Üniversite sınavı zor mu ve üniversite sınavına nasıl çalışılmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Tabiki zor bir sınav ve hayatının milestone denebilicek bir noktası iyi çalışmak lazım.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
hocam üniversite sınavı için planlı olman lazım sınav çok zor değil çalışana kolay bana göre

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
üniyi boşver atılabiliyorsan ticarete atıl eğer ki 50 binlere ve daha iyisine giremiyorsan yada siyasete atılıp büyük bir siyasetçi olamicaksan çoğunlukla boşa zaman kaybı bence

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
bu arada üniversite sınavını tek seferde geçmeme gerek yoktur dimi. mesela üniye girip düşük alsam sonraki sene tekrar girebiliyom dimi. birde lise ortalamasından üniversite sınavına ek puan geliyor. 1.sınavda kalsam öbür sene tekrar girsem o lise puanı tekrar eklenir dimi. üniversitedede kalma yok galiba.
Eğer üniversite tercihi yapıp üniye kayıt yaptırırsan ve tekrardan başka bir bölüme geçmeye karar verirsen tekrar sınava girdiğinde OBP yani lise ortalasından gelen puan yarıya düşer. Fakat üniversite sınavına girdiğin sene bir üniversiteye kayıt yaptırmazsan yani menzuna kalırsan seneye üni sınavına tekar girdiğinde OBP puanı aynı şekilde o seneki sınavına işleyecektir. Bu yüzden istemediğin bir bölüme puanın yetmiyor diye gitme pişman olursun. Bu sefer OBP puanın yarı yarıya kırılmış olur. Bu da seni geriye düşürür. Tavsiye olarak türkçeden bol bol paragraf soruları çöz, matematikte tyt için bolc problem çöz, ayt için zaten konu bilmen gerekiyor. Ayt sınavinda da matematiğe odaklan, her matematik neti seni birçok kişinin üstüne atacaktır. Diğer derslere de bak tabi ki fakat türkçe ve matematik 1. Sırada olması gerek.
Post automatically merged:

Bu arada çalışma saatlerini kendin belirlemelisin. Başka birisinin lafıyla hareket etme. Kendin çalışmaya başladığında kendi kapasitenin farkına varacaksın zaten.

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
öncelikle istediğin bölüme göre değişir çalışmadan yaparsın diyenlere bakma sakın mesela bazıları çalışmadan 200-300k yapabilir bazıları çalışarak 400k yapıyor o yüzden asla emin olamazsın sayısalsan ve 100k civarı düşünüyorsan günde 4-5 saat çalışman yeterlidir bence (ama dediğim gibi bu olay kişinin anlama kapasitesine göre değişebilir biri okuduğunu tekte anlarken başkasının 3 kere okuması gerekiyor olabilir)

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Geleceğini düşünüyorsan tabiki çalışmalısın

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
dostum disiplinin koruyacak şekilde ders çalışmalısın ders çalıştığın süre boyunca sadece ders çalışmak yerine hayatında herşeye yer ayırmalısın zamanının çoğunluğunda ders çalışıp diğer aktivitelere de zaman ayırırsan düzgün çalıştığın sürece yeterli olucaktır diye düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
30k ya girmiş birisi olarak 100k altı bi sıralama istiyorsan günlük minimum 3 saatini matematiğe ayırmalısın benim bakış açım bu eğerki alt yapın yoksa
altyapın varsa yine hergün çalışmalısın ama 1 saat yeterli olur diye tahmin ediyorum

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
bu siteye bu soruyu sorman gayet mantıklı ayrıca nasıl çalışılacağını bilsem şuan işimle ilgileniyo olurdum

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
üniversite sınavı kolay. bir plan yap ve günü gününe çalış. videolar izle test çöz full. soru çözmen lazım sık sık

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
9-10 sınıfları arasında en gec 11 e gecerken tyt bıtmıs olması laızm 11-12 de ayt halledebilmelisin son seneye ayt ve tyt bırakmak zor olur calısamazsın calıstıgından da verım alamazsın. Kütüphanelere gidip kendine güzel bir ortam ayarlaman lazım ki çalışırken sıkılmayasın

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bu sene sınava girdim tarih ve çoğrafya üzerine okunulan kitaplar hem türkçe ve edebiyatdaki okuma hızını arttırıyor ek olarak türkiyenin geometri ortalaması çok düşük o yüzden geometri çalışanlar her zaman önde oluyor

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
Çokta rahat bırakma kendini günde min 5-6 saat belki daha fazla çalışman gerekebilir rakibin çok fazla bu sene tyt ye 3.5m insan girdi

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Üniversite sınavı tabikide zor ama düzenli test çözüp düzenli deneme çözersen kolay gelir

Uzman Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
bence uzun bir süre düzenli planlı çalışılmalı ama saat saat çalışmanı önermem konu konu program yapmanı öneririm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...