Çözüldü Watman Hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Merhabalar iyi forumlar amd ekran kartı kullanan arkadaşlara bir sorum var. Az önce pc dondu ve ayarlarım defaulta aldı nasıl çözerim bazen oluyor.

Çözüm
Merhabalar iyi forumlar amd ekran kartı kullanan arkadaşlara bir sorum var. Az önce pc dondu ve ayarlarım defaulta aldı nasıl çözerim bazen oluyor.
AMD'nin bununla alakalı yayınladığı çözümler vardı onları bulup uygularsanız çözülebilir ama büyük ihtimalle çözülmeyecektir , bu hatayı aldığınızda " win ctrl shift B " tuşlarına basın bazen sorununuz çözülüyor , en azından bende bazen işe yarıyor .
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
3 HİZMET YILI
AMD'nin bununla alakalı yayınladığı çözümler vardı onları bulup uygularsanız çözülebilir ama büyük ihtimalle çözülmeyecektir , bu hatayı aldığınızda " win ctrl shift B " tuşlarına basın bazen sorununuz çözülüyor , en azından bende bazen işe yarıyor .

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Watman hatası rx560 ekran kartımın olduğu zamanlarda bir iki kere başıma gelmişti dostum. Çözüm olarak farklı farklı yöntemler var. Benim sorunumu zamanında çözen basit olarak. AMD Radeon Software tamamen kaldırıp güncel ve stabil olan sürümünü kurarak düzelmişti. Başka bir arkadaşımda rx580 vardı ve kendisindeki hata düzelmeyince Radeon Software driverını tamamen silerek ve hiç kurmadan çözmüştü.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
teşekkürler

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Kronik bir sorun ya, ben de amd ekran kartı kullanıyorum bazen bende de oluyor, her güzelin bir kusuru vardır .d yapacak bir şey yok.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
internette biraz search ettim. Bazı ayarlar yaptım, biostan ramin mhz'ini bir tık azalttımı çözülüyormuş diyorlar onu denedim bakalım bir daha yapıcak mı?

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI

Wattman hatası sebepleri ve çözümleri

Bu hatanın birden fazla çözümü olduğu gibi birden fazla sebebi de olabiliyor. Maddeler halinde ilerleyip çözümleri, sebepleriyle birlikte sunacağım.

1 - Güncel olmayan sürücüler

2 - Güç Seçenekleri
Sırasıyla Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Güç seçenekleri yolunu izleyin. Ardından sol tarafta bulunan "Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin" butonuna tıklayın.
Karşınıza gelen ekranda Kapatma ayarlarına erişim sağlamak için şu anda kullanılmayan ayarları değiştir butonuna tıklayın. Ardından ayarlarınızı resimde ki gibi yapıp, değişiklikleri kaydet deyip çıkın. Buradaki Hızlı Başlatma özelliği BIOS'unuzda da bulunur. BIOS'unuzu açıp oradan da Hızlı Başlatmayı kapatmayı unutmayın.
Başlat kısmına CMD yazıp yönetici olarak çalıştırın > powercfg -h off ardından bu kodu yapıştırıp entera basın. Bu kod Windows'un hazırda bekletme özelliğini kapatmaya yarıyor. Eğer bu da işinize yaramadıysa ve hazırda bekletme özelliğini geri aktif etmek istiyorsanız aynı kodu yazıp sondaki "off" ibaresini "on" ile değiştirmeniz yeterli.

3 - RAM Ayarları

Öncelikle işlemcinizin desteklediği maksimum RAM frekansını öğrenmeniz gerekiyor. Bunu işlemcinin resmi sayfasından veya internette aratarak öğrenebilirsiniz.
Ardından BIOS üzerinden eğer mevcut frekansınız bunun üzerindeyse değerleri değiştirin. Bu arada RAM frekansı aynı zamanda anakartın desteklediği değere de bağlıdır. Kısacası RAM frekansınızı işlemci ve anakartınızın desteklediği değere eşit veya altında tutun.
Örneğin işlemciniz 2933 MHz, anakartınız 3200 MHz destekliyor olsun. Bu durumda RAM frekansınızı 2933'e getirmeniz gerek. İşe yaramaz ise bir kademe daha azaltarak şansınızı son kez deneyebilirsiniz.

4 - Yanlış Ekran Kartı Ayarlamaları,
Tüm bu ihtimaller dışında tabii ki ekran kartınıza uygulamış olduğunuz yanlış ayarlar da stabil çalışmasına engel oluyor olabilir. Bunu kontrol etmek için ekran kartınıza uygulamış olduğunuz ayarları geri almanız yeterli.

Bunun için öncelikle Alt + R kombinasyonu veya masaüstünde boş bir yere sağ tıklayarak AMD kontrol panelini açın. Yukarıdan Performansa tıklayıp Ayarlanıyor sekmesine gelin. Burada GPU ayarlama kontrolünü eğer Manuel ayarlamada ise Varsayılana alıp hatanın çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

5 - Diğer Ayarlar
Yukarıda ki her şeyi denediyseniz fakat hala sonuç almadıysanız deneyebileceğiniz birkaç yöntem daha mevcut.
  • Bu uygulamalar sorunun kaynağı olabilir.
NZXT Cam, Fraps, Riva Turner, MSI Afterburner. Bu uygulamalar sorununuzun kaynağı olabilir. Aralarında bilgisayarınızda yüklü olan varsa kaldırıp hatanın çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Undervolt / Underclock
Bu hatanın en genel çözümlerinden iki tanesi de Undervolt ve Underclocktur. Underclockta kartınızın performansı düşeceği için denemeye öncelikle Undervoltla başlamanızı öneririm. Undervoltun mantığı kartınızın Voltaj (mV) değerini düşürmektir. Underclockta ise direkt olarak kartınızın frekans değerini (MHz) düşürürsünüz. Bu ikisinin ne olduğu ve nasıl yapıldığı hakkında ileride bir yazı yazmayı planlıyorum fakat şu anlık bunları internetten araştırmanız gerek. Bu arada RX 500 serisi ekran kartları fabrikadan yüksek voltajla üretilip çıkartılıyorlar. Yüksek voltajda yüksek ısı demek oluyor. Konu dışı aslında ama Undervolt bana kalırsa herkesin uygulaması gereken bir ayar. Tabii bu ayarı abartırsanız veya kartınız yaptığınız ayarla uyum göstermezse Wattman kaçınılmaz oluyor.
  • Yetersiz Güç Kaynağı
Sorunu PSU'yu değiştirerek çözdüğünü belirten kullanıcılar olduğu için bu maddeyi de eklemek istedim. Eğer imkanınız varsa başka bir PSU ile sistemi test edebilirsiniz.
  • Ekran Kartına Güç Limiti Ekleme
Alt + R kombinasyonu ile AMD kontrol panelini açın. Ardından ekran kartı ayarlamalarının yapıldığı bölmeye gelmek için üst kısımdan performansa tıklayıp ayarlanıyor sekmesine basın.
Buradan manuel ayarlamaya basıp güç ayarlamayı etkin hale getirin. Ardından güç limitini %20 yapın.

Tüm yöntemleri denemenize rağmen hala hata almaya devam ediyorsanız sorun donanımsal olabilir. Bu durumda eğer garantisi varsa kartınızı teknik servise göndermenizi tavsiye ederim.

*Technopat sitesinden alıntıdır.

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
hocam bende de var kronik sorun windows+ctrl+shift+b yapın grafik aygıtları yenilensin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...