Valorant aşırı FPS düşüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Bir haftaya kadar sıfır kasma, +200 FPS rahat oynuyordum. Şimdi maçın ortasında FPS 40 50'ye kadar düşüyor ve çok sık olmaya başladı. Bir bilgisi olan var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
4
Sosyal
3 HİZMET YILI
Bende de oyleydi format attim duzeldi benimki kendi dosyalarimla alakaliydi sanirim ama senin gibi diyen bir suru arkadasim var benim de ilginc bi durum ya

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
darboğaz falan yapıyo olmasın bi dikkat et eğer öyle bir durum yoksa amd veya nvidia ayarlarından oyun ayarlarını düzenle istersen.

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
vsync açıp birde öyle oynamayı dene ekran kartını güncellemeyi driverlerını güncellemeyi oyunu silip pc yi yeniden başlatma hepsini dene

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
1 haftaya kadar 0 kasma +200 fps rahat oynuyodum şimdi maçın ortasında fps 40 50ye kadar düşüyo ve çok sık olmaya başladı bi bilgisi olan var mı?
hocam bilgisayarınla alakalı olabilir ister formatla istersen bir dosyalarını çekle yada açık olan uygulamalara göz at derim

darboğaz falan yapıyo olmasın bi dikkat et eğer öyle bir durum yoksa amd veya nvidia ayarlarından oyun ayarlarını düzenle istersen.
nividiadan da bakabilirsin evet
sürücüyü güncellemeyi dene

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
scrip kullanırken olan fps drop dıyorsan bu normal bişey bazı karakterlerde oluyor bu yada SSD veya depolama yaptıgın her neyse ömrünü doldurmak üzere pc de uzun sürede kapanıp acılma sorunu varmı ?

Grazie dai forza ferrari!
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
işlemcinin sıcaklığına bak fanlarına bak toz varsa onları temizle ve güç ayarlarından işlemci durumunu 99 yap düzelir 100 yapma.

Seçkin Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
Merhabalar kardeşim forkat atarak çalıştırdan birkaç ayar yaparak düzelte bilirsin.

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
bilgisayar laptop mu masaüstü mü, eğer laptopsa şarja takılı oyna, masaüstüyse bilgisayarın içini temizle

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
ekran kartı güncelleştirmelerini kontrol et windows da aynı şekilde arka planda ram i vs kullanan birşey olmadığından emin ol laptop ise performans moduna alıp dene

Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Darboğaz yapıyor olabilir eğer darboğaz yapmıyorsa oyunun kurulu olduğu disk e bak çok doluysa boşalt bu da olmazsa bilgisayara virüs girmiş olabilir şahsen benimde başıma gelmiştir Minening virüsleri kol geziyor etrafta bi bilgisayarı tarat temizlet virüs bulunur ama yok edilemezse hemen Pc ye format at yoksa yapışır kalır anakarta ne yaparsan yan [Formtat atmak dahil] İnan bana dostum deneyim ile sabit bol şans!

Üye
3 HİZMET YILI
format atıp ayarlarını yaptıktan sonra driverlarının vs güncelini yüklediğine eminmisin yada ayarlarında bi değişkenlik olabilirmi öncekilere nazaren

Seçkin Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Kanka aynı problem bende de vardı hatta sistemimde donuyordu ssdyle ilgili olduğunu tahmin ediyordum kontrol edince fark ettim tam oturmamış bir kontrol et ne olur ne olmaz ayrıyeten Tr sunucusuylada ilgili herkese anlık droplar pingler giriyor çok yaşanmaya başladı son 1 haftadır.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Kanka oyun işlemci oyunu kasaysa bilgisayarın termal macununu kontrol et içli dışlı temizlik yap ve bilgisayarı açtığında dediklerimi adım adım yap

Adım 1- win+r tuşlarına bas
Adım 2- msconfig yaz ve entere bas
Adım 3- önyükleme bölmünü aç
Adım 4- burdan gelişmiş seçenekler ardından işlemci sayını en sona çek (Laptopsa önermem)

Çok ciddi bir fps artışı göreceksin emin ol

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
darboğaz olabilir işlemcinin tek çekirdeğini kullanıyor olabilirsin, dizüstüyse güç planından %100e çek yada şarjda oyna.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...