WhatsApp'a virüs girer mi ve virüse karşı nasıl önlem alınmalı?

• Moderatör
WhatsApp'a virüs girer mi ve nasıl önlem alınmalı.png

WhatsApp telefonlarda olmazsa olmaz uygulamalar arasına girmekle beraber mesajlaşma ve konuşma işimiz için yardımcı olmaktadır. İnternet paketiniz varsa dünyanın her yerindeki WhatsApp kullanıcılarıyla görüntülü konuşabilir, mesajlaşabilirsiniz. WhatsApp'ın popüler olması her ne kadar güzel olsa da olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Dolandırıcıların hedefi haline gelebiliyor. Bazı internet sitelerinde ve sosyal medya sitelerinde virüslü linkler görebiliyoruz. Bu linklerde de WhatsApp kullanıcılarına dikkat, WhatsApp virüsü tarzı içerikler görüyoruz. WhatsApp üzerinden rehberimizdeki kayıtlı olan kişiler mesaj atabilse de rehberimizde olmayan kişi cep telefon numaramızı bilmesi durumunda WhatsApp'dan mesaj gönderebilir. Her kullanıcının kötü niyeti olmasa da kötü niyetli kişiler olabiliyor. Arkadaşlarımız dışındaki kişilerin gönderdiği mesajlar WhatsApp güvenliğimizi de tehlikeye atabilir.

WhatsApp uygulamasına nasıl virüs girebilir tarzı düşünüyor olabilirsiniz, WhatsApp'dan virüs bulaşması biraz mantık dışı da geliyor olabilir. Bu mantığı aslında e-Posta virüsü veya Facebook sohbet virüsü gibi düşünebiliriz. Mantık aynı mantık olup ödül kazandınız veya çekiliş kazandınız tarzı tıklayabileceğiniz yanıltmalı, tıklamalı link gönderirler. Bu linklere tıklamanız durumunda da telefonunuzda sorunlara yol açabilmekte olup hem telefon güvenliğinizi hem de WhatsApp güvenliğinizi tehlikeye atabilir. Bu tarz linklere kesinlikle tıklamamanızı öneriyoruz ve bu tarz linkleri hemen tıklamadan silin.

WhatsApp hesabımı virüsten korumak istiyorum, nasıl bir önlem almam gerekiyor?

Bu tarz durumlarda ilk olarak tanımadığınız numaralarla konuşmamanızı ve sohbet etmemenizi öneriyoruz. Her ne kadar konuşmak istemeseniz de bu tarz dolandırıcı numaralar sizlere mesaj gönderebilir. Her gördüğünüz linke kesinlikle tıklamamalısınız, öncelikle tanımadığınız numaradan size bir mesaj gelirse mesajdaki linke kesinlikle tıklamayın. Gönderilen linkin ne kadar güvenilir olacağını bilemeyiz, bilinmeyen numaralardan gelen mesajları doğrudan silmenizi ve bilinmeyen numaradan gelen mesajı silmekle birlikte gönderen numarayı da engellemenizi tavsiye ederim. Bu tarz kişilerin o kadar numara arasından sizin numaranızı nasıl bulduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz. Üye olduğumuz siteler bizlerden telefon numarası isteyebiliyor, telefon numaramızı verdiğimiz site güvenilir olmayabilir. Her siteye telefon numaranızı girmemenizi tavsiye ederim. Büyük, bilinmiş ve popüler sitelerin sorun oluşturacağını düşünmüyoruz ancak günde belki binlerce site açılıyordur. Her siteye telefon numarasını vermek pek sağlıklı olmayabilir. Her ne kadar iyi siteler olsa da kötü niyetli siteler de olabiliyor.

Bu yazımızda WhatsApp'a virüs girer mi ve virüse karşı nasıl önlem alınacağını anlattık. Alınacak önlemler tabii ki de bitmez, bir sürü örnek verilebilir. Aklıma gelenleri konu içerisinde belirtmeye çalıştım. Bu düşünceyi aklınızda bulundurursanız WhatsApp'ınıza virüs gireceğini düşünmüyorum. Kimse kimseye durduk yere para, eşya, ürün vb. gibi şeyler vermez ve bilmediğiniz bir numara da durduk yere size bağlantı (link) göndermez. Bilmediğiniz bir numara size doğrudan bağlantı (link) gönderiyorsa, gönderilen mesajdan şüphe edin. Gönderilen mesajdaki bağlantı vb. gibi şeylere de tıklamayın. Umarım makalemiz faydalı olmuştur :) Daha fazla bu tarz konular için kategoriyi takip edebilirsiniz.

Üye
3 HİZMET YILI
virüs girmez diye biliyorum girse bile virüs engelleyiciler var

Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
baya iyi olmuş teşekkürler

Moderatörün son düzenlenenleri:
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
WhatsApp tan gelen linklere pek güvenmiyorum zaten olsada inceleyerek açıyorum ne olur ne olmaz diye
Açıklaman güzel olmuş dostum eline sağlık

virüs girmez diye biliyorum girse bile virüs programları kurmanı öneririm.
Bilinmeyen uygulama olarak Link atıldığında telefon güvenliği bunu normal program olarak algılıyor yani virüs programlarını kandırmak artık günümüzde çok basitleşti virüs tatlı bir program olarak da indirebilirsin
Bilmeyen kaynaklarda program yama ve hile indirmen gerekiyorsa 2 kere düşünmek gerekli telefonlar için

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Online olan bir veri her türlü bir saldırıya uğrayabilir, güzel yazı için teşekkürler

Banlı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
iphonelerde böyle bir şey olmuyor diye biliyorum ama tedbirli olmak lazim

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
tanımadığım numara değil benim arkadaşlar atıyo bana

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
açık ve anlaşılıır bir dilde yazı olmuş eline saglık

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Salak gibi gidip linklere tıklarsanız wp ye erişirler

☾☆ Mustafa Kemal ATATÜRK ☆☽
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
İphone birşey olmuyor diyolar ama yalan bencede tedbirli olalım.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Tamda bunu araştırıcaktım. teşekkürler reis

İphone birşey olmuyor diyolar ama yalan bencede tedbirli olalım.
hocam iphone'un çok iyi bir işletim sistemi var belki jailbreak,bypass gibi şeyler yaparsan girebilir onun haricinde temiz bir telefona virüs girmez.

Ultra Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
sanmıyorum dostum Ve eğer öyleyse, geliştiriciler bununla uğraşmak zorunda değil ve bildiğim kadarıyla telefonlara virüs bulaşmaz ve cep telefonlarındaki antivirüsler, telefonunuzu etkileyebilecek hiçbir virüs olmadığı için işe yaramaz.