam gibi düşünüp strese sokma sınavdan yüksek bir puan almak istiyorsan kesinlikle en çok matematik ve türkçeye çalışman gerekiyor tabiki bir nevi sanada kalmış belki sadece sayılsal yapmak istersin yada sözel ama bu iki dersi çözdükden sonra gerisi zaten gelir

Ünide sadece Matematik ve Türkçeyemi çalışmak gerekiyo? ingilizce,coğrafa ve tarih filan da çıkmıyormu?

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Ben de gireceğim tekrardan bu sene 0 çalışma yani o kadar abartıldığı gibi değil yüksek bölümler istiyorsan çalışacaksın düşük bölümler istiyorsan kafaya takmayacaksın

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
ciddimisin 1 hafta çalışıp nasıl 400 puan aldın? millet niye 7/24 çalışıyoki. yada sen çok zekisin bence, fotofik hafızan filan vardır gördügünü unutmuyosundur
Ünide sadece Matematik ve Türkçeyemi çalışmak gerekiyo? ingilizce,coğrafa ve tarih filan da çıkmıyormu?

matematik türkçe ağırlıklı çalışırsan başarırsın benim zamanımda oturum filan yoktu sizde var sanırım o yönden şanslısınız şunu unutma her zaman sınavlarda mat türkçe fark attırır küçük farkları geri kalan dersler attırır

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
sakin olun ve heyecan yapmayın erken yatın ve erken çıkın rahat olun

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Matematik herkesin korkulu rüyası ama sadece bir kaç doğru net matematikten çıkarıp turkçe paragraf konularina ağırlik verirsen daha iyi olur şimdiden deneme türkçe paragraf konularını ve cümlede anlam,soruyu anlam bütunlüğüne göre tamamlama,deneme türkçe soruları çözmeye bak dostum

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
tyt çok basit ayt ye günlük 3 4 saat çalışsan çok rahat güzel bir bölüme girebilirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
matematik ve türkçe baya etkiliyor , hedef tüm soruları doğru yapmak olmalı bu dersler için , onun dışındaki dersler de tuzu biberi tyt için

Üye
3 HİZMET YILI
ben acıktan lise bitirdim ve 1 defa girdim gerçekten kolay degil güzel ve planlı calişman lazım

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Öncelikle çok çalışmak değil neye çalıştığını bilmek önemli. Onun dışında stress çok büyük bir -

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bu arada üniversite sınavını tek seferde geçmeme gerek yoktur dimi. mesela üniye girip düşük alsam sonraki sene tekrar girebiliyom dimi. birde lise ortalamasından üniversite sınavına ek puan geliyor. 1.sınavda kalsam öbür sene tekrar girsem o lise puanı tekrar eklenir dimi. üniversitedede kalma yok galiba.

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
kanka şimdi bu sene girmek için soruyosan onu geç seneye artık sayılı gün kaldı onun dışında hedefin 100k altındaysa günde 5-6 saat verimli çalışman lazım dershane öneririm

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
hiç çalışmadan gayet güzel bir bölüm tutturdum tamamen kendine kalmış, çalışmadan da yaparım diyorsan günde 1-2 saat çalışma yeterli

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Üniversite sınavı, her öğrenci için farklı zorluklar sunabilen bir süreçtir. Buraya gelecek nesillere verebileceğim bazı tavsiyeler şunlardır:

1. Planlama ve Disiplin: Sınav için zamanınızı iyi planlayın ve düzenli bir çalışma rutini oluşturun. Günlük belli bir süre ayırarak düzenli çalışma alışkanlığı edinin.

2. Kaliteli Öğrenme: Sadece saatlerce çalışmak değil, etkili ve verimli bir şekilde çalışmak önemlidir. Konuları anlama, not almak, tekrar etmek ve soru çözümü gibi stratejileri kullanarak öğrenme sürecinizi iyileştirin.

3. Deneme Sınavları: Deneme sınavları yaparak sınav ortamına alışın ve zaman yönetimi becerilerinizi geliştirin. Bu şekilde sınav stresini azaltabilir ve gerçek sınavda daha iyi performans gösterebilirsiniz.

4. Düzenli Dinlenme: Sadece çalışmaya odaklanmak önemli olsa da, dinlenmek ve stresten uzaklaşmak da büyük önem taşır. Uyku düzeninizi koruyun, sağlıklı beslenin ve hobilerinizle ilgilenin. Dengeyi sağlamak motivasyonunuzu ve zihinsel sağlığınızı olumlu yönde etkiler.

Sınavın zorluğu kişiden kişiye değişebilir. Her gün yarım, iki saat çalışmanın yeterli olup olmayacağı tamamen size bağlıdır. Sınav için hazırlık sürecinde çalışma süresi ve yoğunluğu kişisel hedeflerinize, motivasyonunuza ve çalışma alışkanlıklarınıza bağlı olarak değişir. Önemli olan düzenli çalışmak ve azimli olmaktır.

Son olarak, sınavın zor olduğu bir gerçektir, ancak kendinize güvenmek ve sınav kaynaklarını etkili bir şekilde kullanmak size avantaj sağlar. Kendinize inanın, başarıya odaklanın ve hedeflerinize ulaşmak için kararlılıkla çalışın.

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Uzun süre ama az az çalışman rahat yapman lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...